کد خبر: ۳۱۵
19 اسفند 1402
14:02

این دایناسور دقیقا روز برخورد سیارک به زمین از بین رفته است!

این دایناسور دقیقا روز برخورد سیارک به زمین از بین رفته است!
بقایای فسیل یک دایناسور کشف شده است که دقیقا روز برخورد سیارک به زمین از بین رفته است. پیش از این هرگز دایناسوری که با برخورد سیارک کشته شده باشد، پیدا نشده بود

راز بقا: دانشمندان فسیلی را کشف کرده‌اند که به باور آن‌ها، متعلق به دایناسوری است که در روز برخورد سیارکی ۶۶ میلیون سال پیش از بین رفته است.

به گزارش راز بقا؛ گمان می‌رود که دایناسور‌ها با این سیارک منقرض شده باشند و پژوهشگران امیدوارند که کشف این فسیل و همچنین یک قطعه سیارک بتواند این موضوع را ثابت کند.

بی‌بی‌سی خبر این کشف را پس از آن گزارش کرد که سر دیوید اتنبرو دوربین‌هایش برای ساخت یک مستند به سایت حفاری و محوطه تانیس در داکوتای شمالی دسترسی انحصاری داشتند.

آن‌ها شاهد لحظه‌ای بودند که در آن، دیرینه‌شناسانی که به مدت یک دهه در این مکان حفاری می‌کردند، پای دایناسوری متعلق به تیره تسیلوسور، یک گیاهخوار کوچک، را کشف کردند.

گوینده [این مستند]گزارش می‌دهد: «پیش از این هرگز دایناسوری که با برخورد سیارک کشته شده باشد، پیدا نشده بود.»

رابرت دی‌پالما، دانشجوی تحصیلات تکمیلی از دانشگاه منچستر بریتانیا، که کار حفاری در تانیس را سرپرستی کرد، می‌گوید: «به دست آوردن فقط یک دایناسور در این محل که [آثار]نخستین ساعات پس از برخورد را حفظ کرده است، احساس هیجان فوق‌العاده‌ای دارد؛ زیرا این جانور احتمالا شاهد پایان دوره کرتاسه بوده است.»

فسیل دایناسور

«چه چیزی از این بهتر می‌شود پیدا کرد؟»

[در این زمان]سیارک چیکشلوب که تقریبا به اندازه کوه اورست بود، به خلیج مکزیک برخورد کرد. برخورد سیارک لرزه‌هایی ایجاد کرد که به سونامی و سیل ناگهانی انجامید و بسیاری از جانوران و گیاهان را در فاصله هزاران کیلومتری از بین برد.

تیم پژوهشگران کنار پای فسیل شده، ماهی‌هایی نیز کشف کردند که هنگام فروریختن بقایای ناشی از برخورد از آسمان، این واریزه‌ها را تنفس کرده‌اند.

دی‌پالما می‌گوید: «ما در مورد این محوطه حفاری جزئیات بسیاری به دست آورده‌ایم که به ما می‌گوید لحظه به لحظه چه اتفاقی افتاده؛ تقریبا شبیه به این است که در حال تماشای [صحنه برخورد سیارک]در فیلم‌ایم.»

«دیدن ستون سنگی و فسیل‌های آنجا شما را به همان روز [برخورد سیارک]می‌برد.»

بی‌بی‌سی می‌گوید که این یافته‌ها پیش از آنکه تایید شوند، باید برای داوری و بررسی علمی ثبت شوند. 

برچسب ها :
دایناسور
خواندنی‌ها
ارسال نظر
علم و کیهان