تاریخ
گراز آدمخوار؛ گرازی که توسط یک پیرزن پروش یافت و عاشق گوشت انسان بود!
گراز وحشی، موجودی که پلوتارک او را فایا مینامد، توسط یک پیرزن بدجنس در شهر کرومیون پرورش داده شد. در اسطوره شناسی یونان باستان، گراز به نام صاحبش نامگذاری شده است. هر دو را فایا مینامیدند. فایا به جای مهار این هیولای وحشی، او را رها کرد تا همسایهها و بچههای کوچکش را مثل ترافل ببلعد
(تصاویر) کشف حمام خصوصی ثروتمندان که ۲۰۰۰ سال قدمت دارد
این مجموعه حمام شامل سه اتاق کلاسیک رومی است: کالداریوم یا همان اتاق گرم با یک حوض آب داغ، تپیداریوم به معنی اتاق نیمهگرم و فریجیداریوم به معنی اتاق با استخر آب سرد.
یافتههای شگفتانگیز باستان شناسان: کشف رد پای «آدم و حوا» واقعی در نزدیکی ایران
ممکن است شگفتزده شوید اگر بدانید که دانشمندان واقعاً باور دارند همه انسانهای زنده امروز از یک زن مشترک منشأ گرفتهاند. این زن که به «حوا میتوکندریایی» مشهور است، جد مشترکی است که دیانای تمام انسانهای مدرن به او بازمیگردد.این جد مشترک به دلیل وجود دیانای میتوکندریایی، که فقط از مادران به فرزندان منتقل میشود، شناسایی شده است.
راز روستای میوند افغانستان؛ لُرهای بختیاری چگونه تنها روستای لُرنشین افغانستان را ساختند و آنجا ماندند؟
میوند، روستایی تاریخی در قندهار افغانستان، نمادی از مقاومت افغانها و داستان مهاجرت لُرهای بختیاری است. این روستا که پس از لشکرکشی نادرشاه افشار شکل گرفت، یادآور نبرد بزرگ میوند و حماسه ملالی است. تاریخ این منطقه روایتگر شجاعت و پیوندهای عمیق فرهنگی میان اقوام است.
راز تخریب قلعه نهاوند؛ ناصرالدین شاه قاجار در جستجوی بزرگترین گنج تاریخ بود؟!
قلعه نهاوند یا دژ یزدگرد یکی از آثار باستانی مهم ایران است که تاریخ آن به دوران ساسانیان باز میگردد. این قلعه در جنگ نهاوند نقشی اساسی ایفا کرد و پس از آن به دست ناصرالدین شاه قاجار تخریب شد. امروز، این دژ یک جاذبه گردشگری است که بازدیدکنندگان را با تاریخ پرفراز و نشیب خود آشنا میکند.
(ویدئو) بازنمایی هوش مصنوعی از پوشش ایرانیان در دورههای گوناگون تاریخی
این ویدئو بازنمایی جذابی از پوشش ایرانیان در دورههای مختلف تاریخی با کمک هوش مصنوعی ارائه میدهد. از لباسهای سنتی تا تغییرات فرهنگی در طول زمان، هر دوره با جزئیات بازآفرینی شده است. این نمایش نگاهی منحصربهفرد به تاریخچه پوشش ایرانیان از دید فناوری مدرن دارد.
ریشه ضربالمثل «آوردن خر از قبرس»؛ چرا آمریکا در زمان محمدرضا شاه پهلوی ۱۰۰ خبر قبرسی به ایران هدیه داد؟
در دوران نخستوزیری محمد مصدق، واردات خرهای قبرسی به ایران در راستای اصلاح نژاد حیوانات و بهبود کارآیی کشاورزی انجام شد. این خرها به دلیل قدرت بدنی و استقامت بیشتر، توانایی حمل بارهای سنگینتری داشتند و به کشاورزان کمک کردند تا فرآیند حمل و نقل مواد کشاورزی را کارآمدتر کنند. این اقدام، یکی از پروژههای مهم در توسعه کشاورزی کشور در آن زمان بود که تأثیرات مثبتی بر بهبود وضعیت اقتصادی و کشاورزی ایران داشت.
از درمان عجیب ناتوانی جنسی با آب دهان اسب تا خیانت قانونی زن به شوهر در مصر باستان!
در مصر باستان، رابطه جنسی نقش مهمی در پایداری زندگی زناشویی داشت. اگر مشکلی در این زمینه پیش میآمد، مردان میتوانستند از توصیههای قدیمی استفاده کنند. مثلا در یکی از متون باستانی آمده است: «آلت خود را با آب دهان یک اسب نر آغشته کن و با همسرت همبستر شو»، اما زمانی که این روشها مؤثر نبود، مردان به دنبال راهحلهای دیگری میرفتند.
عجیبترین موجودات ناشناخته دنیا؛ از زن وحشی پشمالو تا هیولای کله هندوانهای
بیایید نگاهی به موجودات عجیب دنیا بیندازیم که همه را شگفتزده کردهاند. برخی از آنها توسط انسانها مهار شدهاند و برخی دیگر هنوز افسانهاند.
کشف گنج بزرگ ۴۰۰ ساله در یک کلیسا و زیر پای یک مجسمه!
این کلیسا همانجایی است که مارتین لوتر، اصلاحگر پروتستان که اعلامیه ۹۵ مادهای خود را علیه فساد در کلیسای کاتولیک نوشت، چهار خطبه آخر خود را در سال ۱۵۴۶ ایراد کرد.