تاریخ

(ویدئو) فیلم بازسازی شده یونان باستان توسط هوش مصنوعی؛ حال و هوای زنده مردم را ببینید

هرودوت در توصیف‌هایش از آتن، به شبکه خیابان‌های پیچیده، اما پویا اشاره می‌کند که زندگی روزمره در آن جریان داشت. مردم در این خیابان‌ها و بازار‌ها در رفت‌وآمد بودند و  کودکان مشغول بازیگوشی و خلاصه صدای زندگی شهری در تمام روز به گوش می‌رسید.

وایکینگ‌ها چطور از دنیای آخرالزمانی نجات یافتند؟

آثار به دست آمده در دانمارک نشان می‌دهد که پوسته دانه‌های بلوط قدیمی چنان نازک بوده‌اند که گویا رشد درختان بلوط در آن دوره تا ۵۰ درصد کُند شده بوده است.

باستان‌شناسان جاده رومی دو هزار ساله را در جنوب لندن کشف کردند!

به تازگی بخشی از جاده واتلینگ، یکی از مهم‌ترین و مشهورترین جاده‌های روم باستان در بریتانیا، در جنوب شرقی لندن کشف شده که به‌خوبی حفظ شده است و باستان‌شناسان آن را یک کشف «شگفت‌انگیز» توصیف کرده‌اند.

کشف مهم باستان‌شناسی؛ اولین مومیایی خانوادگی در اروپا کشف شد

باستان‌شناسان اتریشی در کاوشی در فرانسه بقایای اعضای یکم خانواده را در قبرستانی کشف کردند که همه آن‌ها مومیایی شده بودند. این اولین نشانه‌های مومیایی در اروپاست چرا که روش‌های مومیایی بیشتر مربوط به فرهنگ مصر باستان و آمریکای جنوبی بوده است. ادامه مطلب را در سایت راز بقا بخوانید.

دره زرافشان؛ مسیر بزرگ مهاجرت انسان‌های اولیه کشف شد

چند گونه انسانی، از جمله انسان‌های مدرن (هوموساپینس)، نئاندرتال‌ها و دنیسوواها، احتمالا در بخشی از دره زرافشان تاجیکستان در کنار هم زندگی مسالمت‌آمیز داشته‌اند؛ مکانی که احتمالا یک مسیر مهاجرتی به سوی آسیا بوده است

ترس و جنگ در دل تاریخ؛ راز صدای وحشتناک سوت‌ مرگ آزتک‌ها فاش شد

صدای وحشتناک سوت‌های مرگ آزتک‌ها، ساخته‌شده از جمجمه‌های انسانی، ذهن و بدن را به حالت هشدار درمی‌آورد و در جنگ‌ها و مراسم مذهبی برای ترساندن دشمنان و قربانیان استفاده می‌شد.

(تصاویر) کشف صخره‌نگاره‌های مرموز ۱۱ هزار ساله در دل جنگل آمازون

جیمی همپسون، باستان‌شناس در دانشگاه اکستر بریتانیا، در این خصوص می‌گوید: «من در تمام قاره‌ها با هنر صخره‌ای و گروه‌های بومی کار کرده‌ام، اما هرگز این شانس را نداشته‌ام که به این شکلی که اینجا تجربه می‌کنم، شاهد روایت دست اول اعتقادات بومیان از طرح‌های هنری باشم.»

کشف بزرگ جاسوسان؛ محل دقیق جنگ قادسیه بین ساسانیان و مسلمانان پیدا شد

شناسایی محل نبرد قادسیه بین ساسانیان ایران و لشکر عمر؛ تصاویر جاسوسی آمریکا به کمک باستان شناسان آمد

(ویدئو) کشف اسکلت در تپه ۷ هزار ساله چشمه علی

کاوش‌های باستان شناسی در تپه ۷ هزار ساله چشمه علی به کشف یک اسکلت منتهی شده که احتمال می‌رود که مربوط به دوره سوم سیلک و در حدود ۴۳۰۰ سال پیش از میلاد باشد.

باستان‌شناسان شهری ۴۰۰۰ ساله در عربستان سعودی کشف کردند

دانشمندان می‌گویند احتمالا این استحکامات شهری سنگ بنای «جاده عود» را گذاشته‌اند، که مسیر تجارت ادویه، کندر، و مر از جنوب عربستان تا مدیترانه بود