تنبل؛ حیوانی که مدفوعش یک سوم وزنش است و روی بدنش ۱۰۰۰ جانور دیگر زندگی میکنند!
راز بقا: «تنبل» در اصل به نام یکی از هفت گناه کبیره نامگذاری شده و جای تعجب نیست که تنبلها برای دهه هاست که به عنوان تنبلترین حیوانات جهان شناخته میشوند.
به گزارش راز بقا، در واقع، زمانی که تنبلها برای اولین بار در مقالات علمی در سال ۱۷۴۹ توصیف شدند، آنها را به عنوان «پستترین شکل هستی» نامیدند! از آن زمان، ما آموختهایم که تنبلها موجودات ساده و تنبلی نیستند که تمام روز را فقط میخوابند. آنها حیوانات پیچیده و مرموزی هستند که تاریخچه تکاملی آنها بسیار عجیب است. دکتر «ربکا کلیف» بنیانگذار و مدیر اجرایی SloCo ده واقعیت عجیب و شگفت انگیز را در مورد «تنبل» ارائه کرده است.
۱. بدون تنبلها آووکادو وجود نخواهد داشت
تنبلهای زمینی غول پیکر منقرض شده تنها پستاندارانی بودند که سیستم گوارشی به اندازه کافی بزرگ داشتند تا دانههای عظیم آووکادو را به طور کامل پردازش کنند. آنها از میوه آووکادو میخوردند و سپس دانهها را دور و بر پراکنده میکردند. همه تنبلهای درختی که امروزه میبینیم از تنبلهای زمینی غولپیکر تکامل یافتهاند. تصور میشد بیش از ۸۰ نوع مختلف وجود داشته باشد که بزرگترین آنها (مگاتریوم) به ارتفاع بیش از شش متر میرسد. حتی شواهدی وجود دارد که نشان میدهد چندین گونه مختلف از تنبلهای دریایی وجود داشته اند که از علفهای دریایی و جلبکهای دریایی آبهای کم عمق تغذیه میکردند.
۲. تنبلها سه برابر قویتر از ما هستند
تنبلها قهرمانان بلامنازع جهان در کشش بدن هستند. تنبلها از زمانی که به دنیا میآیند میتوانند تمام وزن بدن خود را تنها با یک بازو به سمت بالا ببرند. نه تنها این، بلکه تنبلها ۳۰ درصد توده عضلانی کمتری نسبت به پستانداران هم اندازه دارند و بیش از سه برابر قویتر از یک انسان معمولی هستند. آنها دارای آرایش ماهیچهای بسیار تخصصی هستند که میتواند قدرت کافی برای مقاومت در برابر نیروی جگوار در تلاش برای جدا کردن آنها از درخت، ایجاد کند. تاندونهای تخصصی در دستها و پاهای تنبل در جای خود قفل میشوند و به آنها اجازه میدهند تا برای مدت طولانی بدون اتلاف انرژی، وارونه آویزان شوند. این مکانیسم، قفل شدن منحصر به فرد و همچنین نحوه خوابیدن تنبلها در حالی که از شاخه درخت آویزان است را نشان میدهد. آنها حتی شناخته شده اند که پس از مرگ وارونه باقی میمانند!
۳. یک سوم وزن بدن خود را یکباره مدفوع میکنند
تنبلها به خاطر عادتهای عجیب و غریب خود در دستشویی معروف هستند. آنها فقط یک بار در هفته خود را تسکین میدهند و میتوانند تا یک سوم وزن بدن خود را در یک جلسه دفع کم کنند! علاوه بر این، آنها این کار را تنها پس از تکان خوردن اطراف پایه یک درخت و حفر یک سوراخ کوچک روی زمین انجام میدهند. این روال عجیب و غریب هفتگی همچنان یکی از بزرگترین رازهای مربوط به رفتار تنبل است. در حالی که تئوریهای مختلف زیادی وجود دارد، توضیح احتمالی این است که همه چیز در مورد ارتباطات و بازتولید است.
۴. تنبلها در نور روز نابینا هستند
آنها یک بیماری بسیار نادر به نام کوررنگی یا همان مونوکروماسی دارند که به این معنی است که آنها کاملاً فاقد سلولهای مخروطی در چشم خود هستند. در نتیجه همه تنبلها کور رنگ هستند، فقط در نور کم میتوانند ضعیف ببینند و در نور روز کاملاً کور هستند. خوشبختانه، تنبلها چنین دید ضعیفی را با داشتن حس بویایی فوق العاده و حافظه فضایی عالی جبران میکنند! بینایی بد آنها همچنین نقش کلیدی در کندی تنبلها دارد اگر نتوانید ببینید کجا میروید، نمیتوانید روی درختان راه بروید.
