کد خبر: ۲۴۴۴
05 دی 1403
21:27

کشف بی‌سابقه دانشمندان: سلول‎‌های انسان می‌توانند پس از مرگ به حیات خود به صورت ابدی ادامه دهند!

کشف بی‌سابقه دانشمندان: سلول‎‌های انسان می‌توانند پس از مرگ به حیات خود به صورت ابدی ادامه دهند!
در کشفی بی‌سابقه مشخص شد که سلول‌های انسان می‌توانند به حالتی فراتر از مرز‌های سنتی حیات و مرگ وارد شوند. در شرایط مناسب، انواع خاصی از سلول‌ها قادرند پس از مرگ موجودی که بخشی از آن بوده‌اند، به شکل‌های جدیدی از حیات تبدیل شده و در حالت پایدار ابدی در فرم جدید باقی بمانند.

راز بقا: به‌طور معمول، دانشمندان مرگ را به‌عنوان توقف غیرقابل‌بازگشت عملکرد یک ارگانیسم به‌عنوان یک کل در نظر می‌گیرند. بااین‌حال، اعمالی مانند اهدای عضو نشان می‌دهد که اندام‌ها، بافت‌ها و سلول‌ها می‌توانند حتی پس از مرگ یک موجود زنده به عملکرد خود ادامه دهند. این مقاومت، این پرسش را مطرح می‌کند: چه مکانیزم‌هایی به برخی سلول‌ها اجازه می‌دهد پس از مرگ یک موجود زنده همچنان به کار خود ادامه دهند؟ 

کشف عجیب دانشمندان: سلول‎‌های انسان می‌توانند در یک حالت ابدی نه زنده نه مُرده خود را حفظ کنند

به گزارش راز بقا، پژوهشگران در بررسی اخیر خود توضیح داده‌اند که چگونه برخی سلول‌ها وقتی مواد مغذی، اکسیژن، برق زیستی یا سیگنال‌های بیوشیمیایی دریافت کنند می‌توانند پس از مرگ به ارگانیسم‌های چندسلولی با عملکرد‌های جدید تبدیل شوند. این «حالت سوم» چالش‌هایی را برای درک سنتی دانشمندان از رفتار سلولی ایجاد می‌کند. در حالی که تغییرات رشدی مانند دگردیسی کرم ابریشم به پروانه یا تبدیل قورباغه از نوزاد قابل‌فهم هستند، موارد کمی وجود دارد که در آن ارگانیسم‌ها به روش‌هایی غیر از الگو‌های از پیش تعیین‌شده تغییر می‌کنند.

برای مطالعه بیش‌تر بخوانید:

دانشمندان موفق به کشف راز جاودانگی انسان شدند

از جاذبه جنسی تا رویان؛ چرا مردان پستان دارند و کاربرد آن چیست؟

چرا بعضی نقاط بدن مانند زیر بغل و ناحیه تناسلی همچنان مو دارند؟

زنوبات‌ها (ربات‌های زنده از سلول‌های بنیادی قورباغه) نیز قادر به «تکثیر خودسازمانی کینماتیک» هستند، به این معنی که آن‌ها می‌توانند بدون رشد، ساختار و عملکرد خود را به‌صورت فیزیکی تکرار کنند. این با فرآیند‌های تکثیر معمول که شامل رشد درون یا بر روی بدن ارگانیسم است، تفاوت دارد. 

کشف عجیب دانشمندان: سلول‎‌های انسان می‌توانند در یک حالت ابدی نه زنده نه مُرده خود را حفظ کنند

پژوهشگران همچنین دریافته‌اند که سلول‌های منفرد ریه انسان می‌توانند به‌خودی‌خود به ارگانیسم‌های چندسلولی مینیاتوری تبدیل شونده قادر به حرکت هستند. به گزارش راز بقا این «آنتروبوت‌ها» (Anthrobots) به روش‌های جدیدی عمل می‌کنند و ساختار دارند. آن‌ها نه‌تن‌ها می‌توانند در محیط خود حرکت کنند، بلکه قادرند هم خود را تعمیر کنند و هم سلول‌های عصبی آسیب‌دیده‌ی مجاور خود را ترمیم کنند.

برچسب ها :
بدن انسان
خواندنی‌ها
ارسال نظر
علم و کیهان