دلقک گالاپاگوس؛ پرنده عجیبی که دوقولوهایش همسن نیستند و همدیگر را میخورند!
راز بقا: «بوبی پا آبی» (Sula nebouxii) یا به تعبیری «دلقک گالاپاگوس» یک پرنده دریایی بومی مناطق نیمه گرمسیری و گرمسیری شرق اقیانوس آرام است. این پرنده یکی از شش گونه از جنس Sula است که به نام «بوبی» شناخته میشود. بوبی پا آبی همانطور که نامش پیداست به راحتی با پاهای آبی روشن و متمایزش قابل تشخیص است که یک صفت انتخاب شده از نظر جنسی و محصول رژیم غذایی آنهاست.
به گزارش راز بقا، نرها پاهای خود را در یک مراسم جفت گیری مفصل با بالا و پایین بردن پاهای خود در حالی که جلوی ماده میروند به نمایش میگذارند. جنس ماده کمی بزرگتر از نر است و میتواند تا ۹۰ سانتی متر طول داشته باشد و طول بال آن تا ۱.۵ متر باشد.
به گزارش راز بقا زیستگاه طبیعی زاد و ولد «بوبی پا آبی» جزایر گرمسیری و نیمه گرمسیری اقیانوس آرام است. میتوان آن را از خلیج کالیفرنیا در جنوب در امتداد سواحل غربی آمریکای مرکزی و جنوبی تا پرو یافت. حدود نیمی از جفتهای مولد در جزایر گالاپاگوس لانه میسازند. رژیم غذایی آن عمدتاً ماهی است که با غواصی و گاهی شنا در زیر آب در جستجوی طعمه به دست میآورد. گاهی به تنهایی، اما معمولاً به صورت دسته جمعی شکار میکند.
«بوبی پا آبی» معمولاً هر بار یک تا سه تخم میگذارد. این گونه بر خلاف بسیاری از گونههای دیگر جوجه کشی ناهمزمان انجام میدهد. جوجه کشی زمانی آغاز میشود که آخرین تخم گذاشته شود و همه جوجهها با هم از تخم خارج شوند. این امر منجر به نابرابری رشد و نابرابری اندازه بین خواهر و برادر میشود که منجر به خواهرکشی اختیاری در زمان کمبود غذا میشود. این باعث میشود که «بوبی پا آبی» مدل مهمی برای مطالعه درگیری والدین و فرزندان و رقابت خواهر و برادر باشد.