«خرس آبی» چگونه جفت خود را پیدا میکند؟
راز بقا: برای اولین بار، دانشمندان متوجه شدند که چگونه «خرسهای آبی» از جمله سرسختترین موجودات روی کره زمین و از آبزیان چگونه جفت خود را پیدا میکنند.
به گزارش راز بقا، نر و ماده این موجودات ریز و مقاوم تفاوتهای آشکار اندکی دارند و همین امر باعث میشود نرها جفت خود را نتوانند فقط از دیدن دیدن پیدا کنند. محققان دریافتند که مادهها ممکن است یک ماده شیمیایی آزاد کنند که نرها را اغوا کند.
نرها به این ماده آزاد شده به شدت پاسخ دادند و به سمت مادهها در محیطهای آبی حرکت کردند. محققان در شماره نوامبر «مجله زیست شناسی تجربی» گزارش دادند که به نظر میرسد مادهها اجبار مشابهی ندارند.
تاردیگریدها که به دلیل ظاهر چاقشان به عنوان «خرسهای آبی» نیز شناخته میشوند میتوانند شرایط سخت را تحمل کنند. به عنوان مثال، آنها میتوانند از قرار گرفتن در معرض ترکیبی از موقعیتها مانند خلاء فضایی، تشعشعات کیهانی و اشعه فرابنفش جان سالم به در ببرند. بر خلاف برخی از حیوانات، «تاردیگریدهای» نر و ماده به سختی قابل تشخیص هستند. تفاوت اندازه وجود دارد، اما هیچ ویژگی ثانویه آشکاری وجود ندارد.
+ پیشنهاد مطالعه: خرس آبی؛ موجودی که هیچچیز در جهان نمیتواند آنرا از بین ببرد
به همین دلیل مشخص نبود که بیش از ۱۳۰۰ گونه «خرس آبی» چگونه جفت خود را پیدا میکردند. یک نظریه این است که این حیوانات میکروسکوپی سیگنال شیمیایی برای یافتن جفت آزاد میکنند. برای آزمایش این نظریه، «جاستین چارترین»، محقق دکترا در دانشگاه ییواسکیلا در فنلاند، و همکارانش مجموعهای از آزمایشها را با گونهای از خرسهای آبی تحت عنوان «ماکروبیوتوس پولونیکوس» انجام دادند تا ببینند وقتی این گونهها در معرض جنس مخالف قرار میگیرند، چگونه واکنش نشان میدهند.
آنها از سه «خرس آبی» دو نر و یک ماده استفاده کردند. خرس آبی ماده را در یک «موقعیت» مهر و موم شده و یک نر را در موقعیت مشابه دیگری قرار دادند و یک خرس آبی دیگر را در وسط. سپس رفتار خرس آبی وسطی را ثبت کردند.
«چارترین» سپس گفت: «در محیط آبی، نرها زمان بیشتری را در کنار مادهها میگذرانند تا در کنار نرها». این نشان میدهد که نرها بوی مادهها را در اتاق خود میبویند و توسط آن اغوا میشوند. بر اساس این نتایج، محققان به این فکر افتادند که آیا خرسهای آبی میتوانند مسیری شیمیایی را دنبال کنند که در محیطی غیر از آب کار میکند؛ بنابراین آنها این موجودات چاق را در مادهای ژلهمانند به نام «آگار» آزمایش کردند.
یک خرس آبی در این ماده رها شد و او را قبل از اینکه یک خرس آبی دیگر را رها کنند کاملا سرگردان کردند. «چارترین» گفت: «ما میخواستیم بدانیم که آیا خرسهای آبی میتوانند نشانههای شیمیایی را روی آگار بگذارند و این مسیر را دنبال کنند».
+ پیشنهاد مطالعه: این موجود چطور قرار است انسان را از پیر شدن نجات دهد؟
این محقق گفت، هیچ یک از دو جنس مسیری را دنبال نکردند که توسط خرس آبی دیگر ایجاد شده بود، اما در آگار، «ما دیدیم که گاهی اوقات نرها پس از برخورد تصادفی با زنان آنها را دنبال میکردند». مادهها اساساً نرها را نادیده میگرفتند، در حالی که نرها اغلب مسیر خود را تغییر میدادند تا در کنار مادهها حرکت کنند.
این مطالعه نشان میدهد که خرسهای آبی فقط میتوانند جفتهای جنس مخالف را در محیطهای آبی پیدا کنند و فقط نرها به طور فعال به دنبال مادهها برای جفتگیری هستند.