کد خبر: ۱۳۱
15 فروردين 1403
16:57

(تصاویر) هشت میوه عجیب دنیا؛ از خربزه شاخ‌دار تا اژدها

(تصاویر) هشت میوه عجیب دنیا؛ از خربزه شاخ‌دار تا اژدها
خیلی از ما عاشق شناختن و امتحان‌کردن عجایب دنیاییم. اگر شما هم جزو این دسته هستید، در این مطلب قرار است با میوه‌های عجیب و غیرمعمولی دنیا آشنا شوید.

راز بقا: میوه‌های عجیب دنیا شاید خیلی جذاب و دیدنی باشند، اما آیا همه آن‌ها خوردنی مفید هستند؟ با راز بقا همراه باشید تا در این مطلب با هشت میوه عجیب دنیا آشنا شویم.

میوه اژد‌ها (Dragon)

اولین توقف ما در این ماجراجویی میوه‌های عجیب و غریب، میوه اژد‌ها از نظر بصری خیره‌کننده و فریبنده است. این میوه که با نام پیتایا نیز شناخته می‌شود، نام خود را از ظاهر پر جنب و جوش آن که شبیه فلس‌های یک اژد‌های افسانه‌ای گرفته است. این گیاه بومی آمریکای مرکزی و جنوبی است و به دلیل طعم و مزه منحصر به فرد و مزایای تغذیه‌ای آن در سراسر جهان محبوبیت پیدا کرده است. 

میوه اژدها

میوه‌های اژد‌ها انواع مختلفی دارند، اما رایج‌ترین آن‌ها دارای پوست صورتی یا زرد هستند که اغلب با فلس‌ها یا سنبله‌ها پوشیده می‌شوند. پس از برش دادن، گوشت یک فضای داخلی متضاد سفید یا سرخابی را نشان می‌دهد که با دانه‌های سیاه کوچک فلفل مانند تزئین شده است. طعم آن را می‌توان به عنوان یک ترکیب ملایم شیرین از کیوی و گلابی توصیف کرد که آن را به یک افزودنی لذت بخش برای سالاد میوه، اسموتی تبدیل می‌کند یا حتی به تنهایی نیز خوشمزه است.

جدا از ظاهر و طعم عجیب و غریبش، میوه اژد‌ها فواید سلامتی زیادی دارد. سرشار از آنتی اکسیدان‌ها، ویتأمین C و فیبر رژیمی است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و کمک به هضم غذا می‌شود. علاوه بر این، میوه اژد‌ها حاوی ترکیبات گیاهی مفیدی مانند فیتوآلبومین است که پتانسیلی در کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب نشان داده است.

دوریان (Durian)

با حرکت به سمت میوه‌ای با شهرتی تفرقه‌انگیز، با «سلطان میوه‌ها» دوریانِ بدنام روبه‌رو می‌شویم. این میوه استوایی که مورد احترام برخی و نفرت دیگران است، به دلیل طعم متمایز و عطر تندش مورد استقبال قرار می‌گیرد. بومی آسیای جنوب شرقی است، دوریان با پوسته خاردارش تشخیص داده می‌شود که بخش‌های گوشت زرد خامه‌ای کشل را در بر می‌گیرد. 

دوریان

دوریان به دلیل بوی تندش که اغلب با ترکیبی از سیر گندیده و پیاز مقایسه می‌شود، شهرت دارد. در حالی که این رایحه ممکن است عده‌ای را از خوردنش منصرف کند، کسانی که شجاعت این عطر را دارند با یک تجربه طعم منحصر به فرد پاداش می‌گیرند. طعم دوریان پیچیده است، طعمی شامل شیرینی، خامه و ته رنگ کمی از موز، انبه و وانیل. 

دوریان فراتر از طعم و عطر متفاوتش، یک میوه مغذی است. حاوی سطوح بالایی از پتاسیم، فیبر غذایی، و ویتأمین‌ها و مواد معدنی مختلف از جمله ویتأمین C، ویتأمین B کمپلکس و آهن است. علاوه بر این، دوریان به دلیل پتانسیل آن برای بهبود هضم، بهبود سلامت پوست و افزایش سطح انرژی شناخته شده است. 

رامبوتان (Rambutan)

رامبوتان، میوه‌ای عجیب و غریب بومی آسیای جنوب شرقی است. رامبوتان با ظاهر پرمو و گوشت آبدار و شفاف خود، میوه‌ای جذاب است که قلب و کام بسیاری را تسخیر کرده است. 

