کد خبر: ۲۲۹۱
29 آبان 1403
14:42

گیاه هُماوَر یا گوش خر؛ موجزه طبیعت برای ترمیم زخم‌ و کبودی!

گیاه هُماوَر یا گوش خر؛ موجزه طبیعت برای ترمیم زخم‌ و کبودی!
گیاه گوش خر (هُماوَر) با خواص ضدالتهاب و ترمیمی برای بهبود زخم‌ها، کبودی‌ها و آسیب‌های بافتی موثر است. از ریشه و برگ آن در پماد‌ها استفاده می‌شود.

راز بقا: گیاه گوش خر (هُماوَر طبی) نام علمی: Symphytum officinale ریشه‌های گیاه گوش خر یا هماور طبی، از زمان‌های قدیم به‌عنوان درمانی برای تسریع بهبود زخم‌ها و آسیب‌های بافتی شناخته شده‌اند. این گیاه که در طب سنتی به‌عنوان یک داروی ضدالتهاب و ترمیم‌کننده بافت مورد استفاده قرار می‌گیرد، به‌ویژه برای کاهش التهاب و کمک به بهبود پیچ‌خوردگی‌ها، کبودی‌ها و شکستگی‌های جزئی مفید است.

به گزارش راز بقا، ماده اصلی موجود در این گیاه، «آلانتوین»، به‌طور مؤثر برای درمان زخم‌ها و تسکین درد به کار می‌رود. همچنین، «اسید روزمارینیک» موجود در برگ‌ها و ریشه‌ها، به کاهش التهاب کمک کرده و به بهبود عروق خونی آسیب‌دیده نیز کمک می‌کند.

گیاه گوش خر (هُماوَر) آبی رنگ

به گزارش راز بقا اگر گیاه گوش خر به‌طور منظم روی بافت‌های آسیب‌دیده مانند کبودی، زخم‌ها، آسیب‌های ورزشی و جراحت‌ها استفاده شود، سرعت بهبود را افزایش می‌دهد. به‌طور خاص، پماد یا کرم گوش خر می‌تواند در خانه‌ها به‌عنوان یکی از اجزای ضروری جعبه کمک‌های اولیه قرار گیرد.

قسمت‌های قابل استفاده گیاه گوش خر: برگ و ریشه
اثرات اصلی گیاه گوش خر بر بدن: ضدالتهاب، قابض، مسکن و بهبوددهنده زخم‌ها

موارد استفاده برای کبودی، رگ به رگ شدن و ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده:

گیاه گوش خر (هُماوَر) بنفش رنگ

در صورتی که پماد گوش خر به‌موقع و در نواحی آسیب‌دیده مانند کبودی یا رگ به رگ شدن استفاده شود، تورم کاهش یافته و روند بهبودی بافت‌های آسیب‌دیده تسریع خواهد شد. برای تسریع روند بهبود بافت‌های آسیب‌دیده، می‌توان این گیاه را به‌صورت پماد، کرم یا ضماد برگ و ریشه ادامه داد.

برای مطالعه بیش‌تر بخوانید:

لولو پشمی یا چای چوپان؛ گیاهی با خواص آرام‌بخش و ضد اضطراب که معدن آن در ایران است

خبری که دانشمندان را شگفت‌زده کرد؛ یک گیاه جدید کشف شد | Begonia neisti چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

علاوه بر این، این گیاه در درمان واریس و بهبود زخم‌هایی که کند بهبود می‌یابند، مؤثر است. در صورت باز بودن زخم، باید پماد یا لوسیون گوش خر را به‌آرامی اطراف آن بمالید و از مالیدن مستقیم آن روی زخم خودداری کنید.

گیاه گوش خر (هُماوَر) سفید رنگ

توصیه‌ها:

در دوران بارداری از استفاده از این گیاه پرهیز شود.
این گیاه نباید به‌صورت خوراکی مصرف شود.

احتیاط‌های لازم:

به گزارش راز بقا گیاه گوش خر حاوی ترکیبات سمی به نام «الکالوید‌های پایرولیزیدین» است که مصرف داخلی آن می‌تواند برای کبد مضر باشد. به همین دلیل باید از مصرف فراورده‌های این گیاه به‌صورت خوراکی خودداری کرد، مگر اینکه تحت نظر پزشک متخصص باشد. همچنین، ریشه گیاه گوش خر نسبت به برگ‌ها، میزان سمی بسیار بالاتری دارد و باید از مصرف آن اجتناب کرد.

برچسب ها :
گل و گیاه
خواندنی‌ها
ارسال نظر
علم و کیهان