کد خبر: ۴۵
25 ارديبهشت 1403
23:53

پلنگ ابری، عجیب‌ترین پلنگ جهان؛ گربه‌ای که بلندترین دندان جهان را دارد!

پلنگ ابری، عجیب‌ترین پلنگ جهان؛ گربه‌ای که بلندترین دندان جهان را دارد!
پلنگ‌های ابری می‌توانند مفاصل مچ پای خود را تقریباً ۱۸۰ درجه بچرخانند و به این ترتیب می‌توانند با گاز گرفتن پشت گردن، طعمه خود را از پای در بیاورند.

راز بقا: چرا این موضوع شگفت انگیز است: «بر خلاف شیر‌ها و یوزپلنگ‌ها در آفریقا، که در دشت‌های باز به دنبال شکار کمین می‌زنند یا مسابقه می‌دهند، پلنگ‌های ابری رویکرد درختی تری به زندگی دارند و با زندگی در جنگل‌های استوایی جنوب شرقی آسیا سازگار شده اند». 

به گزارش راز بقا، این شیوه زندگی درختی، باعث شده مچ پا‌های این گونه پلنگ به شکل قابل توجهی با محیط زندگی‌اش سازگار شود و به انیت رتیب می‌توانند مچ پا‌های خود را تقریباً ۱۸۰ درجه بچرخانند. چنین انعطاف پذیری باورنکردنی در اتصالات استخوانی‌شان، آن‌ها را قادر می‌سازد تا با سر از تنه درختان پایین بیایند. مشاهده شده که این گونه گربه‌ها در زمان اسارت به صورت وارونه در امتداد شاخه‌های افقی بالا می‌روند و از پای عقب آویزان می‌شوند. این موضوع همچنین به آن‌ها امکان می‌دهد تا روی طعمه‌های زیرین خود بپرند. با این حال دانشمندان معتقدند که آن‌ها عمدتاً روی زمین شکار می‌کنند.

پلنگ ابری

پلنگ‌های ابری دارای پا‌های کوتاه و چاق و جثه‌های کوچک بین ۲۷ تا ۴۲.۵ اینچ (۶۹ تا ۱۰۸ سانتی‌متر) طول هستند و دم‌های بلندی دارند که با توجه به اندازه بدنشان بلندترین نوع گربه‌ها به شمار می‌روند. این به آن‌ها کمک می‌کند تا روی درختان تعادل داشته باشند. تحقیقات نشان داده آن‌ها می‌توانند بین ۲۵ تا ۵۰ پوند (۱۱ تا ۲۳ کیلوگرم) وزن داشته باشند.

پلنگ ابری، عجیب‌ترین پلنگ جهان؛ گربه‌ای که با دندان‌هایش از درختان آویزان شود!

پلنگ‌های ابری به نسبت اندازه بدنشان بزرگ‌ترین دندان نیش بالایی را در بین تمام گربه‌های زنده دارند. مطالعه‌ای که در ۶ اکتبر در مجله Science Advances منتشر شد، نشان داد که نسبت دندان‌های آن‌ها شبیه به برخی از گونه‌های تیزدندان‌های منقرض شده است. این گربه‌های بزرگ برخلاف همنوعان خودشان با گاز گرفتن گلو طعمه‌های خود را نمی‌کشند. در عوض، پشت گردن را گاز می‌گیرند تا طعمه خود را بکشند قطع نخاع کنند.

پلنگ ابری، عجیب‌ترین پلنگ جهان؛ گربه‌ای که با دندان‌هایش از درختان آویزان شود!

در سال ۲۰۰۶، محققان کشف کردند که پلنگ‌های ابری سوندا که در جزایر سوماتران و بورنئا آن‌ها را با این نام می‌خوانند دارای دو گونه هستند. نام‌های علمی این دو گونه «اِن. دیاردی» و «اِن. نبولوسا» هست که اولی در اندونزی زندگی می‌کند و دومی در سرزمین اصلی آسیا یعنی کشور‌های میانمار، لائوس، تایلند، کامبوج و ویتنام. هر دوی این گونه‌ها در لیست قرمز اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت به عنوان گونه‌های آسیب‌‎پذیر قرار گرفته‌اند.

پلنگ ابری، عجیب‌ترین پلنگ جهان؛ گربه‌ای که بلندترین دندان جهان را دارد!

برچسب ها :
پلنگ
خواندنی‌ها
ارسال نظر
علم و کیهان