کد خبر: ۲۰۷۷
05 آبان 1403
12:57

کشف عجیب جسد زنان جنگجوی افسانه‌ای؛ آیا «زنان آمازون‌» واقعی بودند؟

کشف عجیب جسد زنان جنگجوی افسانه‌ای؛ آیا «زنان آمازون‌» واقعی بودند؟
آیا آمازون‌ها، زنان جنگجوی افسانه‌ای در اسطوره‌های یونانی که گفته می‌شود در ناحیه وسیعی زندگی می‌کردند، واقعیت داشتند؟

راز بقا: تاریخ‌نگاران مدرن فرض می‌کردند که آمازون‌ها، که برای نخستین بار توسط هومر در قرن هشتم قبل از میلاد مستند شده‌اند، تخیلی هستند. اما در دهه ۱۹۹۰، باستان‌شناسان شروع به شناسایی اسکلت‌های زنانه باستانی کردند که در قبر‌های جنگجویی در همان ناحیه دفن شده بودند.

برخی اسکلت‌ها با جراحات جنگی مانند سر تیر‌هایی در استخوان‌هایشان یافت شدند و همراه با سلاح‌هایی دفن شده بودند که با سلاح‌های نگهداری شده توسط آمازون‌ها در آثار هنری باستانی یونان مطابقت داشت.

تصویر روی کوزه از زنان جنگ جو

به گزارش راز بقا، آدریان میور، محقق دپارتمان کلاسیک‌ها و برنامه تاریخ علم در دانشگاه استنفورد، نویسنده کتاب «آمازون‌ها: زندگی‌ها و افسانه‌های زنان جنگجو در دنیای باستان» گفت:

«به لطف باستان‌شناسی، اکنون می‌دانیم که افسانه‌های آمازون، که قبلاً خیال‌پردازانه به نظر می‌رسیدند، حاوی جزئیات دقیقی درباره زنان بدوی استپ بودند که همتایان تاریخی آمازون‌های افسانه‌ای بودند.»

این جنگجویان کوچ‌نشین بخشی از گروهی باستانی از قبایل به نام سکا‌ها بودند که در سواری و تیراندازی مهارت داشتند. آن‌ها در سرزمینی وسیع در استپ اوراسیا، از دریای سیاه تا چین، از حدود ۷۰۰ قبل از میلاد تا ۵۰۰ میلادی زندگی می‌کردند.

میور در مقاله‌ای که در مجله Foreign Affairs در سال ۲۰۱۵ منتشر شد، نوشت:

«سکا‌ها مردمی سرسخت بودند؛ آن‌ها به خاطر نوشیدن مقادیر زیادی شراب خالص (برخلاف یونانی‌ها که شراب را با آب مخلوط می‌کردند)، نوشیدن شیر تخمیری مادیان و حتی مصرف مواد مخدر حشیش شهرت داشتند.»

چند زن با شنل در کوهی مه گرفته

بدن‌های یخ‌زده سکا‌های مومیایی‌شده که در یخ دائمی حفظ شده‌اند، نشان می‌دهد که آن‌ها دارای خالکوبی تصاویر حیوانات بودند.

مانند آنچه در افسانه‌های یونانی آمده است؛ جامعه‌های سکا فقط مختص زنان نبودند، بلکه شامل اعضای زنی بودند که مانند مردان زندگی می‌کردند. به عبارت دیگر، برخی (اما نه همه) از زنان سکا در شکار و نبرد با مردان شرکت کردند.

میور گفت: «هیجان‌انگیز است که بدانیم دختران و زنان در استپ‌ها یاد گرفتند که مانند برادران خود سوار بر اسب شوند و تیراندازی کنند.» او توضیح داد که برای یک گروه کوچک که در سرزمین‌های سخت استپی حرکت می‌کردند و در معرض تهدید مداوم دشمنان بودند، منطقی بود که همه برای دفاع و حمله کمک کنند، صرف‌نظر از سن یا جنسیت.

زنان جنگجو از سن ۱۰ تا ۴۵ سال در محل‌های دفن سکا‌ها پیدا شده‌اند. میور در مقاله‌اش در Foreign Affairs گفت: تاکنون، باستان‌شناسان بیش از ۳۰۰ بقایای زنان جنگجو را شناسایی کرده‌اند که با اسب‌ها و سلاح‌هایشان دفن شده‌اند و هر ساله بیشتر از این‌ها کشف می‌شود.

کشف عجیب جسد زنان جنگجوی افسانه‌ای

به گزارش راز بقا میور گفت: سکا‌ها تنها گروهی نبودند که زنان در جنگ و شکار شرکت داشتند. داستان‌های هیجان‌انگیزی که برخی خیالی و برخی بر اساس واقعیت است درباره زنان شبیه آمازون از روم باستان، مصر، شمال آفریقا، عربستان، میان‌رودان، ایران، آسیای مرکزی، هند و چین وجود دارد و زنان جنگجو در فرهنگ‌های مختلفی از جمله ویتنام، سرزمین‌های وایکینگ، و در آفریقا و آمریکا وجود داشته‌اند.

نام رودخانه آمازون در آمریکای جنوبی به یکی از این داستان‌ها مرتبط است. طبق دایرةالمعارف بریتانیکا، سرباز اسپانیایی، فرانسیسکو د اورلانا که به عنوان نخستین اروپایی که آمازون را در سال ۱۵۴۱ کاوش کرد شناخته می‌شود، نام این رودخانه را به دلیل حمله‌ای که به او توسط جنگجویان زن صورت گرفت، به آن داده است، جنگجویانی که او را به آمازون‌های افسانه‌ای مقایسه کرد که اکنون می‌دانیم بر اساس سکا‌ها بودند.

خواندنی‌ها
ارسال نظر
علم و کیهان