کبوتر قاره؛ رکورددار پروازهای دو رقمی و الماس قم و کاشان که آسمان تهران را سیاه کرده است!
راز بقا: کبوترها در ایران معمولا بر اساس نوع رنگبندی آنها طبقهبندی میشوند و به همین دلیل ممکن است که با استانداردهای جهانی تفاوت زیادی داشته باشند.
به گزارش راز بقا، کبوتر قاره یکی از نژادهای برجسته و پرطرفدار کبوتر در ایران است که به خاطر ظاهر زیبا و تواناییهای پروازی خاص خود شهرت دارد. این نژاد به طور ویژه در میان علاقهمندان به کبوترهای پروازی محبوب است.
کبوترهای قاره جثهای متوسط و بدنی کشیده دارند. ساختار بدنی آنها بسیار متناسب است که این ویژگی به آنها در پروازهای طولانی کمک میکند. از دیگر ویژگیهای آنها میتوان به بالهای قوی، گردن کشیده و سینهای نسبتاً پهن اشاره کرد. این نژاد نه تنها به خاطر توانایی پرواز، بلکه به دلیل زیبایی ظاهری نیز مورد توجه است.
به گزارش راز بقا رنگبندی کبوتر قاره یکی از عوامل تعیینکننده در نامگذاری آن است. کبوترهایی که رنگبندی نادر یا ترکیبهای خاص دارند، از قیمت بالاتری برخوردارند. علاوه بر زیبایی، تقارن و یکنواختی رنگها نیز نقش مهمی در جذابیت این کبوترها دارد.
نام قاره و اینکه چرا این کبوتر به این نام خوانده میشود میتواند به سه احتمال اشاره کند. اول اینکه به لحاظ شکلی و ساختار رنگی شبیه نقشه قارههاست و شکل یک قاره را به خود میگیرد. دوم اینکه شاید اشاره به قاره واقعی باشد بدین معنی که از یک قاره به قاره دیگر پرواز کرده باشد که نمادی از ساعت سنگین بودن این کبوتر است و در نهایت سوم اینکه از کلمه «قره» در زبان ترکی میآید که به معنی سیاه است.
در هر صورت ریشه نامگذاری این کبوتر در فرهنگ کبوتربازان ایرانی معلوم نیست و به نسلهای خیلی قدیمتر بر میگردد که آن را اینگونه نامگذاری کردند.
رنگبندی کبوتر قاره
کبوتر قاره یک کبوتر سیاه با سینه سفید است البته باید گفت سینه سفید به رنگ سفید خالص نیست بلکه میتواند خالهای سیاه داشته باشد. یعنی پشت کبوتر کاملا سیاه، اما سینه سفید این کبوتر دارای خالهای سیاه است.
برای مطالعه بیشتر بخوانید:
کبوتر پیس مسجدی؛ کبوتر باستانی که نماد صلح و آرامش و خوشرنگترین کبوتر ایران است
کبوتر کلهماستی؛ جادوگر دنیای کبوتر که مثل نقاشیست و پای ثابت مسابقات پروازی کبوتر در ایران است
اسرار دنیای کبوتر؛ راههای تشخیص نر یا ماده بودن یک کبوتر از طریق مقعد، دم، صدا و هیکل!
البته ناگفته نماند که کبوتر قاره لزوما سیاه نیست، بلکه میتواند مثلا خرمایی باشد یعنی به جای رنگ سیاه رنگ خرمایی داشته باشد. به همین دلیل به آن کبوتر «قاره خرمایی» میگویند. همچنین کبوتر قاره خرمایی میتواند دارای دم سیاه رنگ باشد و هم میتواند دارای دم سفید که به قاره دم سفید معروفند.
یکی دیگر از کبوترهای معروف قاره «قاره سبز» است که به جای رنگ سیاه دارای رنگ سبز است و طبیعتا سینه آن نیز سفید است.
برخی از کبوترهای قاره ساعت سنگین هستند بدین معنی که میتوانند ساعتهای زیادی پرواز کنند، اما لزوما همه آنها به این صورت نیستند.
کبوتر قاره میتواند کاکلدار باشد یا بدون کاکل و این بسته به جفتگیری والدین دارد و اینکه آیا یک طرف کاکلدار است یا نه. همچنین این نوع کبوتر میتواند پاپر باشد یا نباشد و این باز هم به نوع جفتگیری دو کبوتر بستگی دارد. در هر صورت کبوتر قاره یکی از کبوترهای بسیار پرطرفدار ایرانی است و روی بوم بسیاری از کبوتربازان یافت میشود.
نکته جالب در مورد کبوتر قاره این است که نسل آنها از قم و کاشان شروع شده بدین معنی که در ابتدا آنجا به صورت انتخابی توسعه داده شدهاند و سپس به سایر مناطق کشور از جمله تهران گسترش پیدا کردهاند.
به لحاظ رنگ چشم نیز قارهها بسیار متنوعند. برخی از آنها چشم سبز و برخی چشم سفید هستند. همچنین کبوتر قاره چشم زرد نیز وجود دارد.
نحوه ساخت کبوتر قاره
برای ساخت یک کبوتر قاره معمولا یک کبوتر زاغ را با یک کبوتر سفید تلاقی میدهند. البته این نکته را باید در نظر گرفت که ترکیب این دو تا لزوما به قاره ختم نمیشود و این بستگی به نسلهای گذشته دارد. یعنی اگر نسلهای گذشته ترکیب این دوتا کفتر یعنی زاغ و سفید قاره باشد میتوانیم مطمئن شویم که میتوان یک قاره را تولید کرد. چرا که بعضی وقتها ترکیب این دو کفتر میتواند زاغ هم باشد و حتی کلهماستی نیز ممکن است به دنیا بیاید.