دنیای میوه‌ها

کاشت انگور دیمی؛ آموزش مرحله‌به‌مرحله کاشت و پرورش تاک مقاوم به خشکی در زمین‌های کوهستانی و نیمه‌خشک ایران که انگورهای باکیفیتی دارد

کاشت انگور به روش دیم، روشی سنتی و اقتصادی برای مناطق خشک و کوهستانی است. با انتخاب رقم مقاوم، خاک عمیق و کاشت در اواخر زمستان تا بهار، می‌توان تاک‌هایی مقاوم به خشکی و کم‌هزینه پرورش داد و انگور‌هایی باکیفیت و ماندگار برداشت کرد.

لیف یا خیار مصری؛ میوه گرمسیری شبیه کدو که از آن لیف و اسفنج حمام تولید می‌شود!

لیف (Luffa) یا خیار مصری (Egyptian cucumber) گیاهی از خانواده کدوییان است که در مناطق گرمسیری و نیمه‌گرمسیری رشد می‌کند و علاوه بر مصرف خوراکی، به‌عنوان اسفنج طبیعی نیز کاربرد دارد. این گیاه با رشد سریع، میوه‌های استوانه‌ای و خواص دارویی‌اش شناخته می‌شود. از اسفنج‌های گیاهی گرفته تا کاربرد در صنایع زیبایی و پزشکی، گیاه لیف نمونه‌ای شگفت‌انگیز از پیوند طبیعت و کارکرد‌های چندمنظوره است.

هلو خونی؛ میوه‌ای کمیاب با رنگ سرخ و طعمی دل‌انگیز که در نقاط مختلف ایران ثمر می‌دهد و سود اقتصادی بالایی دارد

هلو خونی (Round Blood Peach) با رنگ سرخ چشم‌نواز، طعم شیرین و گوشت آبدار، یکی از خاص‌ترین ارقام هلو در جهان است. این میوه با مقاومت بالا در برابر سرما، باردهی زیاد و قابلیت رشد در اقلیم‌های معتدل و گرم ایران، گزینه‌ای جذاب برای کشت و بهره‌برداری به شمار می‌آید.

لوبیای چشم خرچنگی؛ سمی‌ترین گیاه جهان شبیه سوسک که از آن برای ساخت تسبیح و زیورآلات استفاده می‌شود

لوبیای چشم خرچنگی (jequirity bean) گیاهی زیبا و بسیار سمی است که دانه‌های قرمز با نقطه سیاه آن در جواهرات و تسبیح‌ها استفاده می‌شود. این گیاه خزنده بومی مناطق گرمسیری هند، آفریقا و جنوب شرق آسیاست و حاوی سم قوی ابریین می‌باشد. با وجود خطرناک بودن، زیبایی و اهمیت فرهنگی آن باعث شده که هم از نظر علمی و هم تزئینی جذابیت ویژه‌ای داشته باشد.

سیب توسرخ؛ کمیاب‌ترین سیب دنیا با گوشت قرمز و طعم ترش که شبیه گوجه‌فرنگی‌ست و در اردبیل و میاندوآب وجود دارد

سیب توسرخ (Redlove apples)، میوه‌ای کمیاب با پوسته و گوشت قرمز، سرشار از آنتی‌اکسیدان و طعمی ترش و خاص است. این سیب بومی اردبیل و میاندوآب بوده و به‌دلیل زیبایی، ماندگاری بالا و خواص درمانی، یکی از ارزشمندترین محصولات باغی ایران محسوب می‌شود.

هویج سیاه؛ خاص‌ترین هویج دنیا با رنگ سیاه که هم خوراکی است و هم از آن برای تولید رنگ طبیعی استفاده می‌شود

هویج سیاه (Black Nebula Carrot) یکی از خاص‌ترین انواع هویج در جهان است که با رنگ بنفش مایل به سیاه، طعمی شیرین و خاکی و خواص آنتی‌اکسیدانی فوق‌العاده شناخته می‌شود. این هویج سرشار از آنتوسیانین و بتاکاروتن است، به سلامت قلب، پوست و سیستم ایمنی کمک می‌کند و در آشپزی مدرن و تولید رنگ‌های طبیعی کاربرد فراوان دارد.

خرمای مجول؛ لوکس‌ترین خرمای دنیا و معروف به «پادشاه خرماها» با ریشه مراکشی که طول هر دانه به ۷ سانتیمتر می‌رسد

خرمای مجول (Medjool date)، مشهور به «پادشاه خرماها»، گونه‌ای بزرگ و شیرین است که اصالتاً از مراکش می‌آید و امروزه در خاورمیانه، شمال آفریقا و بیابان‌های آمریکا کشت می‌شود. با طعمی کاراملی، بافتی نرم و خواص تغذیه‌ای غنی، مجول نه‌تنها خوراکی لوکس است بلکه نمادی از تاریخ، فرهنگ و استقامت انسان و طبیعت در محیط‌های خشک و سخت به شمار می‌آید.

کدو ترشک؛ ترش‌ترین میوه جهان که روی تنه درخت رشد می‌کند و از آب آن برای براق کردن طلا و نقره استفاده می‌شود

کدو ترشک (bilimbi) یا «میوه درخت خیار» یکی از شگفت‌انگیزترین میوه‌های استوایی جهان است که با طعم تند و ترش خود در غذا‌ها و دارو‌های سنتی کاربرد دارد. این میوه سرشار از ویتامین C و آنتی‌اکسیدان است و خواص درمانی فراوانی دارد.

تمر هندی؛ درختی با ترش‌ترین میوه جهان که ۲۰ متر ارتفاع دارد و هرسال ۱۷۵ کیلو میوه می‌دهد و می‌شود آن را در گلدان هم کاشت!

تمر هندی (Tamarind)، میوه‌ای گرمسیری با طعم ترش و شیرین، منبع غنی ویتامین‌ها و مواد معدنی است. از آشپزی ایرانی تا مصارف دارویی، این میوه پرخاصیت، گزینه‌ای بی‌نظیر برای سلامت و طعم‌دهی غذاهاست.

سیب چوبی؛ میوه مقدس و غذای مورد علاقه فیل‌ها که پوستی شبیه سنگ، عطری تند و مغزی مثل یک مربای ترش و شیرین دارد

سیب چوبی (wood-apple) میوه‌ای عجیب و مقدس در جنوب آسیاست که با پوسته‌ای بسیار سخت، عطر تند و مغزی ترش‌وشیرین شناخته می‌شود. این میوه در آیورودا ارزش درمانی دارد، به بهبود هضم، پاکسازی بدن و تقویت ایمنی کمک می‌کند و در فرهنگ هند با خدای شیوا پیوندی معنوی دارد.