کد خبر: ۳۰۸۰
27 بهمن 1403
14:39

سیارک مهاجم ۲۰۲۴ YR۴ در مسیر زمین؛ کدام کشور‌ها در خطرند؟

سیارک مهاجم ۲۰۲۴ YR۴ در مسیر زمین؛ کدام کشور‌ها در خطرند؟
بر همین اساس «ناسا» کشور‌های هند، بنگلادش، پاکستان، اتیوپی، نیجریه، ونزوئلا، کلمبیا و اکوادور را کشور‌های «در معرض خطر» معرفی کرده است. از یک کشور عربی نیز به عنوان هدف احتمالی نام برده شده است: سودان، یک کشور آفریقایی بزرگ که وسعتی تقریباً معادل در مجموع فرانسه، اسپانیا، سوئد، نروژ و آلمان دارد.

راز بقا: ناسا هشدار داده که یک سیارک ممکن است به زودی با زمین برخورد کند؛ برخوردی که عواقب ویرانگری برای منطقه مورد اصابت خواهد داشت. اکنون در گزارشی جدید، کشور‌هایی که بیشتر در معرض خطر هستند، شناسایی شدند.

این سیارک که «وای‌آر۴-۲۰۲۴» (۲۰۲۴ YR۴) نام دارد، در پایان سال ۲۰۲۴ کشف شده و در حال حاضر در حال حرکت به سمت زمین است و احتمالا تا سال ۲۰۳۲ میلادی به زمین برسد.

برآورد می‌شود که این سیارک بین ۴۰ تا ۹۰ متر قطر داشته باشد و اگر با نیروی ۵۰۰ بمب اتمی به زمین برخورد کند، می‌تواند صدمات زیادی به بار آورد که برای از بین بردن چندین شهر کافی است.

اگرچه شانس برخورد آن به زمین نسبتاً پایین باقی مانده، اما احتمال برخورد با زمین اخیراً از ۱ درصد به ۲.۳ درصد افزایش یافته است که باعث ایجاد ترس در بین کسانی شده که در «مسیر خطر» شناسایی شده توسط ناسا زندگی می‌کنند.

بر اساس ارزیابی دانشمندان اگر این سیارک به زمین برخورد کند، مکان اصابت احتمالاً جایی در شمال آمریکای جنوبی، در سراسر اقیانوس آرام، جنوب آسیا، دریای عرب یا جنوب صحرای آفریقا خواهد بود.

بر همین اساس «ناسا» کشور‌های هند، بنگلادش، پاکستان، اتیوپی، نیجریه، ونزوئلا، کلمبیا و اکوادور را کشور‌های «در معرض خطر» معرفی کرده است. از یک کشور عربی نیز به عنوان هدف احتمالی نام برده شده است: سودان، یک کشور آفریقایی بزرگ که وسعتی تقریباً معادل در مجموع فرانسه، اسپانیا، سوئد، نروژ و آلمان دارد.

این کشور در طول سال‌ها حوادث متعددی را با شهاب سنگ‌ها تجربه کرده است. یکی از جدیدترین تجربیات آن به سال ۲۰۰۸ میلادی برمی‌گردد؛ زمانی که سیارک ۲۰۰۸ TC۳ با قطر ۴.۱ متر در حدود ۳۷ کیلومتری بالای سودان منفجر شد و قطعاتی از آن در سراسر «بیابان نوبیه» پراکنده شد.

شهاب سنگ، قطعه‌ای از یک سیارک یا دنباله‌دار است که در فضا حرکت می‌کند. هنگامی که وارد جو زمین می‌شود، می‌تواند در حین سوختن به قطعات کوچکتر تقسیم شود و یک شهاب سنگ ایجاد کند.

۶۰۰ خرده شهاب سنگی که تا کنون به سودان برخورد کردند و اصطلاحا «آلماهاتا سیتا» نامیده می‌شوند، این فرصت را نیز برای دانشمندان فراهم کردند تا برای اولین بار برخورد سیارکی را قبل از ورود به جو زمین با موفقیت پیش‌بینی کنند؛ هرچند محلی که آنها برای برخورد پیش‌بینی کردند با محل برخورد نهایی، کمی فاصله داشت.

فرود این «آلماهاتا سیتا» موجی از جستجوگران را در جستجوی قطعاتی که هر کدام حاوی هزاران ریزالماس و سایر مواد معدنی گران‌بها بودند، به این سرزمین کشاند.

برچسب ها :
نجوم ناسا
خواندنی‌ها
ارسال نظر
نظرات بینندگان
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۳۶
0
0
برخورد سیارک به زمین باعث آتش سوزی در آسمان و نفوذ آتش به زمین می شود و مزارع کشاورزی می سوزد و غذا کمیاب خواهد شد در نتیجه مردم و دولتها باید مواد غذایی کافی ذخیره داشته باشند
علم و کیهان