
دنیای میوهها
سورگوم یا ذرت خوشهای؛ غلهای تابستانی در خوزستان که جای ذرت را گرفته، آب کم مصرف میکند و کاشت آن سود زیادی دارد
سورگوم یا ذرت خوشهای (Sorghum)، غلهای کمآب و مقاوم برای اقلیم گرم خوزستان است که جایگزینی عالی برای ذرت بهحساب میآید؛ با سوددهی بالا، نیاز آبی کم، و بازدهی چندباره در سال.
گوزبری یا انگور فرنگی؛ میوهای گرد و پرزدار که برای تقویت پوست و مو عالیست و کاشت آن درآمد زیادی دارد
گوزبری یا انگور فرنگی (Gooseberry) میوهای سرشار از ویتامین C و آنتیاکسیدان است که خواص تقویت سیستم ایمنی، بهبود گوارش و سلامت پوست و مو را به همراه دارد.
ترتیکاله؛ غله مقاوم و کمآب استان فارس که بهترین جایگزین گندم و ذرت است، آب کم میخواهد و سود بسیار بالایی دارد
تریتیکاله (Triticale) غلهای هیبریدی با مقاومت بالا به خشکی و شوری است که نیاز آبی کمی دارد. این محصول با عملکرد مطلوب و کاربردهای متنوع، راهکاری مهم برای کشاورزی پایدار و امنیت غذایی در ایران محسوب میشود.
ذرت جواهری؛ زیباترین ذرت جهان با دانههایی شیشهای و رنگی که بهترین ذرت برای تزئین و تهیه پاپکورن است
ذرت شیشهای یا ذرت جواهری (Glass Gem Corn) با دانههایی رنگارنگ و شفاف، زیباترین نوع ذرت جهان است. این ذرت بومی آمریکا توسط کارل بارنز پرورش یافت و امروزه با ظاهر منحصربهفردش در سراسر جهان محبوب شده است.
الوک یا بادام کوهی؛ میوهای تلخ با خواص بیشمار مشهور به جواهر زاگرس که متفاوتترین آجیل ایران است
الوک یا بادام کوهی (Brabejum)، میوهای وحشی و دارویی از دل کوههای زاگرس است که با فرآوری سنتی، به مغزی مفید برای قلب، گوارش، پوست و تقویت بدن تبدیل میشود. مصرف درست آن نقش مهمی در سبک زندگی سالم دارد.
کیجو یا انجیر کوهی؛ میوه معروف به «نگهبان کوهنشینان» که یبوست را درمان و چشمزخم را دور میکند
کیجو یا کزو نام انجیر کوهی (Fig) در بوشهر است؛ میوهای مقاوم، دارویی و نوستالژیک که از دل صخرهها میروید و ریشه در فرهنگ و باور مردم جنوب دارد.
لوبیای بستنی؛ میوهای گرمسیری و بسیار کمیاب با طعمی شبیه بستنی وانیلی که شبیه یک لوبیا است!
لوبیای بستنی (ice-cream bean) میوهای گرمسیری با طعمی شبیه بستنی وانیلی است. با خواص، نحوه مصرف و محل رشد این میوهی خوشمزه و خاص بیشتر آشنا شوید.
آلوکک؛ گیلاسی خودرو، خوشمزه و پرخاصیت که هم درمانگر است و هم باعث خفگی انسان میشود!
گیلاس شیرین یا آلوکک (Prunus avium)، میوهای خوشطعم و پرخاصیت است که در ایران با نامهایی، چون رزوک و کُلکوم هم شناخته میشود. در این مقاله با مشخصات گیاهشناسی، مناطق رشد، خواص درمانی، روش کاشت، هشدارهای سمی و کاربردهای گیلاس خودرو بیشتر آشنا شوید.
بادمجان کَسپر؛ بادمجانی فرانسوی با پوست و گوشت سفید که هنگام برش صدای جیر جیر میدهد
بادمجان کاسپر (Casper Eggplant) با رنگ سفید خاص، طعم لطیف و پوست نازک، یکی از متفاوتترین و جذابترین گونههای بادمجان است. این بادمجان فرانسوی با رشد آسان، ارزش غذایی بالا و کاربردهای متنوع آشپزی، گزینهای عالی برای کاشت خانگی و مصرف سالم بهشمار میرود.
کدوی تخمهکاغذی؛ گیاهی شگفتانگیز با تخمههای بدون پوست که یکی از سودآورترین محصولات کشاورزیست
کدوی تخمهکاغذی یا دانهبرهنه (Cucurbita pepo) یکی از محصولات پرارزش کشاورزی در ایران است که بهویژه در خراسان و آذربایجان کشت میشود. این گیاه با تخمههای بدون پوست، خواص غذایی بالا و سودآوری اقتصادی، جایگاه مهمی در تغذیه و درآمد کشاورزان دارد.