ژاپنیها با کمک هوش مصنوعی موفق به حرف زدن با مرغها شدند!
راز بقا: محققان ژاپنی گفتهاند که از هوش مصنوعی برای ترجمه صداهای مرغها استفاده کردهاند تا بفهمند آیا آنها هیجانزده، گرسنه یا ترسیده هستند. محققان در ژاپن اعلام کردهاند که سیستمی مبتنی بر هوش مصنوعی طراحی کردهاند که قادر به درک وضعیت احساسی مرغها است.
این مطالعه که تحت رهبری پروفسور آدرین دیوید چوک از دانشگاه توکیو انجام شده است، هنوز تحت بررسی سایر دانشمندان قرار نگرفته است. به گزارش راز بقا سیستم هوش مصنوعی بر اساس تکنیکی است که محققان آن را یادگیری تحلیل عاطفی عمیق نامیدهاند و میتواند با الگوهای صوتی تغییرات تطبیق یابد.
این مطالعه نشان داد که این سیستم قادر است وضعیتهای عاطفی مختلف در مرغها را ترجمه کند، از جمله گرسنگی، ترس، خشم، رضایت، هیجان و اضطراب.
در این مطالعه آمده است: «روششناسایی ما از یک تکنیک پیشرفته هوش مصنوعی به نام یادگیری تحلیل عاطفی عمیق (DEAL) استفاده میکند، رویکردی بسیار ریاضیاتی و نوآورانه که امکان درک دقیق وضعیتهای عاطفی از طریق دادههای صوتی را فراهم میآورد».
برای مطالعه بیشتر بخوانید:
مرغ اژدها؛ مرغ آسیایی با پاهای غولپیکر و تاول زده که گوشت پاهایش هم قیمت طلاست!
مرغ مینا؛ پرندهای سخنگو که کشورهای عربی را دیوانه کرده است!
مرغ جیرفتی؛ پرنده بومی ایران و افغانستان که به جای آواز، جیغ میکشد!
چوک به نیویورک پست گفت: «اگر بدانیم حیوانات چه احساسی دارند، میتوانیم دنیای بهتری برای آنها طراحی کنیم».
محققان در این مطالعه از ۸۰ مرغ برای آزمایش سیستم استفاده کرده و با تیمی از روانشناسان حیوانات و دامپزشکان همکاری کردهاند.
نتایج مطالعه نشان داد که این سیستم دقت بالایی در شناسایی وضعیتهای عاطفی مرغها داشت. به گزارش راز بقا احتمالات بالای شناسایی هر احساس نشان میدهد که مدل ما توانسته است الگوها و ویژگیهای معناداری از صداهای مرغها استخراج کند. محققان به محدودیتهای احتمالی، از جمله تفاوتهای نژادی و پیچیدگی برخی ارتباطات مانند زبان بدن، اذعان کردند.
دانشمندان و محققان همچنین از ابزارهای هوش مصنوعی برای تلاشهای حفاظتی استفاده میکنند. به گزارش راز بقا در یکی از موارد، ابزارهای هوش مصنوعی برای شناسایی ردپاها و درک بهتر جمعیتهای حیوانات به کار گرفته شده است. در سال ۲۰۲۲، محققانی که توسط دانشگاه کپنهاگ، دانشگاه صنعتی زوریخ و موسسه ملی تحقیقات کشاورزی، غذا و محیط زیست فرانسه هدایت میشدند، اعلام کردند که الگوریتمی برای درک احساسات خوکها ایجاد کردهاند.