کشف تکاندهنده دانشمندان: اسبهای آبی میتوانند «پرواز کنند»!
راز بقا: دانشمندان دریافتهاند که اسبهای آبی علیرغم وزن و اندازه قابل توجهی که دارند میتوانند به هنگام حرکت از زمین کنده شوند؛ حداقل برای زمان محدودی.
آیا چیزی وحشتناکتر از این وجود دارد که موجودی با وزن ۳۶۰۰ کیلوگرم در هوا به سمت شما پرواز کند؟ شاید نه. اما این میتواند یک واقعیت باشد، هرچند نه به معنای واقعی کلمه.
دانشمندان کشف کردهاند که اسبهای آبی میتوانند برای زمان قابلتوجهی، بسیار طولانیتر از دیگر حیوانات با اندازههای مشابه، در هوا معلق بمانند.
پژوهشگران در کالج سلطنتی دامپزشکی بریتانیا میگویند این پستانداران میتوانند در زمان یورتمه رفتن سریع تا ۰.۳ ثانیه در هوا بمانند و در واقع برای زمانی اندک هر چهار پای آنها به صورت همزمان بالاتر از سطح زمین قرار میگیرد.
اسبهای آبی بعد از فیلها دومین جانوران سنگین روی زمین هستند، اما برخلاف آن جانوران هنگام حرکت یورتمه میدوند و به همین خاطر قادر به تحرک و جابجایی بیشتر هستند.
اما چرا دانشمندان این مطالعه را انجام دادند؟ هدف محققان بهبود درک علمی از چگونگی تأثیر اندازه حیوانات بزرگ بر حرکت آنها در خشکی بود.
در حال حاضر، بین ۱۱۵ تا ۳۰۰ هزار اسب آبی در جهان وجود دارند. از دو گونه باقیمانده این جانداران، اسب آبی کوتوله «پیگمی» که در جنگلها و تالابهای غرب آفریقا زندگی میکند در معرض خطر انقراض قرار دارد.
این در حالی است که اسب آبی معمولی نیز، که عمدتاً در علفزارهای جنوب صحرا یافت میشود، در فهرست جانداران آسیبپذیر طبقهبندی شده است.
چگونه دانشمندان متوجه شدند که اسب آبی میتواند در هوا معلق شود؟
کارشناسان در جریان پژوهشهای خود فیلم ویدئویی گرفتهشده از دو اسب آبی در استراحتگاه «فلامینگو لند» در یورکشایر در شمال انگلستان را زیر نظر گرفتند.
پروفسور جان هاچینسون، نویسنده اصلی این مطالعه، گفت: «ما از ارائه نتایج اولین مطالعه که صرفاً بر روی آشکار کردن نحوه راه رفتن و دویدن اسبهای آبی متمرکز بود، بسیار هیجانزده هستیم. این واقعاً چشمگیر است.»
وی اضافه کرد: «جالب اینجاست که قبلاً اطلاعات کمی در مورد نحوه حرکت اسبهای آبی وجود داشت. هم به این دلیل که آنها تمایل دارند در آب باشند و هم به دلیل خطر قابل توجهی که برای انسان ایجاد میکنند.»
کارشناسان میگویند تحقیق بر روی نحوه حرکت و سرعت اسبهای آبی میتواند تأثیرات مثبتی بر نحوه طراحی محوطه باغ وحشها و مناطق مخصوص این حیوانات داشته باشد.
منبع: یورونیوز