کد خبر: ۶۳۷
06 فروردين 1403
00:39

سفر با سرعت ۸۵۰ کیلومتر بر ثانیه چه حسی دارد؟!

سفر با سرعت ۸۵۰ کیلومتر بر ثانیه چه حسی دارد؟!
شما با رسیدن به نقطه پایانی این مطلب، ۱۰۰ هزار کیلومتر در میان فضا را بدون کوچکترین خستگی پیموده‌اید.

راز بقا: یکی از بزرگترین تناقضات زندگی انسان روی سیاره زمین این است: انسان در سیاره‌ای زندگی می‌کند که همزمان با چرخش در مدار خود، در مدار خورشید نیز در حرکت است، آنهم با سرعتی باورنکردنی، اما هیچ یک از ساکنان زمین این سرعت را احساس نمی‌کنند.

به گزارش راز بقا؛ حقیقت این است که در مدتی که به خواندن کامل این متن اختصاص می‌دهید، زمانی در حدود دو دقیقه، با سرعتی بیش از سه میلیون کیلومتر بر ساعت مسافتی بیش از ۱۰۰ هزار کیلومتر را در میان جهان سفر کرده‌اید، این یعنی سفری با سرعت ۸۵۰ کیلومتر بر ثانیه. درک این موضوع برای دانشمندان بسیار چالش‌برانگیز بوده است زیرا سرعت مفهومی نسبی و غیرمطلق است. از این رو اگر بخواهید سرعت چیزی را درک کنید، چه آن شیئ یک اتم باشد یا یک خودرو، یا کهکشان راه شیری، باید از سرعت پدیده‌ای دیگر آگاه باشید تا سرعت شیئ مورد نظر را در مقایسه با آن محاسبه کنید.

به بیانی دیگر، زمانی که نشسته‌اید و این مطلب را می‌خوانید، اگر سرعت خود را نسبت به سرعت صندلی که روی آن نشسته‌اید برآورد کنید، شما ثابت هستید و حرکت نمی‌کنید. همچنین زمانی که گفته می‌شود خودرویی با سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت در حرکت است، این سرعت براساس نقطه‌ای ثابت روی سطح زمین محاسبه شده‌است.

اما در واقعیت هیچ نقطه ثابتی روی سیاره زمین وجود ندارد. زمین در سریع‌ترین نقطه خود، یعنی در منطقه استوا، با سرعت ۱۶۷۵ کیلومتر بر ساعت در حرکت است، حال تصور کنید بخواهید سرعت خود روی زمین را نسبت به سرعت کل جهان هستی محاسبه کنید.

برای محاسبه این سرعت باید ابتدا سرعت سیاره‌ای که روی آن سکونت داریم را محاسبه کنیم. اگرچه زمین با سرعتی برابر ۱۶۷۵ کیلومتر بر ساعت درحال چرخش به دور خود است، این کره خاکی در مدار خورشید نیز در چرخش است که سرعت آن برابر مدت زمانی است که یک چرخش کامل به طول می‌انجامد: ۳۶۵.۲۴ روز. کل این سفر مسافتی درحدود ۹۴۰ میلیون کیلومتر است، و این به آن معنی است که زمین با سرعتی برابر ۱۰۷۲۹۰ کیلومتر بر ساعت به دور خورشید در چرخش است.

اما نکته دیگر این است که سامانه خورشیدی نیز در کهکشان راه شیری ثابت نیست و کهکشان ما نیز در جهان از نقطه‌ای ثابت برخوردار نیست. افزودن سرعت این گزینه‌ها به محاسبات می‌تواند به شدت گیج‌کننده باشد. خورشید و تمامی سیاره‌های سامانه خورشیدی در مدار مرکز کهکشان راه شیری در چرخشند و همزمان نسبت به صفحه کهکشانی به سمت بالا حرکت می‌کنند و زمانی که تمامی این موارد در نظر گرفته شود، سرعت حرکت زمین به دور کهکشان به ۸۷۱۷۸۱ کیلومتر بر ساعت می‌رسد، البته در این نرخ سرعت، سرعت حرکت کهکشان راه شیری در میان جهان هستی در نظر گرفته نشده‌است.

با وجود چنین سرعت حرکت غیرقابل تصوری، انسان‌ها هرگز آن را احساس نمی‌کنند، زیرا چرخش زمین در این مسیر‌ها همیشگی و ثابت است. درک این موضوع که انسان‌های زمین با چنین سرعتی در میان سامانه خورشیدی و کهکشان راه شیری و حتی بینهایت جهان هستی در حرکت است، همواره دشوار و دور از ذهن بوده است، اما دست کم اکنون می‌دانید که با رسیدن به نقطه پایانی این مطلب، ۱۰۰ هزار کیلومتر در میان فضا را بدون کوچکترین خستگی پیموده‌اید. ما الان چطور به نظر می‌رسیم؟

برچسب ها :
سیاره زمین
خواندنی‌ها
ارسال نظر
نظرات بینندگان
علیرضااسلامزاده
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۵:۱۸
0
0
با تشکر از زحمات شما و همه همکاران گرامی درحد ی که میتوانستم به اندازه درک و فهم خود استفاده کرده ازشما هم ممنون هستم ??♣
قاسم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۴
0
0
۱زمین به دور خود ۲ به دور خورشید ۳ به دور مرکز کهکشان ۴ کهکشان هم در یک مسیر در حرکت نظریه من همه چیز نور است و با سرعت نور در حرکت است
قاسم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۰
0
0
نظریه من ما و همه چیز نور است و با سرعت نور در حرکت است قاسم محمد پور
علم و کیهان