کد خبر: ۷
20 دی 1402
11:33

قورباغه عجیبی که سایز بچگی‌اش سه برابر بزرگسالی‌اش است

قورباغه عجیبی که سایز بچگی‌اش سه برابر بزرگسالی‌اش است
قورباغه‌های متناقض که به عنوان قورباغه‌های کوچک شونده نیز شناخته می‌شوند در بچگی تقریباً سه برابر بزرگتر از سنین بزرگسالی خودشان هستند.

راز بقا: قورباغه‌ها موجودات عجیبی هستند. در دنیا قورباغه‌هایی با عجیب‌ترین ویژگی‌ها وجود دارند که دانشمندان را حسابی به فکر فرو می‌برند. در این مطلب از دنیای حیوانات قرار است به قورباغه‌ای بپردازیم که هرچه سنش بالاتر می‌رود، جثه‌اش کوچک‌تر می‌شود! عجیب است، نه؟

قورباغه متناقض (Paradoxical Frog) نسبتاً عجیب و غیرعادی است، زیرا با بالاتر رفتن سنش، کوچک‌تر می‌شود و به طور قابل توجهی در مرحله لاروی نسبت به مرحله بزرگسالی به لحاظ جثه بزرگتر است.

به گزارش راز بقا، یک بچه قورباغه سه تا چهار برابر بزرگتر از بزرگسالان است و اندازه آن تا ۲۲ سانتی متر می‌رسد. در مقایسه، طول یک بزرگسال تا ۸ سانتی متر می‌رسد. گونه‌های دیگر در جنس نیز این تغییر غیرعادی در اندازه را نشان می‌دهند، اما «قورباغه متناقض» رکورد طولانی‌ترین قورباغه را در اختیار دارد.

پس چگونه این بچه قورباغه‌ها این‌قدر بزرگ هستند؟

مطالعه‌ای که در سال ۲۰۰۹ در مجله Herpetological منتشر شد، نشان داد که سرعت رشد این بچه قورباغه‌ها مشابه گونه‌های دیگر است، اما تفاوت در این است که بچه قورباغه‌های متناقض همچنان به رشد مداوم خود ادامه می‌دهند. در همین حین که بچه قورباغه‌ها روند دگردیسی به بزرگسالی را آغاز می‌کنند، نر‌ها از قبل شروع به تولید اسپرم کرده و «اساساً بالغ شده‌اند» و ماده‌ها نیز تخم‌گذاری کرده‌اند. این اتفاق معمولاً در مرحله نوجوانی چرخه زندگی قورباغه‌ها اتفاق می‌افتد.

بچه قورباغه

مقاله دیگری که به بررسی گونه‌های مشابه پرداخته بود، رشد اسکلتی بچه قورباغه‌های آن گونه را مورد مطالعه قرار داد و دریافت که تا پایان دگردیسی رشد اسکلتی آن‌ها تکمیل شده است. مهمترین دلیل اندازه خارق‌العاده قورباغه از دم بلند و عمیق آن ناشی می‌شود. طول بدن بچه قورباغه قبل از دگردیسی به یک قورباغه بالغ، با یک قورباغه بزرگسال بالغ قابل مقایسه است.

مطالب دیگر درباره دنیای عجیب قورباغه‌ها:

 عجیب‌ترین قورباغه جهان: قورباغه پشمالو با پا‌های تیغ دار! 

 راز بسیار عجیبی که نتیجه یک اقدام وحشتناک است؛ چرا برخی قورباغه‌ها پنج پا دارند؟ 

در اکثر گونه‌های دیگر، قورباغه‌ی پس از دگردیسی، کوچک است و سپس بزرگتر می‌شود. با این حال، از آنجایی که این قورباغه نسبت به سایر گونه‌ها برای مدت طولانی‌تری رشد می‌کند، و زمانی که فرآیند دگردیسی را طی می‌کند، رشد خوبی از خود نشان می‌دهد، قورباغه بالغ، اما رشد کمی را نشان می‌دهد یا اصلاً رشد نمی‌کند. از دست دادن دم این قورباغه باعث می‌شود که قورباغه در مسیر «کوچک شدن» حرکت کند.

 

منبع: زی‌سان

برچسب ها :
حیات وحش قورباغه
خواندنی‌ها
ارسال نظر
علم و کیهان