کد خبر: ۲۱۲۰
06 دی 1403
16:15

سوسک فرشته مرگ؛ سوسکی که صدای حاصل از رابطه جنسی‌اش هشدار مرگ می‌دهد!

سوسک فرشته مرگ؛ سوسکی که صدای حاصل از رابطه جنسی‌اش هشدار مرگ می‌دهد!
صدای مرموز «انتظار فرشته مرگ» در تاریکی شب، راز شگفت‌انگیز سوسک مرگ و جستجوی بی‌پایانش برای بقا. در این گزارش راز بقا اطلاعات جالبی بخوانید درباره سوسک فرشته مرگ.

راز بقا: در اروپا، در اعماق دوران قرون وسطا، فرهنگی عجیب و البته پر از رمز و راز رایج بود. هنگامی که فردی به لحظات پایانی زندگی‌اش نزدیک می‌شد، خانواده، دوستان و اهالی دهکده به احترام او گرد هم می‌آمدند.

به گزارش راز بقا، با سکوتی سنگین، در حالی که نفس‌هایشان را در سینه حبس می‌کردند، به تماشای سفری به سرزمین ناشناخته مرگ می‌نشستند. در میان این سکوت، گاهی صدایی ترسناک و مداوم از ضربه‌های آرام بر چوب، سکوت را می‌شکست؛ صدایی که به باور آن‌ها، حضور نزدیک فرشته مرگ را اعلام می‌کرد.

اروپای قرون وسطی و مرگ

قرن‌ها بعد، در یکی از روز‌های گرم تابستانی، دیوید گلسن، پروفسور زیست‌شناسی، در خانه تابستانی خود در جنوب فرانسه مشغول استراحت بود که ناگهان همان صدای عجیب و وهم‌آور را شنید.

گلسن که از شنیدن صدای «انتظار فرشته مرگ» شگفت‌زده شده بود، به جست‌وجوی منبع آن پرداخت و در نهایت به حقیقتی خارق‌العاده رسید: این صدا از سوسکی بود که بعد‌ها به «سوسک مرگ» معروف شد.

سوسک مرگ و چوب قهوه ای

این سوسک کوچک، اما اسرارآمیز، که در دنیای حشرات زندگی ساده‌ای دارد، در عین نابینایی، وظیفه‌ای عجیب و جذاب بر عهده دارد. سوسک ماده، پس از جفت‌گیری، به جست‌وجوی چوب‌های قدیمی و کهنه می‌پردازد و در عمیق‌ترین لایه‌های آن، تخم‌های خود را جای می‌دهد.

لارو‌های سوسک پس از بیرون آمدن از تخم‌ها، شروع به خوردن چوب می‌کنند و به آرامی به سوی سطح پیش می‌روند. این سفر در دل چوب‌ها، سفری طولانی است که نزدیک به ۱۵ سال طول می‌کشد؛ ۱۵ سال از عمر سوسک‌ها در تاریکی و در دل چوب‌ها می‌گذرد، بی‌آنکه هیچ‌کس صدایشان را بشنود یا حضورشان را احساس کند.

سوسک مرگ لارو خوردن چوب

به گزارش راز بقا با پایان این دوره طولانی، لارو‌ها به دور خود پیله‌ای می‌سازند و به سوسک بالغ تبدیل می‌شوند. اکنون، پس از ۱۵ سال انتظار، سوسک بالغ برای اولین بار به سطح زمین می‌آید. اما این حشره کوچک نابیناست و تنها هدفش در این دنیای روشن و وسیع، جفت‌گیری است؛ مأموریتی که باید در عرض تنها سه هفته به سرانجام برسد، چرا که عمر او بیش از این به او فرصت نمی‌دهد.

سوسک مرگ سفید و قهوه ای

وظیفه‌ی پیدا کردن جفت به عهده سوسک نر است. او سر خود را به زمین می‌کوبد و صدایی منحصر به فرد تولید می‌کند؛ صدایی که همان صدای معروف به «انتظار فرشته مرگ» است.

با کوبیدن سر به زمین، سوسک نر به جلو حرکت می‌کند، شاید بتواند پاسخ سوسک ماده‌ای را که در نزدیکی اوست بشنود. سوسک ماده نیز از روی زمین سر خود را برای علامت دادن به سوسک نر می‌کوبد و این دو، در مسیری پر از خطر و پیچ‌وخم، راهی برای رسیدن به یکدیگر می‌یابند.

به گزارش راز بقا در حدود ۸۰ درصد موارد، سوسک نر هیچ‌گاه به جفت خود نمی‌رسد. گاه بر اثر سم‌پاشی یا برخورد با موانع کشنده، جان خود را از دست می‌دهد و گاه آن‌قدر در جهت‌یابی ناتوان است که مسیری برعکس را طی می‌کند و از سوسک ماده دورتر می‌شود.

جفت گیری سوسک

اما اگر این مسیر دشوار را با موفقیت طی کند و به سوسک ماده برسد، او توسط سوسک ماده مورد بررسی قرار می‌گیرد. ماده‌ها به دنبال نری با اندازه مناسب و قدرت بدنی کافی هستند؛ اگر سوسک نر این معیار‌ها را نداشته باشد، تلاش او برای جفت‌گیری نیز ناکام می‌ماند.

به گزارش راز بقا دیگر بار، پروفسور گلسن شاهد این فرآیند بی‌نظیر در خانه تابستانی خود بود. او که از کوچک بودن اندازه سوسک نر تعجب کرده بود، با ترفندی علمی و هنرمندانه مقداری خمیر چسبناک به این سوسک چسباند و او را در کنار سوسک ماده قرار داد. سوسک ماده که نابیناست و تفاوت بین خمیر و بدن واقعی را تشخیص نمی‌دهد، این نر کوچک را به عنوان جفت مناسب پذیرفت و «صدای انتظار فرشته مرگ» به پایان رسید.

صدای مرموز «انتظار فرشته مرگ» در تاریکی شب، راز شگفت‌انگیز سوسک مرگ و جستجوی بی‌پایانش برای بقا.

برچسب ها :
سوسک
خواندنی‌ها
ارسال نظر
علم و کیهان