

تصویری از صحرای شیشهی لیبی، تصور بر این است که یک ستاره دنباله دار در ۲۸ میلیون سال پیش با برخورد به جو زمین مقادیر بسیار زیادی از سیلیکا زرد شیشهای را در بیابان لیبی پخش کرده است، شیشههایی که امروزه منطقهای بیش از ۶۰۰۰ کیلومتر مربع در صحرای بزرگ آفریقا پراکنده شده است.
سهشنبه ۱۲ فروردين ۱۴۰۴ | ساعت ۱۵:۱۵
پژوهشگران میگویند شواهد جدیدی به دست آوردهاند که نشاندهنده وجود سواحل مدفون در مریخ است. این کشف پس از تحلیل دادههای تصویربرداری زیرسطحی توسط کاوشگر «ژورانگ» چین به دست آمده است.
چهارشنبه ۰۸ اسفند ۱۴۰۳ | ساعت ۱۶:۲۲
به گفتهی محققان، این موضوع نشان میدهد که آنها تحت تأثیر «مکانیسم هیلز» از یک سیاهچالهی پنهان به بیرون پرتاب شدهاند. مکانیزم هیلز پدیدهای است که زمانی رخ میدهد که یک سیاهچاله با دو ستارهی نزدیک به خود تعامل داشته باشد. در این فرآیند، جاذبهی شدید سیاهچاله باعث میشود که یکی از ستارگان با سرعتی فوقالعاده زیاد پرتاب شود؛ گاهی آنقدر سریع که حتی میتواند از کهکشان خود نیز خارج شود.
چهارشنبه ۰۱ اسفند ۱۴۰۳ | ساعت ۱۶:۴۰
بر همین اساس «ناسا» کشورهای هند، بنگلادش، پاکستان، اتیوپی، نیجریه، ونزوئلا، کلمبیا و اکوادور را کشورهای «در معرض خطر» معرفی کرده است. از یک کشور عربی نیز به عنوان هدف احتمالی نام برده شده است: سودان، یک کشور آفریقایی بزرگ که وسعتی تقریباً معادل در مجموع فرانسه، اسپانیا، سوئد، نروژ و آلمان دارد.
شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ | ساعت ۱۴:۳۹
حلقههای اینشتین، اطلاعات بسیاری را درباره ماده تاریک و انرژی تاریک به دانشمندان ارائه میدهد و نشان میدهد که نور کهکشانها چگونه میتواند تحت تاثیر ماده تاریک منحرف میشود
چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ | ساعت ۱۷:۱۹
در این میان ناگهان یک جت جنگندهی «هریر» در آسمان ظاهر شد و شروع به چرخیدن دور شیء ناشناس کرد، گویی در حال ارزیابی آن برای یک درگیری هوایی بود. یکی از کوهنوردان چندین عکس از این صحنه گرفت، درست قبل از آنکه این وسیله عجیب بهصورت عمودی اوج بگیرد و ناپدید شود.
چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ | ساعت ۱۳:۳۱
احتمال برخورد سیارک بنو با زمین یک در ۲۷۰۰ یا تنها ۰.۰۳۷٪ است که عدد بسیار کوچکی محسوب میشود. با این حال، اگر این برخورد رخ دهد، پیامدهای آن بسیار جدی خواهد بود و میتواند منجر به بحران طولانیمدت غذایی و شرایط اقلیمی مشابه با برخی از بزرگترین فورانهای آتشفشانی ۱۰۰ هزار سال اخیر شود.
شنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ | ساعت ۱۱:۵۸
مرکز «دفع آفات حیوانی و سرمسازی» که هنوز آن موقع نامش رازی نبود، از زمان تاسیس در سال ۱۳۰۳ تا سال ۱۳۰۶ خورشیدی توانست با تولیداتش طاعون گاوی را از بین ببرد. بعد ملخها به ایران هجوم بردند. از آنجا که گرانی ارز همان زمان هم برای ایرانیان مشکلساز بود، این مرکز مجبور شد به جای انجام وظیفه سرمسازی، مشغول تولید سم ملخ شود.
دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ | ساعت ۱۷:۲۵
قطر این سیارک بین ۴۰ تا ۱۰۰ متر تخمین زده شده و در حال حاضر در حرکت تناوبی خود در حال دور شدن از زمین است.
جمعه ۱۲ بهمن ۱۴۰۳ | ساعت ۰۹:۱۸
فضاپیمای «اُسیریس- رِکس» (OSIRIS-REx) ناسا، که در سال ۲۰۱۶ به فضا پرتاب شده بود، ۱۲۲ گرم گرد و غبار و سنگریزه از سیارک بنو جمعآوری کرد و آنها را در سال ۲۰۲۳ به سمت زمین پرتاب کرد.
پنجشنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۳ | ساعت ۲۲:۴۰
این «اَبَر زمین» که با نام «اچدی ۲۰۷۹۴ دی» شناخته میشود، جرمی معادل شش برابرجرم زمین دارد و در «منطقه قابل سکونت» در منظومه ستارهای خود میچرخد. این منطقه نمایانگر فاصله مناسب از یک ستاره است، بنابراین هر سیارهای که در آن قرار گیرد، ممکن است آب به حالت مایع داشته باشد، امری که عنصری کلیدی برای تشکیل حیات بهشمار میرود.
چهارشنبه ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ | ساعت ۱۲:۱۹
توضیح تصویر، به گفته ناسا، در شرایط ایده آل و در نقطه اوج بارش شهابها، تا ۱۲۰ «شهاب سنگ آتشین درخشان» در ساعت دیده میشود، با ذراتی با سرعت ۴۰ کیلومتر بر ثانیه وارد جو زمین میشوند
دوشنبه ۰۱ بهمن ۱۴۰۳ | ساعت ۱۳:۴۴
یکی از تغییرات بزرگ در الگوی فکری پیشنهادی این پژوهش این ایده است که ما باید در ترتیب ظهور ۲۰ اسید آمینه ژنتیکی ضروری از سوپ اولیه حیات در زمین بازنگری کنیم
يکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ | ساعت ۱۳:۲۴
در اتفاقی عجیب، خورشید دچار ترک خوردگی شد و یک حفره ۸۰۰ هزار کیلومتری در دل این ستارهی منظومه شمسی به وجود آمد.
شنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ | ساعت ۱۷:۳۹
محتملترین توضیح این است که یک کوتوله سفید چرخان بهآرامی به لبه این سیاهچاله نزدیک میشود، اما این به این معنا است که این کوتوله بدون اینکه به داخل سیاهچاله سقوط کند، در لبه آن معلق است و به آن نزدیک میشود
شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ | ساعت ۱۵:۵۰