کد خبر: ۳۹۲۸
30 ارديبهشت 1404
10:28

قدیمی‌ترین شهر جهان کجاست و چه کسانی در آن زندگی می‌کردند؟

قدیمی‌ترین شهر جهان کجاست و چه کسانی در آن زندگی می‌کردند؟
قدیمی‌ترین شهر جهان کجاست؟ در این گزارش با شهر شگفت‌انگیز اریحا آشنا شوید؛ شهری با قدمت بیش از ۱۱ هزار سال که در دل خاورمیانه شکل گرفت. با دیوار‌های دفاعی، خانه‌های خشتی و مردمی که نخستین کشاورزان و ساکنان دائمی زمین بودند. اریحا، گهواره تمدن شهری و نقطه‌ای است که تاریخ انسان نوشتن را آغاز کرد.

راز بقا: شهر اریحا (Jericho) در کرانه باختری رود اردن، یکی از شگفت‌انگیزترین مکان‌هایی است که باستان‌شناسی مدرن تاکنون کشف کرده است. اریحا با قدمتی بیش از ۱۱ هزار سال را می‌توان نه‌تنها قدیمی‌ترین شهر شناخته‌شده جهان، بلکه نقطه آغاز تمدن شهری بشر دانست؛ جایی که انسان برای اولین بار تصمیم گرفت در یک مکان ثابت زندگی کند، زمین را کِشت کند و اجتماع بسازد. 

دیوار‌هایی برای بقا؛ شاهکار دفاعی در دل نوسنگی

به گزارش راز بقا، یکی از ویژگی‌های حیرت‌انگیز شهر اریحا، وجود دیوار‌های سنگی عظیم در اطراف آن است. این دیوار‌ها که احتمالاً حدود ۱۰ هزار سال پیش ساخته شده‌اند، از نخستین نمونه‌های معماری دفاعی در تاریخ بشر محسوب می‌شوند. 

اریحا

برخی کارشناسان معتقدند این دیوار‌ها نه‌فقط برای محافظت از ساکنان در برابر دشمنان، بلکه برای مقابله با سیلاب‌های شدید منطقه ساخته شده بودند. وجود چنین ساختار‌هایی نشان می‌دهد ساکنان اریحا درک بالایی از مهندسی و کار گروهی داشتند؛ دانشی که تا قرن‌ها بعد در سایر مناطق دیده نمی‌شود. 

اریحا

ساکنانی ناشناخته، اما پیشرفته

به گزارش راز بقا، ساکنان اولیه اریحا احتمالاً از قبایل بومی منطقه شام باستان بودند. آنها نخستین گروه‌های انسانی بودند که زندگی یکجانشین و کشاورزی را جایگزین شیوه شکارگری و کوچ‌نشینی کردند. خانه‌هایشان از خشت و گل ساخته شده بود و با سقف‌های تخت پوشیده می‌شد. 

مردم این شهر نخستین کسانی بودند که غلات را کشت دادند، حیوانات را اهلی کردند و نشانه‌هایی از مبادله و تجارت ابتدایی در بین‌شان دیده می‌شود. 

اریحا

اما آنچه این شهر را متمایز می‌کند، احتمال وجود ساختار‌های اجتماعی اولیه است؛ نشانه‌هایی از مدیریت جمعی، همکاری برای ساخت دیوارها، و شاید حتی نظام‌های ابتدایی برای توزیع غذا و منابع. این، آغاز پیدایش تمدن بود. 

اریحا

اریحا تنها نیست؛ نگاهی به رقبای کهن

گرچه اریحا قدیمی‌ترین شهر به‌معنای واقعی کلمه شناخته می‌شود، اما سایت‌های باستانی کهنی مانند گوبکلی‌تپه در ترکیه و چاتال‌هویوک نیز در فهرست قدیمی‌ترین زیست‌گاه‌های انسانی قرار دارند. با این حال، هیچ‌یک به‌اندازه اریحا، ویژگی‌های یک شهر واقعی (دیوار دفاعی، سکونت پیوسته، کشاورزی سازمان‌یافته) را نداشته‌اند.

