کد خبر: ۲۳۲۸
09 آذر 1403
12:15

۱۰ موجود شگفت‌انگیز از اعماق دریا که انگار از فضا آمده‌اند؛ از خر خاکی تا کرم زامبی!

۱۰ موجود شگفت‌انگیز از اعماق دریا که انگار از فضا آمده‌اند؛ از خر خاکی تا کرم زامبی!
در این مقاله، به معرفی ده موجود عجیب و شگفت‌انگیز از اعماق دریا پرداخته می‌شود. موجوداتی مانند کوسه‌های چین‌دار، وزغ‌های دریایی و موجودات درخشان که در عمق تاریک اقیانوس تکامل یافته‌اند و ویژگی‌هایی منحصر به فرد دارند، از جمله این موجودات شگفت‌انگیز هستند. این گونه‌ها با استفاده از رنگ‌ها و نور‌های درخشان یا ویژگی‌های عجیب خود برای جلب طعمه‌ها یا محافظت از خود تکامل یافته‌اند.

راز بقا: تا زمانی که کشتی تحقیقاتی مؤسسه اقیانوس‌شناسی اشمیدت، فالکُر، در اوایل سال جاری یک ماموریت در سواحل شیلی را به پایان رساند، دانشمندانش مجموعه‌ای از کشفیات شگفت‌انگیز در اعماق دریا جمع‌آوری کرده بودند. در طول این سفر، محققان یک ربات زیرآب فرستادند که قادر به فرود به عمق بیش از ۴۵۰۰ متر زیر سطح دریا بود تا فیلم‌برداری و نمونه‌هایی از کوه‌های دریایی جمع‌آوری کند. پس از تحلیل آنچه جمع‌آوری کرده بودند، تیم بین‌المللی اعلام کرد که احتمالاً بیش از ۱۰۰ گونه جدید پیدا کرده‌اند.

به گزارش راز بقا، علاوه بر چندین اسفنج، دانشمندان مجموعه‌ای شگفت‌انگیز از موجودات دریایی را مستند کردند. کشفیات اخیر در این ماموریت تنها تعدادی از جدیدترین کشفیات در اعماق دریا هستند و هنوز بسیاری از ناشناخته‌ها باقی مانده‌اند. به گزارش راز بقا آنچه که محققان تاکنون درباره حیوانات ساکن در این قلمرو تاریک کشف کرده‌اند، این است که آن‌ها به اشکال عجیبی تکامل یافته‌اند، از استتار خاص برای محافظت استفاده می‌کنند و گاهی حتی قادر به تولید نور از خود هستند تا جفت پیدا کنند یا طعمه‌ها را فریب دهند و به یک وعده غذایی تبدیل کنند.

هشت‌پای مکنده درخشان (Stauroteuthis syrtensis)

هشت پای درخشان

به گزارش راز بقا هشت‌پای مکنده درخشان در تاریکی شنا می‌کند. این هشت‌پا معمولاً در آب‌های عمیق اقیانوس اطلس در سواحل ایالات متحده یافت می‌شود. Stauroteuthis syrtensis از باله‌ها و پرده‌های بین هشت بازوی خود برای شنا استفاده می‌کند. ردیف‌های مکنده‌های بیولومینسانس در امتداد این بازو‌ها قرار دارند و در اعماق دریا می‌درخشند. به گزارش راز بقا دانشمندان معتقدند که این مکنده‌های درخشان ممکن است برای جذب طعمه‌های پلانکتونی مانند کوپپودها، سخت‌پوستان میکروسکوپی که به نور جذب می‌شوند، استفاده شوند. این هشت‌پا به دما‌های اقیانوسی حدود ۳۷ درجه فارنهایت علاقه دارد و می‌تواند در عمق‌های بیش از ۴۰۰۰ متر یافت شود.

لنگرماهی حبابی (Psychrolutes phrictus)

لنگر ماهی حبابی

لنگرماهی حبابی نرم و شل می‌تواند در اعماق تاریک اقیانوس آرام، در عمق ۲۸۰۰ زیر سطح دریا زنده بماند.

خوک دریایی (Scotoplanes)

خوک دریایی صورتی

شاید با اسب‌های دریایی آشنا باشید، اما خوک‌های دریایی چطور؟

به گزارش راز بقا این موجودات لوله‌ای شکل و گوشتی نوعی خیار دریایی هستند، اما برخلاف بسیاری از حیوانات در این گروه، خوک‌های دریایی چندین پا دارند. این موجودات در عمق‌های هزار متر زندگی می‌کنند و بر روی مواد گیاهی و حیوانی در حال پوسیدن در کف دریا تغذیه می‌کنند.

کوسه گابلین (Mitsukurina owstoni)

کوسه گابلین

کوسه گابلین شبیه به یک دایناسور پیش‌تاریخ با فک بلند، چشم‌های کوچک و دندان‌های دندانه‌دار است. به گزارش راز بقا این کوسه دارای فک قابل حرکتی است که به سرعت جلو می‌رود تا طعمه‌ای را به دام بیندازد.

کرم‌های روبانی (Parborlasia corrugatus)

کرم های روبانی

این گونه از کرم‌ روبانی به طول شش فوت یا بیشتر رشد کرده و برای یافتن غذای موجود در کف دریا جستجو می‌کنند.

کرم زامبی (Osedax roseus)

کرم زامبی صورتی

کرم‌های زامبی استخوان‌های نهنگ‌های مرده را می‌خورند. بدون دهان و معده، این کرم‌ها از طریق ترشح اسید از پوست خود به تجزیه استخوان‌ها می‌پردازند.

وزغ دریایی (Chaunacops)

وزغ دریایی قرمز درحال راه رفتن روی صخره

وزغ‌های دریایی ماهی‌هایی هستند که باله‌های تغییرشکل یافته‌ای دارند که به آن‌ها این امکان را می‌دهد تا بر روی کف دریا راه بروند.

ماهی وایپر اسلوئن (Chauliodus sloani)

ماهی وایبر سون

این ماهی‌های کوچک دارای دندان‌های برنده‌ای هستند که برای گرفتار کردن طعمه به کار می‌روند. به گزارش راز بقا آن‌ها دارای ارگان‌های تولید نور در شکم خود هستند که به جذب طعمه کمک می‌کند.

خرخاکی غول‌پیکر (Bathynomus giganteus)

خرخاکی غول پیکر دریایی

این خرخاکی غول‌پیکر می‌تواند تا ۵۰ سانتی‌متر طول داشته باشد و بیشتر از همه به جلبک‌ها و اسکلت‌های موجودات دریایی مرده تغذیه می‌کند.

کوسه چین‌دار (Chlamydoselachus anguineus)

کوسه چین دار

به گزارش راز بقا این گونه از کوسه‌ها که شبیه به مارماهی است، به دلیل چین‌دار بودن بر روی آبشش‌های خود شناخته می‌شود. آن‌ها از دندان‌های خود برای گرفتن ماهی و ماهی‌های مرکب در اعماق دریا استفاده می‌کنند.

خواندنی‌ها
ارسال نظر
علم و کیهان