راز «بلک ایوری»؛ چرا هر کیلو «مدفوع» این فیل در تایلند ۶۰ میلیون تومان قیمت دارد؟
راز بقا: استارباکس زمانی که شروع به ارائه قهوه با قیمت ۷ دلار در هر فنجان کرد، ابروهای خود را با غرور بالا برد. اما این قهوه در مقایسه با دمنوشی که هر فنجان آن ۵۰ دلار قیمت دارد، چیزی نیست.
به گزارش راز بقا، چرا این قهوه اینقدر قیمت دارد؟ زیرا دانههای قهوه ابتدا باید توسط فیل خورده شود، هضم شود و سپس دفع شود. ظاهراً این یک فرآیند به اندازه کافی عجیب و غریب برای رسیدن به قیمت ۵۰۰ دلار در هر پوند است که این را به یکی از گرانترین ترکیبات جهان تبدیل میکند.
قهوهای که از سرگین فیل به دست میآید «بلک ایوری» (Black Ivory) نام دارد و در تایلند تولید میشود. این قهوه عجیب و غریب در تعداد انگشت شماری از هتلهای مجلل سرو میشود و افراد برای هر فنجان قهوه تهیه شده از سرگین فیل باید ۵۰ دلار معادل ۳ میلیون تومان بپردازند.
یکی از افرادی که ۳۰۰ هزار دلار برای تولید این قهوه خرج کرده بود به آسوشیتدپرس گفت: «وقتی یک فیل قهوه میخورد، اسید معدهاش پروتئین موجود در قهوه را تجزیه میکند که عاملی کلیدی در تلخی آن است. در نهایت فنجانی از قهوه خواهید داشت که بدون تلخی یک قهوه معمولی بسیار نرم و ملایم است».
این اولین قهوهای نیست که برای طعم گیرایاش به مدفوع متکی است. «کوپی لوواک» نوع دیگری از قهوه در اندونزی با ویژگیهای خاص است که برای تولید آن از زبادهای نخلی آسیایی استفاده میشود. اما ظاهراً شکم بزرگتر فیلها چیز دیگری به این ترکیب اضافه میشود.
فیل بین ۱۵ تا ۳۰ ساعت زمان میخواهد تا دانههای قهوه را هضم کند. این بدان معناست که آنها زمان زیادی لازم دارند تا این دانهها را در کنار موز، نیشکر و سایر مواد دیگر هضم کنند. این موضوع احتمالا یک دم نوش غیرمعمول خوشمزه تولید میکند.