
فیلمی از گیاه گوشتخواری که مثل توالت است و برای زنده ماندن به گوشت و مدفوع نیاز دارد!
راز بقا: در دل جنگلهای انبوه جنوب شرق آسیا، جانداری ناشناخته، اما خارقالعاده به نام کولوگو (Colugo) یا لمور پرنده زندگی میکند. این موجود کوچک و شبزی، با توانایی پرشهای بلند بین درختان، نهتنها از نظر فیزیکی عجیب است، بلکه در ارتباطی بینظیر با یکی از عجیبترین گیاهان گوشتخوار دنیا، یعنی پارچ لوئیای (Nepenthes lowii) که به دلیل عملکرد خاصش به گیاه توالت معروف است نقشی کلیدی در حفظ چرخه نیتروژن اکوسیستم ایفا میکند.
پارچ لوئیای گونهای از گیاهان گوشتخوار بومی جنگلهای کوهستانی بورنئو است. این گیاه به دلیل ساختار پارچیشکل برگهایش و توانایی در جذب مواد مغذی از طریق دامگذاری، سالها مورد توجه زیستشناسان بوده است.
این گیاه سردهای از گیاه کوزهدار گوشتخوار گرمسیری از خانواده تکگونهای پارچگیاهان است. بیشتر گونهها به صورت خزنده یا بوتههای کم رشد میکنند. آنها با شهد خود حشرات و طعمههای دیگر را به دامهای خود میکشانند، تلههایی که روی زمین دراز میکشند یا در هوا آویزان میشوند. هنگامی که حیوانات روی لبه پارچ فرود میآیند، به راحتی روی سطح لغزنده لیز میخورند و داخل پارچ میافتند. پارچ پر از مایع چسبناک و پر از آنزیمهای گوارشی است که توسط غدد داخلی آن تولید میشود.
بسیاری از گیاهپارچها در همزیستی با سایر موجودات زندگی میکنند که بسیاری از آنها کاملاً وابسته به گیاه هستند. بیشتر گونههای این جنس بومی منطقه خود هستند. منطقه پراکنش آن تا حد زیادی در جنوبشرقی آسیا و بیشترین تنوع زیستی در بورنئو، سوماترا و فیلیپین است. تعداد کمی از گونههای بسیار فراتر از جمله در سریلانکا، ماداگاسکار و سیشل یافت میشوند.
تصویری از حیوان بسیار کمیاب کولوگو