
دزد چابک مغولستانی؛ تصاویری از پرنده قاتلی که اگر امروز زنده همه انسانها را میخورد!
راز بقا: چابکشکاریها یا ولوسیرپتورها (نام علمی: Velociraptor) یک سرده از دایناسورهای گوشتخوار کوچک و پرندهمانند وابسته به کلاد ددپایان است که بین ۷۵ تا ۷۱ میلیون سال پیش زندگی میکرد. سرده چابکشکاریها شامل دو گونه شناختهشدهاست که سنگوارههای آنها در مغولستان و مغولستان داخلی شناسایی شدهاند. با وجود اندازه کوچک بدن مغز چابکشکاری به نسبت دیگر دایناسورهای همجثه با آن، بزرگتر بوده و این دایناسور احتمالاً همانند پرندگان امروزی جانوری خونگرم و بسیار فعال بودهاست.
به گزارش راز بقا؛ ویژگیهای کالبدشناسی چابکشکاری مشابه با دیگر گونههای درومیسورسانان همچون دینونیکوس بود و از جمله مهمترین این ویژگیها، داشتن پنجههای داسیشکل در پاها به منظور پاره کردن بدن طعمه و وجود دمی بلند و ترکهای به منظور حفظ تعادل بود.
چابکشکاری یک دایناسور گوشتخوار کوچک و سریع با بدنی پوشیده از پر بود که بزرگترین نمونههای کشفشده از آن حدود یک متر قد و دو متر طول و ۱۵ کیلوگرم وزن داشتهاند. مانند سایر ددپایان چابکشکاری نیز بر روی دوپا خود حرکت میکرد و دارای سه پنجه تیز در دستان و نیز پنجهای داسیشکل به طول ۱۳ سانتیمتر در هر دو پای خود بود.
سر چابکشکاری همانند سر سوسمار دراز و باریک بوده و آرواره آن دارای بیش از ۲۶ دندان تیز و چاقومانند بود. دم این دایناسور، سخت و چغر بود و در حفظ تعادل به آن کمک میکرد. چابکشکاری تنها توانایی آن را داشت که دم خود را به چپ و راست تکان دهد و نمیتوانست آن را بالا پایین کند. این توانایی به دایناسور کمک میکرد تا سریع حرکت کرده و جهت حرکت خود را باشتاب عوض کند. دو پای چابکشکاری نیرومند بود و از آنها برای پریدن نیز استفاده میشد