کد خبر: ۱۸۱۲
19 شهريور 1403
11:14

چرا آلت تناسلی انسان استخوان ندارد؟

چرا آلت تناسلی انسان استخوان ندارد؟
اگر استخوان آلت تناسلی برای جفت‌گیری و طولانی شدن رابطه جنسی بسیار مهم است، پس چرا ما آن را نداریم؟ خوب، پاسخ کوتاه به آن این است که انسان‌ها به‌طور کامل وارد مقوله «آمیزش طولانی‌مدت» نمی‌شوند.

راز بقا: یکی از عجیب‌ترین و شگفت‌انگیزترین نتایج تکامل، استخوان آلت تناسلی یا «باکولوم» است. باکولوم یک استخوان خارج از اسکلتی است، به این معنی که به بقیه اسکلت متصل نیست، بلکه به طور ظریفی در انتهای آلت تناسلی شناور است. بسته به نوع حیوان، اندازه باکولا از کمتر از یک میلی‌متر تا نزدیک به یک متر، و به لحاظ شکلی نیز از خار‌های سوزنی‌مانند تا شاخک‌های چنگالی متغیر است.

به گزارش راز بقا، «باکولوم والروس»، که به راحتی می‌توان آن را با یک چماق به طول ۲ فوت اشتباه گرفت، حدود یک ششم طول آلت تناسلی است. باکولوم در گونه‌های خاصی از پستانداران یافت می‌شود، نه همه آنها. بیشتر نر‌های نخستی‌سانان دارای باکولوم هستند، بنابراین انسان‌ها از این جهت عجیب هستند که باکولوم ندارند. در شرایط خاص و معدودی، نر‌های انسان در بافت نرم انتهای آلت تناسلی خود استخوان‌هایی تشکیل داده‌اند، اما این یک ناهنجاری نادر است و نه باکولوم.

چرا یک حیوان در وهله اول نیاز به استخوان در آلت تناسلی خود دارد؟ دانشمندان چند تئوری در مورد اینکه چرا یک باکولوم ممکن است مفید باشد، ارائه کرده اند. در گونه‌های خاصی مانند گربه‌ها، بدن ماده تا زمان جفت‌گیری تخمک‌های خود را آزاد نمی‌کند و برخی استدلال می‌کنند که باکولوم نر ممکن است به تحریک ماده‌ها و تحریک تخمک‌گذاری کمک کند. فرضیه دیگر؛ فرضیه اصطکاک واژن است. این فرضیه اساساً استدلال می‌کند که باکولوم مانند یک پاشنه کفش عمل می‌کند و به نر امکان می‌دهد بر هر اصطکاکی غلبه کند و آمیزش را ساده‌تر کند.

چرا آلت تناسلی انسان استخوان ندارد؟

در نهایت، عنوان شده که باکولوم به رابطه طولانی‌مدت کمک می‌کند، در گونه‌های نخستین اگر این استخوان وجود نداشت صرفا «نفوذ واژینال» اتفاق می‌افتاد. طولانی شدن آمیزش فرآیند جفت‌گیری و تولید نسل را بیشتر می‌کرد.

«بریندل» و همکارش متوجه شدند که در طول کل دوره تکامل نخستی‌ها، داشتن باکولوم با مدت‌زمان دخول طولانی‌تر (هر چیزی بیش از سه دقیقه) مرتبط بود. علاوه بر این، بر اساس مدت زمان دخول نر‌های گونه‌های نخستی نسبت به نر‌های گونه‌هایی که دخول کوتاه‌تری را تجربه می‌کنند، باکولوم بسیار بلندتری دارند.

کشف جالب دیگر این بود که نر‌های گونه‌هایی که با سطوح بالای رقابت جنسی برای ماده‌ها مواجه هستند، باکولا‌های بلندتری دارند نسبت به آن‌هایی که سطوح پایین‌تری از رقابت جنسی دارند. 

اما در مورد انسان‌ها چطور؟ اگر استخوان آلت تناسلی برای جفت‌گیری و طولانی شدن رابطه جنسی بسیار مهم است، پس چرا ما آن را نداریم؟ خوب، پاسخ کوتاه به آن این است که انسان‌ها به‌طور کامل وارد مقوله «آمیزش طولانی‌مدت» نمی‌شوند. میانگین مدت زمان دخول تا انزال برای مردان کمتر از دو دقیقه است.

چرا آلت تناسلی انسان استخوان ندارد؟

اما بونوبو‌ها یا شامپانزه‌های کوتوله فقط برای حدود ۱۵ ثانیه جفت‌گیری می‌کنند و جالب اینکه آن‌ها هنوز باکولوم دارند، اگرچه بسیار کوچک (حدود ۸ میلی متر) است. پس چه چیزی ما را متفاوت می‌کند؟ ممکن است این به استراتژی‌های جفت گیری ما برگردد. نر‌های انسان (به طور کلی) کمترین رقابت جنسی را دارند، زیرا ماده‌ها معمولاً فقط با یک نر در یک زمان مشخص جفت‌گیری می‌کنند. شاید اتخاذ این الگوی جفت گیری، علاوه بر مدت زمان کوتاه میانگین دو دقیقه‌ای، آخرین تیر خلاص برای باکولوم باشد.

جزئیات بیشتر درباره این پژوهش را اینجا بخوانید.

برچسب ها :
آلت تناسلی
خواندنی‌ها
ارسال نظر
علم و کیهان