کد خبر: ۲۱۰۴
14 آبان 1403
12:16

دانشمندان موفق به کشف راز جاودانگی انسان شدند

دانشمندان موفق به کشف راز جاودانگی انسان شدند
از افسانه گیلگمش تا کنون انسان همواره به دنبال جاودانگی بوده است. محققان موفق به کشف راهی برا جاودانه کردن انسان‌ها شدند.

راز بقا: اسطوره گیلگمش با موضوع مرگ و معنای مرگ، مطعلق به اسطوره باستانی سومر و کهن‌ترین اسطوره‌ای است که به دست ما انسان‌ها رسیده است. این افسانه بر روی لوح‌های گلی ۵۳۰۰ ساله به دست ما رسیده است.

لوح گلی گیلگمش

در سرزمین اوروک (منطقه‌ای نزدیک به بین‌النهرین)، پادشاهی نیرومند به نام گیلگمش بر تخت سلطنت نشسته بود. او نیمه‌خدا و قدرتمند بود، اما مردمش از ظلم و ستم او رنج می‌بردند. خدایان، برای متعادل کردن قدرت او، انکیدو، مردی وحشی را خلق کردند. انکیدو در ابتدا به زندگی در طبیعت مشغول بود تا اینکه به شهر اوروک آمد و درگیری‌ای بین او و گیلگمش آغاز شد.

افسانه گیلگمش

پس از یک نبرد بزرگ، گیلگمش و انکیدو به یکدیگر احترام گذاشتند و به دوستان نزدیک تبدیل شدند. اما زندگی بر وفق مراد نگذشت. انکیدو به ناگاه بیمار می‌شود و در برابر چشمان گیلگمش جان خود را از دست می‌دهد.

گیلگمش، غرق در غم و اندوه، از مرگ دوستش به شدت آسیب می‌بیند و به جستجوی جاودانگی می‌پردازد. او سفر‌های خطرناکی را آغاز می‌کند تا با خدایان ملاقات کند و راز زندگی ابدی را بیاموزد.

در سفرش، گیلگمش با اوتنپیشتی، کسی که از طوفانی بزرگ جان سالم به در برد، روبرو می‌شود. او متوجه می‌شود که جاودانگی برای انسان‌ها ممکن نیست و باید با مرگ کنار بیایند. پس از بازگشت به اوروک، گیلگمش درمی‌یابد که زندگی با معنا و کار‌های نیک او را جاودانه می‌کند.

او به عنوان پادشاهی خردمند شناخته می‌شود و به مردمش یاد می‌دهد که ارزش زندگی در پذیرش مرگ و ایجاد آثار مثبت است.

گیلگمش و دشمنش

این افسانه نشان می‌دهد که انسان‌ها از دیر باز به دنبال جاودانگی بوده‌اند.

دانشمندانی که در سال‌های اخیر برای طولانی‌تر کردن عمر انسان تلاش می‌کردند به بررسی بیش‌ترین عوامل مرگ و میر انسان مانند سرطان، مشکلات قلبی، عفونت و سایر مشکلات فیزیولوژیکی، هرمونی و ژنتیکی پرداختند.

این پروژه با تحقیق بر روی کرم الگانس (Caenorhabditis elegans)، اولین موجود زنده با سلول‌های پیچیده شروع شد؛ و بعد از ترسیم نقشه عصبی و توالی یابی کل ژنوم این کرم موفق به دو برابر کردن طول عمر کرم الگانس شدند.

کرم سی الگانس

بعد از موفقیت آمیز بودن این پروژه، این سوال ایجاد شد که آیا عمر انسان را نیز می‌شود به همین ترتیب دوبرابر کرد؟

این محققان با همکاری با متخصصان نانوتکنولوژی درحال کار کردن برروی سیستم ایمنی بیونیک می‌باشند که از میلیون‌ها نانوربات تشکیل شده است.

سیستم ایمنی بدن

این سیستم در بدن انسان توانایی باز کردن رگ‌های بسته، نابود کردن ویروس‌ها و باکتری‌ها و از بین بردن سلول‌های سرطانی را دارد و حتی می‌تواند کهولت سن را به حالت معکوس دربیاورد.

این محققین اشاره کرده‌اند که انسان‌ها تا سال ۲۰۵۰ نامیرا خواهند شد؛ و تنها دلیل مرگ انسان‌ها اتفاقاتی مانند تصادف یا جراحات سنگین خواهد بود.

برچسب ها :
مرگ بدن انسان
خواندنی‌ها
ارسال نظر
علم و کیهان