کد خبر: ۳۹۱۹
01 خرداد 1404
12:02

چرا زمین پایین نمی‌افتد؟ «پایین» در فضا چه معنایی دارد؟

چرا زمین پایین نمی‌افتد؟ «پایین» در فضا چه معنایی دارد؟
چرا زمین نمی‌افتد و مفهوم «پایین» در فضا چیست؟ در این مقاله با نگاهی علمی و ساده، به بررسی تعادل مداری زمین، نبود تکیه‌گاه در فضا و نسبی بودن مفاهیم بالا و پایین در کیهان می‌پردازیم. پاسخی جذاب برای ذهن‌های کنجکاو.

راز بقا: درک ما از مفاهیم ابتدایی مانند «پایین» و «بالا» ریشه در تجربه‌های روزمره ما روی زمین دارد. ما عادت کرده‌ایم که اجسام سقوط کنند و همه چیز به سمت پایین کشیده شود. اما هنگامی که وارد حوزه‌ی نجوم و فیزیک فضایی می‌شویم، این مفاهیم شکل تازه‌ای به خود می‌گیرند.

به گزارش راز بقا، یکی از سوالات رایجی که ممکن است برای هر ذهن کنجکاوی پیش آید این است: «چرا سیاره زمین نمی‌افتد؟» یا «اصلاً پایین در فضا یعنی چه؟» در این نوشتار به صورت علمی و روشن به این پرسش‌ها پاسخ می‌دهیم. 

زمین چرا نمی‌افتد؟

به گزارش راز بقا، زمین در خلأ فضا، نه بر روی چیزی قرار دارد و نه به جایی آویزان است. در واقع، زمین در یک مدار پایدار به دور خورشید در حال حرکت است و این حرکت مداری، حاصل برآیند دو نیرو است: 

نیروی گرانش خورشید که زمین را به سمت خود جذب می‌کند.

نیروی گریز از مرکز که به واسطه حرکت زمین در مدارش به وجود می‌آید. 

سیاره زمین

تعادل میان این دو نیرو باعث می‌شود زمین در مسیری ثابت و متعادل به دور خورشید بچرخد، بدون آن‌که سقوط کند یا از مدارش خارج شود. همین پدیده درباره ماه که به دور زمین می‌چرخد، و حتی ماهواره‌ها و ایستگاه‌های فضایی نیز صادق است.

«پایین» در فضا یعنی چه؟

به گزارش راز بقا، در فضا، مفاهیم «بالا» و «پایین» وجود مطلق ندارند. این مفاهیم فقط در حضور یک میدان گرانشی مشخص معنا پیدا می‌کنند. 

برای مثال، روی زمین، پایین به سمت مرکز زمین است، زیرا گرانش در آن جهت عمل می‌کند. اما در فضا که خلأ است و گرانش پراکنده یا ناچیز، بالا و پایین تنها مفاهیمی نسبی هستند که بستگی به موقعیت ناظر و جهت حرکت یا طراحی فضاپیما دارند. 

برای فضانوردانی که در ایستگاه فضایی زندگی می‌کنند، بالا و پایین به نحوه‌ی قرار گرفتن بدن و تجهیزات درون فضاپیما بستگی دارد و نه به جاذبه‌ای که به سمت یک نقطه خاص کشیده شود. 

سیاره زمین

آیا زمین تکیه‌گاهی دارد؟

پاسخ منفی است. زمین روی هیچ تکیه‌گاهی قرار ندارد. به گزارش راز بقا، بر اساس قانون اول نیوتن، هر جسمی در صورتی که نیروی خالصی بر آن وارد نشود، به حرکت خود با سرعت و جهت ثابت ادامه می‌دهد. زمین نیز به همین شکل در حال حرکت در مداری وسیع است و نیازی به «پایه» یا «سطحی برای ایستادن» ندارد. 

به گزارش راز بقا، زمین به‌دلیل حضور در یک مدار متعادل به دور خورشید، نه سقوط می‌کند و نه نیازمند تکیه‌گاه است. مفهوم «پایین» در فضا، برخلاف آنچه روی زمین تجربه می‌کنیم، وجود مطلق ندارد و تنها در بستر میدان‌های گرانشی معنا پیدا می‌کند. درکی تازه و علمی از این مفاهیم، ما را با ساختار شگفت‌انگیز کیهان آشنا می‌سازد.

خواندنی‌ها
ارسال نظر
نظرات بینندگان
جانان پیامبر صاحب کل
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۱
0
0
چرا جانان به زمین میگه وجودی ام. به اسمان ها میگه وجودی ام وبه اب.. وکل هستی میگه وجودیم.. چرا.. چون نوروز بهشتی از وجودی جانان هست...؟؟؟؟
روح الله شمس الدینی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۸:۵۰
0
0
چرا اینجور مسایل را بیان میکنید.بهتر ایت بگویید علت معلق بودن زمین چیست.وقتی شما نمیدانید پایین کدام سمت است چرا میگویید چرا زمین وایین نمی افتد .اصلا پایینی وجود ندارد که بیفتد حرکت در فضا هست اما افتادن به معنایی که شما بیان میکنید نیست
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۴:۳۲
0
0
چون خورشید پشت اش به ماست اگه برگرده همه کوه ها رو می سوزنه هفتای دیگه کوره اون بالا هست اش
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۷
0
0
کهکشان ما به دور خورشید می‌چرخد و همزمان با خورشید به نقطه ی نا معلومی در حال حرکت است ، که این حرکت مارپیچی به نقطه ی نامعلوم میتواند همان مفهوم افتادن را داشته باشد که ما هنوز نمیفهمیم
سیندخت
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۰:۵۰
0
0
خیلی عاااالی بود .پسرم این سوال رو چند روز پیش از من پرسید و من جوابی نداشتم صبح که بیدار شد براش توضیح میدم واقعا جالب بود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۲۶
0
0
سبحان الله
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۳۴
0
0
خود زمین که ماها توش عستیم جاذبه دلره اما خودش از بیرون نداره وقتی خورشید از بین بره زمین سقوط خواهد کرد اما به کجاااااااا کهکشان کف داره ؟؟؟؟؟
ممد علوم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۱:۴۹
0
0
در واقع نیروی گرانش خورشید نیروی گریز از مرکز و همان قانون اول نیوتن به نام اینرسی باعث می شود زمین از مدار خود خارج نشود البته من یک نظریه بیان می کنم شاهد جهان کف نداشته باشه و با همیشه در حال سقوط باشیم که البته این طور نیست چون اگر جهان کف نداشته باشد ما توسط چه نیرویی می توانیم سقوط کنیم در واقع چون در فضا جاذبه وجود ندارد اگر خورشید هم نابود شود باز هم ما نمی افتیم چون جاذبه ای وجود ندارد که باعث افتادن ما شود فقط در ان صورت گرانش خورشید و گریز از مرکز وجود ندارد و به خاطر اینرسی ما در فضا روی یک خط مستقیم حرکت می کنیم چون نیروی جاذبه خورشید نمی تواند ما را نگه دارد
سعید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۳:۵۲
0
0
پایین برای کره زمین یعنی به سمت خورشید
چون زمین حول محور خورشید میچرخه
و این چرخیدن زمین در مدار خورشید به نوعی سقوط زمین به سمت خورشیده

پس پایین برای زمین میشه سمت خورشید

یعنی هروقت تو اسمون خورشید نگاه کردی
درسته سرت بالا گرفتی ولی بدون داری پایین نگاه میکنی?
علم و کیهان