۵. سرعت آنها در آب بیشتر از خشکی است
اگرچه آنها بیشتر وقت خود را روی درختان میگذرانند، اما تنبلها به طور شگفت انگیزی شناگران خوبی هستند. آنها میتوانند در آب سه برابر سریعتر از روی زمین حرکت کنند! تنبلهای سه انگشتی دو مهره گردن بیشتر از هر پستاندار دیگری دارند. این به آنها اجازه میدهد تا سر خود را تا ۲۷۰ درجه بچرخانند و هنگام شنا بدون زحمت بینی خود را بالای آب نگه دارند.
۶. هضم یک برگ برای تنبلها ۳۰ روز طول میکشد
تنبلها کمترین میزان متابولیسم را در بین پستانداران دارند، به این معنی که زمان زیادی طول میکشد تا هر چیزی را هضم کنند. آنها شکم چهار حفرهای فوق العاده بزرگ و دائمی پر دارند که میتواند تا ۳۰ درصد از توده بدن آنها را تشکیل دهد. در تنبلهای دو انگشتی، این شکم بزرگ توسط ۴۶ دنده (۲۳ جفت) حمایت میشود که بیشتر از هر پستاندار دیگری است!
۷. آنها میتوانند با شکم پر، از گرسنگی بمیرند
بر خلاف بسیاری از پستانداران، تنبلها توانایی کنترل دمای بدن خود را برای صرفه جویی در انرژی قربانی کرده اند. در عوض آنها کاملاً به شرایط محیطی وابسته هستند و دمای هسته آنها میتواند در طول یک روز بیش از ۱۰ درجه سانتیگراد در نوسان باشد! اگر خیلی سرد شوند، میکروبهای خاصی که در معده آنها زندگی میکنند میتوانند بمیرند و تنبل دیگر نمیتواند برگهایی را که میخورد هضم کند.
۸. تنبلها میتوانند بدون آسیب از ارتفاع ۱۰۰ فوتی سقوط کنند
تنبلها از نظر آناتومیک به گونهای تکامل یافتهاند که از درختان بیفتند. به طور متوسط، یک تنبل در تمام عمر خود هفتهای یک بار از درخت میافتد. اما نگران نباشید، همه تنبلها از نظر آناتومیک برای سقوط و زنده ماندن طراحی شدهاند. آنها میتوانند از ارتفاع بیش از ۱۰۰ فوتی بدون آسیب سقوط کنند (این ارتفاع به اندازه ۱۲ اتوبوس دو طبقه است). هنگامی که دو تنبل با هم مبارزه میکنند، معمولاً بر سر دسترسی به یک ماده برای جفت گیری است، و هدف از مبارزه تنبل این است که حریف خود را از درخت بیرون بیندازد.
۹. آنها میتوانند سرطان را درمان کنند
تنبلها روش غیر معمولی برای استتار دارند. ترکهای موی آنها باعث رشد گونههای مختلف جلبکها و قارچها میشود که باعث میشود آنها سبز به نظر برسند. برخی از گونههای قارچی که در خز تنبل زندگی میکنند در برابر گونههای خاصی از باکتریها، سرطان و انگلها فعال هستند! موی تنبل همچنین خانه اکوسیستمی کامل از بی مهرگان را فراهم میکند. برخی از گونههای آنها در هیچ جای دیگر روی زمین یافت نمیشوند. یک تنبل میتواند به طور همزمان میزبان ۹۵۰ پروانه و سوسک در خز خود باشد.
۱۰. هیچکس نمیداند چقدر عمر میکند
از آنجایی که مطالعه تنبلها در طبیعت بسیار دشوار است، هیچ کس تا کنون یک تنبل را از بدو تولد تا زمان مرگ دنبال نکرده و تعیین دقیق سن یک تنبل بالغ عملا غیرممکن است. تنها چیزی که باید گفت این است که طول عمر در اسارت است، اما تنبلها خارج از محیط طبیعی خود خوب عمل نمیکنند. پیرترین تنبل شناخته شده در جهان به تازگی ۵۰ ساله شده و او در باغ وحشی در آلمان زندگی میکند. گمان میرود که تنبلهای وحشی در واقع خیلی بیشتر از آن عمر میکنند.