راز بقا | razebaghaa

کشف یک تخته سنگ سفید بیگانه در مریخ!

دانشمندان ناسا در تلاش برای یافتن منشاء تخته سنگی عجیب هستند که تصویرش حدود یک ماه پیش توسط مریخ نورد استقامت ثبت و به زمین فرستاده شده است.

کشف غار بزرگ و مرموز در نزدیکی محل فرود آپولو در ماه

دانشمندان وجود غاری را در ماه، نه چندان دورتر از جایی که نیل آرمسترانگ و باز آلدرین، ۵۵ سال پیش بر سطح آن فرود آمدند، تأیید کردند و گمان می‌کنند که صد‌ها غار دیگر در ماه وجود دارد که می‌تواند به عنوان پناهگاه فضانوردان مورد استفاده قرار گیرد.

آیا جهان هستی هنوز کهکشان‌های جدید می‌سازد؟

اخترشناسان به تازگی با بررسی کهکشان‌های سراسر جهان دریافتند که تابع جرم ستاره‌ای در سراسر جهان افزایش یافته است. این بدان معنی است که کهکشان‌های بیشتری نسبت به میلیارد‌ها سال پیش وجود دارد.

کشف یک اَبَرزمین که احتمالا موجودات فضایی در آن ساکن هستند!

ممکن است نزدیک به ۲۰ درصد از جرم این سیاره از آب تشکیل شده باشد

کشف حیرت‌انگیز یک سیاهچاله غول‌پیکر در نزدیکی زمین

این نتایج می‌توانند نشان دهند که جستجوی سیاهچاله‌های با جرم متوسط در سایر خوشه‌های کروی ممکن است ضرورت داشته باشد.

تلسکوپ جیمز وب؛ تصویر شگفت‌انگیزی از تولد یک ستاره منتشر شد

دانشمندان امیدوارند که این تصویر و داده‌های بیشتر تلسکوپ جیمز وب بتواند آن‌ها را به پاسخ پرسش‌های حل‌نشده درباره تولد ستاره‌ها نزدیک کند.

جیمز وب قوی‌ترین نشانه از وجود موجودات فضایی را کشف کرد!

تلسکوپ جیمز وب موفق شده است نشانه بسیار مهمی را از وجود موجودات فضایی در یک سیاره خورشیدی کشف کند. جالب اینجاست که این سیاره فاصله چندان زیادی با زمین ندارد.

(ویدئو) عبور باورنکردنی شهاب‌سنگ از آسمان ترکیه

در شبکه‌های اجتماعی ویدیویی زیبا از عبور شهاب درخشانی بر فراز آسمان شهر سافرانبولو ترکیه منتشر شده که سوختن آن در جو زمین را نشان می‌دهد.

کشف حیرت‌انگیز دانشمندان: خزه می‌تواند در مریخ رشد کند!

سینتریکیا کنانرویس، پیش‌تر به این شناخته شده بود که می‌تواند در شرایط خشکسالی مقاومت کند، اما آزمایش‌های محققان آکادمی علوم چین نشان داد که این خزه می‌تواند دمای کمتر از ۱۹۶- سانتی‌گراد و سطوح پرتو‌های گامای مشابه سطح مریخ را هم تحمل کند

کشف سیاره‌ای که هر شب باران می‌آید، باران آهن!

می‌توان گفت این سیاره هر شب بارانی می‌شود، با این تفاوت که در آنجا آهن می‌بارد. نام این سیاره «واسپ۷۶بی» است و ۶۴۰ سال نوری از ما فاصله دارد

روحانی مرموزی که ۲۵۰ سال پیش وجود سیاه‌چاله‌ها را پیش‌بینی کرد

میچل در کنار وظایف محلی خود، به تدریج توجه خود را بر کیهان‌شناسی و به ویژه ماهیت گرانش متمرکز کرد.

کشف سیاره‌ آبی رنگی که بوی تخم‌مرغ گندیده می‌دهد!

ترکیبی که در باد معده انسان نیز وجود دارد، بخش عمده‌ای از اتمسفر این سیاره فراخورشیدی اچ‌دی ۱۸۹۷۳۳بی» را تشکیل می‌دهد

سیاره کوتوله چیست؟ زمین سیاره است یا سیاره کوتوله؟!

کلمه «سیاره» از کلمه یونان باستان به معنای «ستاره سرگردان» گرفته شده است. این منطقی است، زیرا برای هزاران سال، مردم شاهد تغییر موقعیت سیارات در آسمان شب بوده‌اند - بر خلاف ستارگان که با چشم غیرمسلح ثابت و بدون حرکت به نظر می‌رسند.

مرکز جهان کجاست و چقدر با آن فاصله داریم؟

مه‌بانگ (Big Bang) در همه جای جهان به طور همزمان اتفاق افتاده است. این یعنی این انفجار در اتاقی که شما در آن نشسته‌اید اتفاق افتاده و در همان لحظه در دوردست‌ترین کهکشانی که می‌توانیم ببینیم نیز اتفاق افتاده است.

چرا فضاپیماها در آب فرود می‌آیند؟

آب ویسکوزیته (گِران‌رَوی) نسبتا پایینی دارد؛ یعنی در شرایطی که تحت فشار باشد، به‌سرعت تغییر شکل می‌دهد. از سوی دیگر، چگالی آن بسیار کمتر از سنگ سخت است. این دو ویژگی باعث می‌شود که آب برای فرود فضاپیما گزینه‌ای ایده‌آل باشد.

۱