












راز بقا: مرغ ساسو از نظر فنی به عنوان یک نژاد جداگانه از مرغها شناخته نمیشود، بلکه یک مرغ دومنظوره است، که در شرکت فرانسوی «ساسو» برای تولید گوشت و تخممرغ به کار میرود.
به گزارش راز بقا، با وجود اینکه نام «ساسو» به نام شرکت اشاره دارد، اما بسیاری از افراد این مرغ و خروسها را به عنوان یک نژاد مرغ و برند صنعت مرغداری میشناسند.
این نوع مرغ دارای چندین خط نژادی است، از جمله نژاد اصلی مرغهای ساسو که به نام نژاد «T Lines» شناخته میشود و توسط سرژ پرولت فرانسوی در دهه ۱۹۵۰ برای حفظ نژادهای سنتی مرغها ایجاد شد. نام «ساسو» مخفف عبارت “Selection Avicole de la Sarthe et du Sud-Ouest” است به معنی «انتخاب مرغی از سارت و جنوب غربی» است.
به گزارش راز بقا، اصطلاح مرغ ساسو اولین بار در سال ۱۹۷۸ توسط فرانسویها ابداع شد. این نوع مرغ ترکیبی از نژادهای سنتی دیگر مانند مرغهای رود آیلند رد و یک نوع مرغ بومی فرانسوی است، که آن را به یک مرغ گوشتی هیبریدی تبدیل میکند.
انواع دیگر ساسو شامل Sasso XL ۵۵۱ است که به عنوان نوع «مرغ گوشتی» شناخته میشود. مرغهای ساسو یکی از محبوبترین برندهای مرغ در فیلیپین و آفریقا هستند.
به گزارش راز بقا، این نژاد از نظر ظاهری بسته به انواع مختلف مرغ ساسو متفاوت است. با این حال، رنگهای رایج پرها شامل قرمز آجری، سیاه و فندقی است، پرهای آنها با افزایش سن مرغها فشردهتر میشوند. در حالی که پرهای بسیاری از مرغهای ساسو ممکن است چندرنگ باشند، آنها به داشتن سینهای پهن با بالهای نسبتا کوچک و سر کوچک شناخته میشوند.
برای مطالعه بیشتر بخوانید:
مرغ لا فلش؛ مرغ شاخداری که شبیه شیطان است و یکی از خوشمزهترین گوشتهای جهان را دارد
مرغ و خروس کوبالایا؛ مرغ و خروس کوبایی که تاج نخودیشکل و دُمی شبیه خرچنگ دارد
مرغهای ساسو همچنین معمولاً پاهای زرد و منقار روشنتری نسبت به دیگر نژادهای استاندارد مرغهای گوشتی دارند. در نوع ساسو، زیرنژادها بر اساس ویژگیها و رنگهای متفاوت شناسایی میشوند که همواره در حال کار بر روی بهبود ویژگیهای نژاد هستند.
به گزارش راز بقا، مرغهای ساسو به خاطر تولید گوشت با کیفیت بالا شناخته شدهاند و به دلیل داشتن توده عضلانی بیشتر نسبت به مرغهای گوشتی استاندارد، این ویژگیها در آنها مشاهده میشود. از آنجا که این نژاد برای تولید گوشت است، نگرانیای از بابت کاهش تخمگذاری وجود ندارد.
تولید تخممرغ در مرغهای ساسو معمولاً هزینههای نگهداری آنها را جبران میکند، زیرا این مرغها میتوانند بین ۱۲۰ تا ۲۵۰ تخم در سال بگذارند و نرخ تفریخ بالایی دارند. این نوع مرغهای گوشتی میتوانند از سن ۶ تا ۸ ماهگی به طور فعال تخمگذاری کنند و معمولاً بعد از ۱۱ تا ۱۲ ماهگی شروع به تخمگذاری میکنند.
به گزارش راز بقا، مرغهای ساسو همچنین به خاطر مقاومت و توانایی بالا در شرایط آب و هوایی مختلف شناخته میشوند. آنها مقاومت بالایی در برابر بیماریها، انگلها و شرایط جوی نامساعد دارند که باعث میشود پرورش آنها آسان باشد.
این مرغها نیاز به مراقبتهای بهداشتی زیادی ندارند، که آنها را برای پرورش در محیطهای حیاط خلوت و دامنههای آزاد مقیاس بزرگ مناسب میسازد، که این ویژگی آنها را برای کشاورزان تازهکار ایدهآل میکند.
پرورش مرغهای ساسو آسان است، اما نیاز به فضای کافی برای گردش دارند. طبیعت آرام آنها باعث میشود که وقتی در کنار سایر نژادهای مرغ نگهداری میشوند، برجسته باشند، حتی با وجود اینکه اجدادشان از نژادهای جنگی بودهاند.