بلیط تئاتر ۲۳۰۰ ساله کشف شد
راز بقا: باستانشناسان در حفاریهای شهر باستانی «پرزیاس آد هایپیوم «در منطقه «کونورآلپ دوزچه» در شمال غربی ترکیه، یک بلیت تئاتر از جنس خاک رس مربوط به دوران روم، یک مجسمه کوچک از آفرودیت و یک مجسمه تورسوس را کشف کردند.
به گزارش راز بقا، شهر باستانی پرُزیاس آد هایپیوم (Prusias ad Hypium) که به عنوان اِفِسِس (Ephesus) دریای سیاه غربی شناخته میشود، در دورههای پیشین به نامهای «هایپیوس» و «کیروس» شناخته میشد.
این شهر توسط پرزیاس اول از بیتینیا (Bithynia) تصرف شد و مردم بیتینیا این شهر را به احترام پادشاه خود به همین نام نامیدند. مردم بیتینیا این پادشاهی را برای رومیها به ارث گذاشتند. این شهر که از نظر معماری غنی بود، در دوران روم شکوفاتر شد.
شهر باستانی پرزیاس آد هایپیوم که در استان دوزچه در شمال غربی ترکیه قرار دارد، دارای ساختارهایی همچون تئاتر باستانی، آکوداکتها و یک پل رومی است.
این تئاتر باستانی ۱۰۰ متر طول و ۷۴ متر عرض دارد و از نظر ساختاری هنوز سالم است. این تئاتر که در قرن سوم قبل از میلاد ساخته شده، در طول قرنها زلزلههای زیادی را تحمل کرده و به طرز شگفتانگیزی ساختار آن دست نخورده باقی مانده است.
این مکان همچنان میزبان صندلیهایی است که با نقشهایی از پنجه شیر تزئین شده و همچنین راهروها و صحنهای است که به طور کامل حفظ شده است.
این حفاریها که از پنج سال پیش آغاز شده، تحت تأیید سازمان کل میراث فرهنگی و موزهها و حمایت شهرداری دوزچه قرار دارد.
شهردار دوزچه، «فاروق اوزلو»، در بازدید از سایت حفاری بر اهمیت حفظ تاریخ ۲۳۰۰ ساله این شهر تأکید کرد و گفت: «ما گامی بزرگ در انتقال میراث این شهر به آینده برداشتهایم».
او افزود که «حدود ۸۰ درصد از فضای تئاتر اکنون نمایان شده و آثار تاریخی مهمی که هم از لحاظ محلی و هم ملی اهمیت دارند، کشف شده است. ما این آثار بیقیمت را در شرایطی بینقص پیدا کردهایم».
شهردار همچنین افزود که تئاتر باستانی پس از بازسازی، به یک مرکز فرهنگی و هنری با ظرفیت ۱۰ هزار نفر تبدیل خواهد شد و شهر باستانی پرزیاس آد هایپیوم به زودی آماده است تا در سال آینده تئاتر این سایت را برای گردشگری باز کند.