کد خبر: ۲۳۱۸
01 آذر 1403
13:52

کبوتر مسافر؛ کبوتری که مهاجرت دسته‌ای آن‌ها آسمان را ساعت‌ها تاریک می‌کرد، منقرض شد

کبوتر مسافر؛ کبوتری که مهاجرت دسته‌ای آن‌ها آسمان را ساعت‌ها تاریک می‌کرد، منقرض شد
کبوتر مسافر» یکی از کبوتر‌های منقرض شده تاریخ حیات وحش است و انقراضش البته به عنوان یک نمونه بسیار غم‌انگیز از تاریخ حیات وحش توصیف می‌شود. اما اگر می‌خواهید بدانید چرا این کبوتر منقرض شد و چه ویژگی مهمی داشت که اینقدر انقراضش در تاریخ اهمیت داشته ادامه مطلب را از دست ندهید.

راز بقا: کبوتر مسافر (Passenger Pigeon) یک گونه از کبوتر بود که زمانی از فراوان‌ترین پرندگان آمریکای شمالی محسوب می‌شد و جمعیت آن در حدود میلیارد‌ها پرنده تخمین زده می‌شد. این پرندگان به خاطر گله‌های عظیم خود شناخته شده بودند چرا که در حین مسافرت‌های بین‌قاره‌ای به دلیل تعداد زیادشان می‌توانستند آسمان را برای ساعت‌ها یا حتی روز‌ها تاریک کنند.

تصویری سیاه و سفید از کبوتر مسافر

خصوصیات کبوتر مسافر

به گزارش راز بقا، کبوتر مسافر کبوتری است که حدود ۳۸ تا ۴۰ سانتیمتر طول داشت، سر این کبوتر خاکی – آبی بود و سینه‌ای قرمز و دم بلند و نوک‌دار نیز داشت. 

کبوتر مسافر پرنده‌ای با اندازه متوسط بود. طول این پرنده از نوک منقار تا انتهای دم معمولاً بین ۳۸ تا ۴۱ سانتی‌متر بود. کبوتر مسافر حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ گرم وزن داشت.
این پرندگان ساختار بدن باریک و کشیده‌ای داشتند که به آن‌ها کمک می‌کرد تا در گله‌های عظیم مسافت‌های طولانی را مهاجرت کنند. اندازه و الگو‌های مهاجرت آن‌ها بخش مهمی از رفتار اجتماعی و اهمیت تاریخی آن‌ها قبل از انقراض بودند.

کبوتر مسافر؛ کبوتری که مهاجرت دسته‌ای آن‌ها آسمان را ساعت‌ها تاریک می‌کرد و انقراضش غم‌انگیزترین پدیده حیات وحش بود

زیستگاه این پرندگان بیشتر در جنگل‌های شرق آمریکای شمالی بود و از دانه‌ها، میوه‌ها، حشرات و آجیل تغذیه می‌کردند. این پرندگان بسیار اجتماعی بودند و در کلونی‌های بزرگ لانه می‌ساختند و برای اینکه بتوانند از دست شکارچیان فرار کنند به صورت گله‌های عظیم در می‌آمدند.

برای مطالعه بیشتر بخوانید:

لولا؛ کبوتر پاکستانی که سرش را به شکل عجیبی تکان می‌دهد و بدنش گرد است!

کبوتر کراچی؛ مشهورترین کبوتر پاکستان که طرفداران زیادی در جهان دارد

انقراض کبوتر مسافر

به گزارش راز بقا کبوتر مسافر به دلایلی از قبیل تخریب زیستگاه‌ها و شکار غیرقانونی در قرن نوزدهم منقرض شد. جمعیت آن به سرعت کاهش یافت، چون برای گوشت و سرگرمی شکار می‌شد و زیستگاه‌های‌اش برای انجام فعالیت‌های کشاورزی تخریب شد. آخرین پرنده شناخته‌شده، به نام «مارتا»، در ۱ سپتامبر ۱۹۱۴ در باغ‌وحش سینسیناتی درگذشت. 

کبوتر مسافر مرده

تأثیر فرهنگی کبوتر مسافر

انقراض کبوتر مسافر یک رویداد مهم در تاریخ حفاظت از طبیعت است که تأثیرات ویرانگر فعالیت‌های انسانی بر حیات وحش را نشان می‌دهد. این واقعه نقش کلیدی در توسعه قوانین حفاظت از حیات وحش و آگاهی از اهمیت تنوع زیستی ایفا کرد.

امروزه، دانشمندان و محافظان طبیعت به مطالعه کبوتر مسافر به عنوان یک مثال هشداردهنده از این که چگونه حتی گونه‌های فراوان نیز می‌توانند بدون شیوه‌های پایدار و محافظت‌های مناسب به سرعت از بین بروند، ادامه می‌دهند. 

بازسازی کبوتر مسافر روی شاخه درخت

عجیب‌ترین فکت کبوتر مسافر

یکی از عجیب‌ترین فکت‌ها در مورد «کبوتری مسافر» اندازه عظیم دسته‌های آن‌ها بود. دسته‌هایی که به قدری بزرگ بودند که می‌توانستند آسمان را برای ساعت‌ها یا حتی روز‌ها تاریک کنند. 

این تجمعات بزرگ به قدری فشرده بودند که گزارش شده که یک دسته کبوتر ممکن بود چند ساعت طول بکشد تا از یک مکان عبور کند. مهاجرت آن‌ها به قدری وسیع بود که مردم گاهی تصور می‌کردند که ابر غلیظی آسمان را فراگرفته است. مهاجرات این پرندگان یکی از شگفت‌انگیزترین پدیده‌ها در دنیای پرندگان بود.

کبوتر مسافر؛ کبوتری که مهاجرت دسته‌ای آن‌ها آسمان را ساعت‌ها تاریک می‌کرد و انقراضش غم‌انگیزترین پدیده حیات وحش بود

این پدیده مهاجرت دسته‌های عظیم کبوتر همراه با انقراض سریع آن‌ها، باعث شده که کبوتر مسافر یکی از جذاب‌ترین و غم‌انگیزترین گونه‌ها در تاریخ حیات وحش باشد.

کبوتر مسافر؛ کبوتری که مهاجرت دسته‌ای آن‌ها آسمان را ساعت‌ها تاریک می‌کرد و انقراضش غم‌انگیزترین پدیده حیات وحش بود

برچسب ها :
کبوتر
خواندنی‌ها
ارسال نظر
علم و کیهان