از جاذبه جنسی تا رویان؛ چرا مردان پستان دارند و کاربرد آن چیست؟
راز بقا: کارکرد پستان در خانمها مشخص بوده و وظیفه آن شیر دادن به نوزادانی است که تنها منبع تغذیه آنها است.
به گزارش راز بقا، پستان در خانمها علاوه بر شیردادن کاکرد اجتماعی نیز دارد. در مادران وقتی نوزاد پستان مادر را میمکد موجی از هورمون اکسی توسین ترشح شده که احساس تندرستی و همبستگی اجتماعی را در نوزاد افزایش میدهد و پیوند مادر و نوزاد را قویتر میکند.
برای مثال شیر دادن به نوزاد در مادر غارنشینی که چند هزار سال میزیسته است نماد عشق و علاقه بیشتر به نوزادش بوده که در نتیجه شانس بقای نوزاد را افزایش میدهد.
کارکرد پستان در آقایان چیست؟
به گزارش راز بقا در بدن انسان اگر اندامی وجود داشته باشد باید کارکردی هم داشته باشد و اگر به نظر ما کارکردی ندارد به این معناست که هنوز کارکرد آن را کشف نکرده ایم.
برخی از محققان بر این باورند که وجود پستان در آقایان به علت جاذبه جنسی این اندام بوده و سبب جذب جنس ماده میشود.
اگر تصور کنیم در ابتدا همه مردها بدون این اندام بودند و بر اثر جهش ژنتیکی در یکی از آقایان این اندام تشکیل شده باشد. به علت جاذبه جنسی که این اندام ایجاد میکند نسب به رقیبان فاقد پستان خود شانس آمیزشی بیشتری خواهد داشت. در نتیجه دارای تعداد فرزندان بیشتری نیز بوده است.
این روند طی سالها باعث تغییر خزانه ژنی آقایان شده و رقیبان سینه تخت او به دست فراموشی سپرده شدهاند.
در فرضیهای دیگر محققان بر این باورند که وجود پستان در جنس نر لزوما کاربردی ندارد و دلیل وجود این اندام؛ ماده بودن رویان انسان است. به جنین انسان قبل از هفته هشتم حاملگی رویان میگویند.
مستقل از جنسیت رویان انسان در ابتدا همهی ویژگیهای جنس ماده را دارد. به این معنا که جنس پایه ماده میباشد و از هفته هشتم شروع به تمایز کرده و ویژگیهای نرینگی در برخی از آنها ایجاد میشود.
نخستین هرمونهای نرینگی در هفته هشتم حاملگی ظاهر میشود. به عبارتی جنس نر از هفته ۸ مجبور به ساخت اندام نرینگی با موادی که در اختیار دارد میباشد.
پستانها در هفته ششم حاملگی ساخته میشوند پس بعد از هفته هشتم نیز باقی میمانند.