کد خبر: ۳۳۲
20 اسفند 1402
11:25

دانشمندان دی‌ان‌ای دو میلیون ساله کشف کردند

دانشمندان دی‌ان‌ای دو میلیون ساله کشف کردند
دانشمندان دی‌ان‌ای دو میلیون ساله کشف کردند. این کشف در شمالی‌ترین نقطه گرینلند در مجاورت اقیانوس منجمد شمالی به دست آمد

راز بقا: دانشمندان دی‌ان‌ای حیوانات، گیاهان و میکروب‌هایی را شناسایی کرده‌اند که قدمت آن‌ها به حدود دو میلیون سال پیش می‌رسد. این قدیمی‌ترین دی‌ان‌ای ثبت‌شده در تاریخ است و به گزارش رویترز، از شمالی‌ترین نقطه گرینلند در مجاورت اقیانوس منجمد شمالی به دست آمده است.

به گزارش راز بقا؛ محققان روز چهارشنبه ۷ دسامبر (۱۶ آذر) گفتند تکه‌هایی از دی‌ان‌ای حیواناتی از جمله ماستودون‌ها، گوزن‌های شمالی، غاز‌ها و همچنین گیاهانی از جمله درختان صنوبر، توس و توجا و میکروارگانیسم‌هایی از جمله باکتری‌ها و قارچ‌ها پیدا شده است. دی‌ان‌ای حامل اطلاعات ژنتیکی موجودات زنده است.

ماستودون یکی از حیوانات در رسته فیل‌های امروزی بود که تا زمان انقراض، در کنار بسیاری دیگر از پستانداران بزرگ عصر یخبندان، تقریبا ۱۰ هزار سال پیش در آمریکای شمالی و مرکزی زندگی می‌کرد. این کشف نشان می‌دهد که این نوع فیل نسبت به آنچه قبلا شناخته شده بود، محدوده زندگی گسترده‌تری داشته است.

اسکه ویلرزلف، مدیر مرکز ژئوژنتیک بنیاد لوندبک و محقق ارشد این مطالعه منتشرشده در مجله «طبیعت» (Nature)، گفت: «ماستودون یک شگفتی بزرگ بود. تا حالا در گرینلند پیدا نشده بود. با این حال، بزرگ‌ترین شگفتی اکوسیستم منحصربه‌فرد قطب شمال بود.» ویلرزلیف افزود که اکنون از پیدا کردن دی‌ان‌ای حداقل چهار میلیون ساله شگفت‌زده نخواهید شد.

محققان در این مطالعه بیش از ۱۰۰ نوع حیوان و گیاه را شناسایی کردند. این نمونه‌ها اولین بار در سال ۲۰۰۶ کشف شدند، اما تلاش‌های قبلی برای تشخیص دی‌ان‌ای آن‌ها با شکست مواجه شد. اینک روش‌های مورداستفاده برای استخراج دی‌ان‌ای تاریخی ارتقا یافته و در نهایت دستیابی به این موفقیت را ممکن کرده است.

اسکه ویلرزلیف می‌گوید که دی‌ان‌ای تکه‌تکه‌شده را نمی‌توان برای احیای گونه‌های منقرض‌شده استفاده کرد، اما می‌توان فهمید گیاهان چگونه می‌توانند در مقابل آب‌وهوای گرم مقاومت کنند. محققان می‌گویند وجود گونه‌های دریایی از جمله خرچنگ نعل‌اسبی و جلبک‌های سبز در میان دی‌ان‌ای‌های شناسایی‌شده هم نشان می‌دهد که آب‌وهوا در آن مناطق گرم‌تر بوده است.

خواندنی‌ها
ارسال نظر
علم و کیهان