
حشرات
مانتیس شیطانی؛ شکارچی مشهور به «هیولای افسانهای» که ترسناکترین گونه مانتیس در جهان است
«مانتیس شیطانی» (Cryptic Mantis) با نام علمی Sibylla pretiosa یا یکی از عجیبترین و زیباترین گونههای آخوندک در جهان است. این حشره با ظاهری شبیه موجودات فضایی، در جنگلهای آفریقا زندگی میکند و به دلیل استتار عالی و رفتار شکارچیانهاش شناخته شده است.
زنبور عسل آفریقایی؛ وحشیترین زنبور عسل جهان مشهور به زنبور قاتل که به وسیله انسان به وجود آمد
در این مقاله از راز بقا با زنبور عسل آفریقایی یا همان زنبور قاتل آشنا میشوید؛ گونهای تهاجمی و هیبریدی که در آمریکای جنوبی و ایالات متحده گسترش یافته و بهخاطر رفتار دفاعی شدیدش معروف شده، اما نقش مهمی در گردهافشانی و اکوسیستم دارد.
انقلاب در علم ژنتیک؛ دانشمندان عنکبوتها را مجبور کردند تار قرمز رنگ تولید کنند!
تارهای قرمز رنگ عنکبوت، بهواسطه دستکاری ژنتیکی، نمونهای برجسته از پیشرفتهای مهندسی ژنتیک هستند. این تحقیق در زمینه بیوتکنولوژی و علوم مواد میتواند در پزشکی، الکترونیک و صنایع مختلف کاربردهایی نوآورانه داشته باشد. البته چالشهای زیستمحیطی و اخلاقی همچنان مطرح هستند.
چرا عنکبوت به تار خودش نمیچسبد؟
چرا عنکبوت به تار خودش نمیچسبد؟ راز این پدیده در ساختار ویژه پاها، نوع تارها و رفتار دقیق این شکارچی ماهر نهفته است. توضیح علمی و ساده را بخوانید.
زنبور ملیپونا؛ گرانترین عسل دنیا را این زنبور عسل بدون نیش تولید میکند!
زنبورهای ملیپونا (Melipona) بدون نیش هستند و نقش حیاتی در گردهافشانی و حفظ تنوع زیستی دارند. عسل آنها خواص دارویی بسیاری دارد و در کشاورزی و داروسازی اهمیت زیادی دارد. برای آشنایی بیشتر با این زنبورها و نقش آنها در طبیعت، این مقاله را بخوانید.
کرم استخوانجمعکن؛ کرم بسیار نادر، تهاجمی و آدمخوار که با جنازه قربانیانش استتار میکند!
کرمی شکارچی در هاوایی که با بقایای طعمههایش استتار میکند؛ ترکیبی از هوش، وحشت و تکامل! با شگفتانگیزترین کرم دنیا آشنا شوید.
راز عجیبترین تولیدمثل جهان فاش شد؛ حلزون نادر نیوزیلندی از گردن تخم میگذارد!
لحظه تخمگذاری حلزون نادر نیوزیلند از منفذ گردن برای نخستینبار ثبت شد؛ گونهای کمیاب که با تهدید انقراض مواجه است و در اسارت محافظت میشود.
فیلمی از دختر ایرانی که چند هزار زنبور روی بدنش نشسته و حیوان خانگیاش زنبور است!
به تازگی فیلمی از یک دختر ایرانی که سراسر بدنش را زنبورهای عسل پوشاندهاند در فضای مجازی منتشر شده است
عقرب زرد پارسی معروف به «حفار زهرآگین»؛ عقرب مرگبار ایرانی که متخصص زندگی در زیر زمین است
عقرب Odontobuthus persicus یکی از نادرترین و مرگبارترین عقربهای ایران است که در مناطق جنوبی کشور دیده میشود. این گونه زیرزمینی با زهری قوی و اثرگذار بر سیستم عصبی، تهدیدی جدی برای انسان بهویژه کودکان و سالمندان به شمار میآید.
اگر ۱۰ زنبور زنده را قورت بدهیم چه میشود؟
در برخی فرهنگهای کهن، خوردن زنبور نهتنها عجیب نبوده، بلکه نوعی دارو یا آیین مقدس به شمار میرفته است. اما از دیدگاه علمی، بلعیدن تعداد زیادی زنبور ممکن است باعث شوک آلرژیک، انسداد مجاری تنفسی و حتی مرگ شود. در این مطلب، واقعیتهای علمی و روایتهای فرهنگی درباره خوردن زنبور را بهزبان ساده و جذاب بررسی کردهایم.