کد خبر: ۸۷۶
08 ارديبهشت 1403
11:30

سندرم ناخن زرد چیست؟ از مشکلات ریه تا غدد لنفاوی

سندرم ناخن زرد چیست؟ از مشکلات ریه تا غدد لنفاوی
سندرم ناخن زرد چیزی فراتر از زرد شدن ناخن‌هاست و می‌تواند سیستم تنفسی و غدد لنفاوی را درگیر کند و در مواردی عامل آن ژنتیک یا بیماری‌های مزمن است

سندرم ناخن زرد یک بیماری نادر است که ناخن‌های دست و پا را درگیر می‌کند و معمولا افراد بالای ۵۰ سال به این عارضه دچار می‌شوند.

این بیماری در پی تجمع مایع لنفی زیر ناخن که باعث می‌شود به رنگ زرد به نظر برسند، ایجاد می‌شود و می‌تواند نشانه اختلال در سیستم لنفاوی باشد. مبتلایان به این عارضه ممکن است به مرور زمان به بیماری‌های ریوی یا سیستم لنفاوی (مبارزه با عفونت) دچار شوند.

چه عواملی موجب سندرم ناخن زرد می‌شوند؟

بسیاری از کسانی که به این سندرم مبتلا می‌شوند، متعجب‌اند که چرا ناخن‌هایشان به رنگ زرد درآمده است. متاسفانه علت معمولا ناشناخته است، با این حال برخی از دلایل هم مطرح شده‌اند:

ژنتیک: اگر در خانواده شما کسی ناخن زرد دارد، احتمال ابتلا به آن در شما هم بیشتر است.

انوع خاصی از سرطان: این عارضه در مواردی نادر با سرطان مغز استخوان (multiple myeloma)، سرطان ریه، سرطان پستان، سرطان کیسه صفرا، سرطان حنجره و لنفوم و برخی سرطان‌های دیگر همراه بوده است.

سندرم‌های نقص ایمنی: سندرم ناخن زرد در مواردی به دلیل کمبود ایمونوگلوبولین جی (IgG)، نوعی کمبود آنتی‌بادی که در آن بدن ایمونوگلوبین کافی تولید نمی‌کند و همچنین نقص ایمنی متغیر شایع (وضعیتی که با عفونت‌های مکرر مشخص می‌شود) ایجاد می‌شود.

سندرم نفروتیک: سندرم ناخن زرد خیلی به‌ندرت ممکن است همراه با سندرم نفروتیک (زمانی که کلیه‌ها به‌درستی کار نمی‌کنند) نیز ظاهر شود.

بیماری‌های غده تروئید: سندرم ناخن زرد گاهی با بیماری هاشیموتو (تیروئید بزرگ‌شده و آسیب‌دیده)، کم‌کاری شدید تیروئید و تیروئید پرکار همراه است.

اختلالات لنفاوی، آرتریت روماتوئید و کمبود ویتامین ئی هم می‌تواند زرد شدن ناخن‌ها را به دنبال داشته باشند.

نشانه‌های سندرم ناخن زرد کدا‌م‌اند؟

اگرچه زرد شدن ناخن‌ها از نشانه‌های اولیه این سندرم است، علائم دیگری هم هستند که باید مراقب آن‌ها باشیم. برخی از این علائم عبارت‌اند از‌: ناخن‌های زرد، ضخیم و منحنی، ناخن‌هایی که رشدشان متوقف شده است، ناخن‌هایی که از بستر زیرینشان جدا شده‌اند، عفونت در بافت نرم اطراف ناخن، و از دست دادن کوتیکول (پوسته ناخن).

سندرم ناخن زرد چگونه درمان می‌شود؟

به گزارش وری‌ول‌هلت، سندرم ناخن زرد معمولا به عوارض ناشی از این بیماری بستگی دارد و متخصصان درمان‌ها را بر اساس آنچه برای بیمار مشکل ایجاد کرده است، ارایه می‌کند.

برخی از این روش‌های درمانی عبارت‌اند از: مصرف آنتی‌بیوتیک برای عفونت‌های تنفسی، ویتامین ئی برای ناخن، کورتون (کورتیکواستروئید) برای التهاب و جراحی، زمانی که پوشش ریه‌ها و حفره قفسه سینه پر از مایع می‌شود.

در مجموع می‌توان گفت که سندرم ناخن زرد چیزی فراتر از زرد شدن ناخن‌ها است و می‌تواند سیستم تنفسی و غذذ لنفاوی را درگیر کند و در مواردی عامل آن ژنتیک یا بیماری‌های مزمن است؛ بنابراین برای پیشگیری از آن نمی‌توان کار خاصی انجام داد. اما در صورت ابتلا به سندرم ناخن زرد، می‌توان از طریق روش‌های درمانی متمرکز بر رفع نشانه‌های این عارضه، آن را کنترل کرد.

 

منبع: ایندیپندنت

برچسب ها :
بدن انسان
ارسال نظر