اریحا

خواندنی‌ها
ارسال نظر
نظرات بینندگان
محمدحسین حسینی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۰
0
4
بادرود. برابرنوشته های شاهنانه سند بیش از ۱۱۰۰ساله ۱-نخستین شهرها در ایران گهن بوده اند وایرانیان نخستن مردمی بودند که با گل خشت زدند۲- برابرجمجمه۵۴۴۰۰ ساله ای که در غار کلدر درنزدیک خرم آباد توسط دوگروه از باستان شناسان ایتالیایی وایرانی کشف وتایید شده نخستین انسانهای هوشمند در ایران پدید آمده اند وشهر نشین در ایران بود۳'-اگربرخی ایرانیان بیگانه پرست هستندو سازمان... ومدیران کار نمی کنند و ایران را که روی آن زندگی می کنند نمی بینند اشکال از فهم ودرک وسواد آن ها است وهر نشانه تمدن را به بیگانگات نسبت می دهند تکلیف چیست
محمد حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۵۳
0
0
سلام فکر کنم قدیمترین تمدن کشف شده شهر دقیانوس جیرفت باشه
بهنام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۳۷
0
0
بخدا بدون تعصب یه سر برید سنگ نگاره های تیمره تو خمین رو نگاه کنید خودتون متوجه میشوید تاریخ از کجا شروع شده همین رو تو نت سرچ کنید نمیدونم چه لجی دارن ثابت کنن ابتدای تاریخ و تمدن جایی غیر از ایران بوده نمیشه که نمیشه هر جوری برید می‌رسید به ایران حالا هی حسادت کنید کینه کنید لج کنید قبلاً هم گفتید تمدن متعلق به بین النهرین عراقه ولی جوابی برای وسایلی که اونجا پیدا شد و معدن و تکنولوژی ساختشون رو اونجا پیدا نکردید بعدا سیل جیرفت بهتون ثابت کرد با اشیایی که سیل از زیر زمین درآورد که تمدن بین النهربن برای خرید وسایل میومدن کرمان تاریخ و تمدن و علم و فرهنگ و شعر و پزشکی و غیره مال ایرانه و بقیه طفیلی وجود این مادر مهربان و گرانقدر و بزرگوار که بدون منت به کل بشریت خدمت کرد با تربیت اون همه دانشمند و شاعر و عالم و ....
جان ها فدایت ایران سربلند
رضا امانی
|
Germany
|
۰۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۱
0
0
درود،
پروفسور گیرشمن باستان شناس فرانسوی که در منطقه شوش به کاوش پرداخته بود در کتاب تاریخ ایران پیش از اسلام به نخستین تمدن بشری در عیلام قدیم اشاره می کند که خوزستان، ایلام امروزی و بین النهرین را در بر می گرفته است.‌ ضمنا کشوری به نام عراق در آن زمان وجود نداشت.
او همچنین می نویسید ایرانیان باید داشتن به چنین تمدنی افتخار کنند.

دکتر رضا امانی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۶
0
0
شهر سوخته زابل قدمت بیشتری دارد که از بین رفته اما از اریحا قدیمی‌تر شهر اورفه و قازان تپه (به کوردی دیلوک) در ترکیه هستند که هنوز هم آباد هستند و مورد دوم (دیلوک) بالای ۱/۵ میلیون نفر و مورد اول (اورفه) بیشتر از ۰/۵ میلیون نفر جمعیت دارند و هر دو کردزبان هستند.
بهنام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۳
0
0
این تصاویر به جز یکیش همه از تپه کنارصندل در جیرفت بود ، (کونارصندل ) از شما بخاطر سواستفاده و نشر اطلاعات غلط باید شکایت کرد .
احمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۳
0
0
قدیمی سکونتگاه های جهان در ایران است از شهر جیرفت و شهر سوخته و تپه حسنلو و مارلیک تا شوش و کرمانشاه و تل بندو و..... . پاینده باد ایران
آیهان حسینی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۴
0
0
اون زمان اسمی از ایران نبوده
علم و کیهان