رامبوتان‌ها میوه‌های کوچک و گردی هستند که پوشیده از کرک‌های نرم و تیغ دار هستند که ظاهر منحصر به فردی به آن‌ها می‌بخشد. پس از کندن پوسته مو دار، میوه‌ای خوش طعم و انگور مانند ظاهر می‌شود که با یک دانه مرکزی کامل می‌شود. میوه رامبوتان شیرین و آبدار است.. می‌توان آن را به عنوان میان وعده میل کرد، به سالاد میوه اضافه کرد یا به عنوان یک ماده در نوشیدنی استفاده کرد. 

رامبوتان

رامبوتان نه تنها یک غذای گرمسیری لذت بخش است، بلکه چندین فواید برای سلامتی نیز دارد. این یک منبع غنی از ویتأمین C است که تقویت‌کننده آنتی اکسیدان قابل توجهی است که به تقویت سیستم ایمنی و ترویج تولید کلاژن برای پوست سالم کمک می‌کند. رامبوتان همچنین حاوی مواد معدنی ضروری مانند آهن و فسفر است که به حفظ سلامت استخوان‌ها و بهبود گردش خون کمک می‌کند. 

منگوستین (Mangosteen)

توقف بعدی ما را به مناطق گرمسیری جنوب شرقی آسیا می‌برد، جایی که با ترنجبین روبرو می‌شویم - میوه‌ای که به دلیل طعم بدیع و فواید چشمگیرش مشهور است. ترنجبین که اغلب به عنوان "ملکه میوه ها" نامیده می‌شود، دارای پوست ضخیم و بنفش است که از قسمت‌های گوشت سفید آبدار موجود در داخل آن محافظت می‌کند. 

منگوستین

وقتی پوست به آرامی باز می‌شود، با گوشتی آبدار و کمی اسیدی روبه رو میشویم که در دهان ذوب می‌شود و شیرینی لطیفی از خود به جا می‌گذارد. مشخصات طعم ترنجبین اغلب به عنوان ترکیبی از هلو، توت فرنگی و مرکبات توصیف می‌شود که یک سمفونی هماهنگ از طعم ایجاد می‌کند. ترنجبین چه به تنهایی از آن لذت ببرید و چه به سالاد‌ها و دسر‌ها اضافه شود، هرگز با جذابیت طراوت و گرمسیری خود ناکام نمی‌ماند. 

منگوستین فراتر از طعم لذیذش، فواید زیادی برای سلامتی دارد. حاوی یک آنتی اکسیدان قوی به نام گزانتون است که به دلیل خواص ضد التهابی و تقویت‌کننده سیستم ایمنی شناخته شده است. ترنجبین همچنین منبعی غنی از فیبر، ویتأمین C و مواد معدنی مختلف است که به بهبود هضم، تقویت ایمنی و افزایش رفاه کلی کمک می‌کند. 

خربزه شاخدار (Horned Melon)

میوه غیرعادی بعدی ما از دشت‌های شنی جنوب صحرای آفریقا می‌آید و با نام‌های زیادی از جمله خربزه شاخدار، کیوانو یا خیار شاخدار آفریقایی شناخته می‌شود. ظاهر متمایز آن، که با پوست سیخ دار، زرد مایل به نارنجی و گوشت سبز پر جنب و جوش پر شده با دانه‌های خوراکی مشخص می‌شود، فوراً توجه را به خود جلب می‌کند. 

خربزه شاخدار

با برش دادن خربزه شاخدار، فضای داخلی ژلاتینی و ژله مانند با طعمی تند و کمی مرکباتی نمایان می‌شود. طعم آن را می‌توان با ترکیبی از موز، خیار و لیموترش مقایسه کرد که تجربه حسی منحصر به فرد و با طراوت را ارائه می‌دهد. خربزه شاخدار معمولاً در سالاد‌های میوه، اسموتی‌ها یا به عنوان یک چاشنی تزئینی استفاده می‌شود و به خلاقیت‌های آشپزی حس عجیبی می‌بخشد. 

خربزه شاخدار جدا از ظاهر چشمگیر و طعم جذابش، فواید زیادی برای سلامتی دارد. منبع خوبی از ویتأمین‌های A و C و همچنین پتاسیم و منیزیم است. علاوه بر این، محتوای بالای آب میوه به هیدراتاسیون کمک می‌کند، در حالی که وجود آنتی اکسیدان‌ها از سلامت کلی حمایت می‌کند و ممکن است به کاهش خطر بیماری‌های مزمن کمک کند. 

