
تاریخ
گنج اوکسوس؛ بزرگترین گنج پادشاهی هخامنشی که در آمودریا کشف شد و از لندن سر در آورد
گنجینه اوکسوس (Oxus treasure)، مجموعهای بینظیر از طلا و نقره دوران هخامنشی است که در مرز ایران و افغانستان کشف شد. این گنجینه شامل آثار مذهبی، سلطنتی و هنری است و نگاهی ارزشمند به فرهنگ، قدرت و آیینهای باستانی میاندازد. نوشته پیشرو شما را با جزئیات این گنج شگفتانگیز و رازهای پنهان آن آشنا میکند.
«کُمالنقُس»؛ شاهکار شگفتانگیز آخناتون پدر افسانهای فرعون توتعنخآمون کشف شد
از جمله کشفیات مهم در این شهر، قطعاتی از کوزههای سفالی با مهر نام «مریتآتون» است؛ که تصور میشود دختر بزرگ فرعون آخناتون و ملکه نفرتیتی بوده و بنابراین خواهر یا خواهر ناتنی توتعنخآمون محسوب میشود.
گنج نمرود؛ بزرگترین گنج عراق که جهان را شگفتزده کرد و در جنگ عراق و آمریکا ناپدید شد
گنج نمرود یکی از بزرگترین گنجینههای تمدن آشوری در شمال عراق است که در دهه ۱۹۸۰ کشف و بعدها در پی جنگهای متعدد ناپدید شد. این گنج شامل طلا، جواهرات سلطنتی و آثار آیینی بینظیری است که تاریخ و اسطوره را در هم میآمیزد.
شکارچی گنج؛ کدام شاهزاده قاجار مقبره داریوش و خشایارشاه را تخریب کرد؟
حسینعلی میرزا فرمانفرما، فرزند فتحعلیشاه قاجار، در دوران پادشاهی ناصرالدینشاه به عنوان والی فارس منصوب شد و حدود ده سال در این مقام فعالیت کرد. او بهعنوان یکی از شخصیتهای مهم قاجاریه، علاوه بر نقش نظامی، در امور حکومتی نیز تأثیرگذار بود و به دستور او تعدادی از آرامگاههای شاهان هخامنشی در تخت جمشید تخریب شد، عمدتاً بهدلیل جستجوی گنج و منابع مالی برای دولت.
گاو برنجی؛ دستگاهی شیطانی برای سوزاندن انسانها به صورت زندهزنده که هولناکترین شکنجه تاریخ بود
شکنجه با گاو برنجی یکی از بیرحمانهترین روشهای اعدام در تاریخ یونان باستان بود. در این روش، قربانی زندهزنده درون گاوی فلزی سوزانده میشد و فریادهایش به صدای نعره گاو تبدیل میگشت. روایتی تاریک از اختراع، ظلم و مجازات در دوران باستان.
مار نگهبان گنج؛ چرا روی همه دفینهها و گنجها یک مار بزرگ خوابیده است؟!
افسانه مار نگهبان گنج یکی از باورهای کهن ایرانیست که در آن مار بهعنوان محافظ گنجهای پنهان دیده میشود. این باور ریشه در اسطورهها، طلسمها و ترسهای درونی دارد و نمادی از چالش انسان برای رسیدن به حقیقت، آگاهی یا ثروت پنهان است.
فرازمینیها در کویت؛ مجسمه ۷۵۰۰ ساله و مرموز «انسان مارنما» در کویت کشف شد!
مجسمهای عجیب که برخی از باستانشناسان ادعا میکنند شبیه به فرازمینیها یا دنیای بیگانگان است در کویت کشف شد. براساس مطالعات صورت گرفته، قدمت این مجسمه به هزاره ششم قبل از میلاد برمیگردد. هر چند که باستانشناسان معتقدند، این مجسمه نخستین نمونه در نوع خود در کشور کویت محسوب میشود است اما یافتههای مشابهی از این مجسمه در منطقه بینالنهرین مشاهده شده است.
هخامنشیها سنگهای غولآسا را چگونه جابهجا میکردند؟
فاصله این معادن تا شوش، حدود ۱۵۰ کیلومترِ ناهموار است و این پرسش را مطرح میکند که حدود دو هزار سال پیش، این سنگها چگونه تا شوش منتقل شدهاند؟ رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی گفته که شواهدی وجود دارد که نشان میدهد این سنگها متعلق به دوره هخامنشی هستند. برای ما بهعنوان متولیان میراث فرهنگی، موضوع تا حدی اثبات شده، اما در باستانشناسی چیزی صد درصد نیست تا زمانی که کاوشهای علمی انجام شود، بنابراین آزمایشها و پژوهشها در این باره درحال انجام است.
زادگاه مادربزرگ اسکندر مقدونی و محل احتمالی تولد اسکندر کشف شد!
باستان شناسان در مقدونیه شمالی بقایای احتمالی شهر باستانی لینکس، زادگاه مادربزرگ اسکندر مقدونی، را کشف کردند.
بهشت کتاب مقدس؛ بهشت زمینی یا باغ عدن کجاست؟
قبل از این بسیاری از پژوهشگران معتقد بودند باغ عدن در عراق کنار دجله و فرات قرار داشته است، نه در مصر.