کد خبر: ۱۸۳۸
25 شهريور 1403
13:51

کشف باورنکردنی یک صورت «خندان» روی سطح مریخ

کشف باورنکردنی یک صورت «خندان» روی سطح مریخ
این یافته‌ها ممکن است نشانه‌هایی از وجود مناطق زیست‌پذیر در میلیارد‌ها سال گذشته مریخ هم باشند

راز بقا: مدارگرد ردیاب گاز اگزومارس (ExoMars Trace Gas Orbiter) به‌تازگی تصویری شگفت‌انگیز از سطح مریخ ثبت کرده که بسیاری از دانشمندان را به حیرت واداشته است. این تصویر یک صورت «خندان» را نشان می‌دهد که ممکن است نشانه‌ای از وجود حیات در گذشته‌های دور این سیاره باشد.

به گزارش راز بقا؛ این صورت خندان بنفش‌رنگ از رسوبات نمکی کلریدی باستانی در اطراف دهانه‌های برخوردی تشکیل شده که بنابر اعلام سازمان فضایی اروپا احتمالا بقایای آب‌های باستانی مریخ‌اند و سیاره سرخ احتمالا در گذشته‌ای بسیار دور، میزبان رودخانه، دریاچه و حتی اقیانوس بوده است.

این یافته‌ها ممکن است نشانه‌هایی از وجود مناطق زیست‌پذیر در میلیارد‌ها سال گذشته مریخ هم باشند.

به گزارش نیویورک‌پست، تصاویر ثبت‌شده به کمک مدارگرد ردیاب گاز اگزومارس بخشی از مطالعه منتشرشده در ماه اوت است که در جریان آن، نزدیک به هزار رسوب نمکی در سطح مریخ نقشه‌برداری شد.

هرچند اندازه دقیق این صورت خندان مشخص نیست، بر اساس اعلام دانشمندان، اندازه این ساختار‌ها بین ۳۰۰ متر تا سه کیلومتر است. این رسوبات نمکی به دلیل شرایط مناسب برای فعالیت زیستی و حفظ آن‌ها، یکی از اهداف اصلی برای کاوش‌های اخترزیست‌شناسی به شمار می‌روند.

والنتین بیکل، دانشمند علوم سیاره‌ای سازمان فضایی اروپا، بر این باور است که وجود این رسوبات نمکی نشانه‌ای از گذشته دارای آب مریخ است و می‌تواند اثری از آخرین زمانی باشد که آب در این مناطق جریان داشته است.

به گفته او، داده‌های جدید در درک ما از توزیع آب در مریخ باستانی، اقلیم گذشته و سکونت‌پذیری آن تاثیر مهمی دارند.

او می‌گوید که این رسوبات نمکی احتمالا از حوضچه‌های کم‌عمق آب یا آب‌نمک تشکیل و با تابش نور خورشید تبخیر شده‌اند. این فرایند مشابه روش‌هایی است که امروزه برای تولید نمک خوراکی در استخر‌های آب شور روی زمین استفاده می‌شود.

کشف این ساختار نمکی که شبیه به یک لبخند به نظر می‌رسد، بار دیگر توجه محققان و علاقه‌مندان به اخترزیست‌شناسی را به سمت سیاره سرخ معطوف و امید به کشف نشانه‌های بیشتری از حیات را در گذشته‌های دور مریخ، تقویت کرده است.

برچسب ها :
مریخ
خواندنی‌ها
ارسال نظر
علم و کیهان