جابوتیکابا (Jabuticabeira)

مقصد بعدی ما در این سفر میوه‌های عجیب و غریب ما را به برزیل می‌برد، جایی که با جابوتیکابای جذاب و خوشمزه روبرو می‌شویم. این میوه منحصر به فرد مستقیماً روی تنه درخت جابوتیکابا رشد می‌کند و ظاهری ماورایی به آن می‌بخشد که مطمئناً تخیل را مجذوب خود می‌کند. 

جابوتیکابا میوه‌های کوچک و بنفش تیره با پوست ضخیم است که دارای یک پالپ نرم و آبدار و چند دانه بزرگ است. طعم جابوتیکابا یادآور تلاقی بین انگور و لیچی است، با ترشی ظریف. می‌توان آن را تازه مصرف کر و در مربا و ژله استفاده کرد.

جابوتیکابا

فراتر از طعمی لذت بخش، جابوتیکابا دارای مزایای سلامتی متعددی است. این منبع غنی از آنتی اکسیدان‌ها از جمله آنتوسیانین است که به رنگ ارغوانی پر جنب و جوش میوه کمک می‌کند و با مزایای سلامتی مختلفی همراه است. Jabuticaba همچنین منبع خوبی از ویتأمین‌های A، C و E و همچنین مواد معدنی مانند کلسیم و فسفر است.

چایوت (Chayote)

ایستگاه بعدی ما را با چایوت آشنا می‌کند، میوه‌ای سبزی که منشأ آن از آمریکای شمالی است، اما اکنون در سراسر جهان از آن لذت می‌برند؛ که به نام گلابی گیاهی یا میرلیتون نیز شناخته می‌شود، چایوت متعلق به خانواده کدو است و دارای پوست سبز کم رنگ و چروکیده است. 

چایوت

چایوت طعمی ملایم و ترد دارد، شبیه به تلاقی بین خیار و کدو سبز. طبیعت همه‌کاره آن باعث می‌شود که هم به صورت خام و هم پخته از آن لذت ببرید و آن را به یک افزودنی فوق‌العاده برای سالاد، سرخ‌کرده، سوپ و خورش تبدیل می‌کند. این بافت حتی پس از پختن نیز ترد باقی می‌ماند و یک عنصر با طراوت به غذا‌های مختلف اضافه می‌کند. 

علاوه بر تطبیق‌پذیری آشپزی، چایوت فواید متعددی برای سلامتی دارد. کالری کمی دارد و منبع خوبی از فیبر غذایی است که به هضم غذا و کنترل وزن کمک می‌کند. این سبزی همچنین حاوی مواد مغذی ضروری مانند پتاسیم، ویتأمین C و فولات است که از سلامت قلب، عملکرد سیستم ایمنی و رشد سلولی حمایت می‌کند. 

سالک (Salak)

مقصد بعدی ما را به مناطق گرمسیری جنوب شرقی آسیا می‌برد، جایی که با سالاک جذاب روبرو می‌شویم که به میوه مار نیز معروف است. این میوه نام خود را از پوست فلس‌دار قهوه‌ای مایل به قرمزش گرفته که شبیه فلس‌های مار است و جذابیت بصری متمایز و جذابی به آن می‌دهد. 

سالک

با کندن پوست فلس‌دار، مجموعه‌ای از بخش‌های کوچک و سفید که شبیه حبه‌های سیر هستند، نمایان می‌شود. مزه سالاک اغلب به صورت ترکیبی از ترش و شیرین و با ملایمت کمی توصیف می‌شود. این یک تجربه بافتی منحصر به فرد، با گوشتی ترد و فیبری است که می‌توان از آن به عنوان میان وعده لذت برد یا در خلاقیت‌های مختلف آشپزی استفاده کرد. 

سالک گذشته از ظاهر و طعم غیرمعمولش، چندین فواید برای سلامتی دارد. سرشار از آنتی اکسیدان‌ها، ویتأمین‌های A و C و همچنین مواد معدنی مانند پتاسیم و آهن است. سالک همچنین دارای خواص ضد میکروبی است که به پیشگیری از عفونت‌های باکتریایی و قارچی کمک می‌کند.

برچسب ها :
میوه
خواندنی‌ها
ارسال نظر
علم و کیهان