
دنیای میوهها
ذرت جواهری؛ زیباترین ذرت جهان با دانههایی شیشهای و رنگی که بهترین ذرت برای تزئین و تهیه پاپکورن است
ذرت شیشهای یا ذرت جواهری (Glass Gem Corn) با دانههایی رنگارنگ و شفاف، زیباترین نوع ذرت جهان است. این ذرت بومی آمریکا توسط کارل بارنز پرورش یافت و امروزه با ظاهر منحصربهفردش در سراسر جهان محبوب شده است.
الوک یا بادام کوهی؛ میوهای تلخ با خواص بیشمار مشهور به جواهر زاگرس که متفاوتترین آجیل ایران است
الوک یا بادام کوهی (Brabejum)، میوهای وحشی و دارویی از دل کوههای زاگرس است که با فرآوری سنتی، به مغزی مفید برای قلب، گوارش، پوست و تقویت بدن تبدیل میشود. مصرف درست آن نقش مهمی در سبک زندگی سالم دارد.
کیجو یا انجیر کوهی؛ میوه معروف به «نگهبان کوهنشینان» که یبوست را درمان و چشمزخم را دور میکند
کیجو یا کزو نام انجیر کوهی (Fig) در بوشهر است؛ میوهای مقاوم، دارویی و نوستالژیک که از دل صخرهها میروید و ریشه در فرهنگ و باور مردم جنوب دارد.
لوبیای بستنی؛ میوهای گرمسیری و بسیار کمیاب با طعمی شبیه بستنی وانیلی که شبیه یک لوبیا است!
لوبیای بستنی (ice-cream bean) میوهای گرمسیری با طعمی شبیه بستنی وانیلی است. با خواص، نحوه مصرف و محل رشد این میوهی خوشمزه و خاص بیشتر آشنا شوید.
آلوکک؛ گیلاسی خودرو، خوشمزه و پرخاصیت که هم درمانگر است و هم باعث خفگی انسان میشود!
گیلاس شیرین یا آلوکک (Prunus avium)، میوهای خوشطعم و پرخاصیت است که در ایران با نامهایی، چون رزوک و کُلکوم هم شناخته میشود. در این مقاله با مشخصات گیاهشناسی، مناطق رشد، خواص درمانی، روش کاشت، هشدارهای سمی و کاربردهای گیلاس خودرو بیشتر آشنا شوید.
بادمجان کَسپر؛ بادمجانی فرانسوی با پوست و گوشت سفید که هنگام برش صدای جیر جیر میدهد
بادمجان کاسپر (Casper Eggplant) با رنگ سفید خاص، طعم لطیف و پوست نازک، یکی از متفاوتترین و جذابترین گونههای بادمجان است. این بادمجان فرانسوی با رشد آسان، ارزش غذایی بالا و کاربردهای متنوع آشپزی، گزینهای عالی برای کاشت خانگی و مصرف سالم بهشمار میرود.
کدوی تخمهکاغذی؛ گیاهی شگفتانگیز با تخمههای بدون پوست که یکی از سودآورترین محصولات کشاورزیست
کدوی تخمهکاغذی یا دانهبرهنه (Cucurbita pepo) یکی از محصولات پرارزش کشاورزی در ایران است که بهویژه در خراسان و آذربایجان کشت میشود. این گیاه با تخمههای بدون پوست، خواص غذایی بالا و سودآوری اقتصادی، جایگاه مهمی در تغذیه و درآمد کشاورزان دارد.
میوه سالیکورنیا: میوه معروف به «مارچوبه دریایی» که شورترین میوه جهان است و در نمکزارها رشد میکند
میوه سالیکورنیا (Salicornia Fruit)، شورترین میوه جهان، در محیطهای شور مانند باتلاقهای ساحلی رشد میکند. این میوههای کوچک و آبدار، با محتوای نمک ۳۰ تا ۴۰ درصد وزن خشک میوه، طعمی بینظیر دارند. سازگاریهای اکولوژیکی سالیکورنیا، آن را به گزینهای ایدهآل برای کشاورزی پایدار تبدیل کرده است. در آشپزی، بهعنوان چاشنی و در ترشیها استفاده میشود و سرشار از مواد معدنی و آنتیاکسیدانهاست.
چلغوز؛ طلای خوراکی افغانستان که گرانترین و مغذیترین آجیل جهان است
چلغوزه، یکی از گرانترین و مغذیترین آجیلهای جهان، از کوههای افغانستان برداشت میشود. این دانه با خواص فراوان، نقشی حیاتی در اقتصاد محلی دارد و به چین صادر میشود. روش برداشت سنتی، قیمت بالا و چالش قاچاق، آن را به محصولی استراتژیک تبدیل کرده است.
میوه آکی؛ میوه ملی جامائیکا و ترکیبی از گردو، پنیر خامهای و سم که آدمهای زیادی را به قتل رسانده است!
آکی (Ackee)، میوهای عجیب و زیبا از مناطق گرمسیری، با ظاهر خیرهکننده و ماهیتی دوگانه شناخته میشود. این میوه که بومی غرب آفریقاست و در جامائیکا محبوبیت زیادی دارد، در صورت نارس بودن سمی و خطرناک است. آکی پس از رسیدن کامل قابل مصرف بوده و بخش مهمی از فرهنگ غذایی و سنتهای کارائیب را شکل میدهد. داستانی جذاب از زیبایی، خطر و تاریخ!