کد خبر: ۲۲۸۹
21 دی 1403
09:56

کشف جدید دانشمندان؛ دلفین‌ها بخاطر تنهایی با خودشان حرف می‌زنند

کشف جدید دانشمندان؛ دلفین‌ها بخاطر تنهایی با خودشان حرف می‌زنند
دلفین تنها در دریای بالتیک با صدا‌های عجیبش محققان را متعجب کرد؛ آیا او در جستجوی دوستان است یا تنهاست؟ یک کشف شگفت‌انگیز در دنیای حیوانات.

راز بقا: دلفینی تنها در دریای بالتیک مشغول حرف زدن با خودش است و محققان گمان می‌کنند این رفتار ناشی از تنهایی و تلاش او برای پیدا کردن دوست باشد.

به گزارش راز بقا، دلفین‌های بینی‌بطری (Tursiops truncatus) حیواناتی اجتماعی هستند که معمولاً در گروه‌هایی به نام پاد زندگی می‌کنند. بااین‌حال، در سپتامبر ۲۰۱۹، دلفینی تنها که محلی‌ها او را «دل» نامیده‌اند، در کانال سوِندبورگ‌ساند، واقع در جنوب جزیره فون دانمارک، دیده شد. این منطقه خارج از محدوده معمول زیستی دلفین‌های بینی‌بطری است و هیچ دلفین دیگری در اطراف آن مشاهده نشده بود.

دو لفین بینی بطری در دریای آبی

پژوهشگران برای بررسی تأثیر حضور این دلفین بر خوک‌های دریایی منطقه، دستگاه‌های ضبط صدا را در زیر آب نصب کردند. بااین‌حال، چیزی که آن‌ها را شگفت‌زده کرد، تعداد بالای صدا‌هایی بود که «دل» تولید می‌کرد. به گزارش راز بقا الگا فیلاتووا، زیست‌شناس دانشگاه جنوب دانمارک، دراین‌باره گفت: «از روی کنجکاوی، دستگاهی اضافه کردم که بتواند صدا‌های واقعی را ثبت کند. انتظار داشتم شاید چند صدای ضعیف ضبط شود، اما هرگز فکر نمی‌کردم هزاران صدای مختلف ثبت کنم.»

برای مطالعه بیش‌تر بخوانید:

بُعد جدید رابطه انسان و حیوان؛ زایمان زنان با کمک دلفین بچه را باهوش‌تر می‌کند

دلفین بینی‌بطری؛ دلفین همجنس‌گرای هوس‌رانی که به دلیل ناکامی جنسی به انسان‌ها تجاوز می‌کند

در فاصله زمانی ۸ دسامبر ۲۰۲۲ تا ۱۴ فوریه ۲۰۲۳، پژوهشگران موفق به ثبت ۱۰،۸۳۳ صدا شدند. این صدا‌ها شامل ۲،۲۹۱ سوت، ۲،۲۸۸ صدای تند و ضربه‌ای (که گاهی به رفتار تهاجمی مرتبط است)، ۵،۴۸۷ صدای با فرکانس پایین و ۷۶۷ صدای کوبشی بودند. نتایج این مطالعه در ۳۱ اکتبر در ژورنال Bioacoustics منتشر شد.

دو عدد دلفین بینی بطری روی آب

در میان این صداها، «دل» سه سوت متمایز تولید کرد. به گفته فیلاتووا: «دلفین‌های بینی‌بطری سوت‌هایی دارند که به‌عنوان امضای صوتی شناخته می‌شوند و احتمالاً برای هر فرد منحصربه‌فرد است، شبیه به نام.» اگر پژوهشگران نمی‌دانستند که «دل» تنهاست، ممکن بود تصور کنند گروهی از دلفین‌ها در حال تعامل اجتماعی هستند.

با وجود این، تمام این صدا‌های ارتباطی از دلفینی تنها به گوش می‌رسید. به گزارش راز بقا فیلاتووا دراین‌باره گفت: «این صدا‌ها به‌طور سنتی ارتباطی در نظر گرفته می‌شوند، یعنی باید حداقل دو دلفین با هم در حال گفتگو باشند. اما دل کاملاً تنها بود.»

برچسب ها :
دلفین
خواندنی‌ها
ارسال نظر
علم و کیهان