کد خبر: ۲۴۸۲
17 آذر 1403
15:36

پنیر باد؛ گیاهی بومی اسکل آباد زاهدان که بهترین داروی درمان افسرگی‌ست

پنیر باد؛ گیاهی بومی اسکل آباد زاهدان که بهترین داروی درمان افسرگی‌ست
پنیر باد (Withania coagulans)، گیاهی با خواص دارویی فراوان است که در طب آیورودیک «علم زندگی» بیش از ۴ هزار سال کاربرد داشته و در غرب هنوز کمتر شناخته شده است. این گیاه به رفع استرس، خستگی و بیماری‌های مختلف از جمله مشکلات گوارشی و کبدی کمک می‌کند.

راز بقا: پنیرباد (Withania coagulans)، گیاهی بومی منطقه بلوچستان در جنوب شرقی ایران است که در شهرستان‌های سراوان، ایرانشهر، خاش (ایرندگان)، سرباز، سیب و سوران، زابل و زاهدان به ویژه در منطقه اسکل آباد یافت می‌شود.

به گزارش راز بقا، این گیاه از پوشش گیاهی منطقه است و در دشت‌ها و دامنه کوه‌ها به وفور می‌روید. این بوته دارای شاخه‌هایی سفید رنگ، منشعب و استوانه‌ای است که در تمام سال سبز می‌ماند. برگ‌های این گیاه چرمی، سخت، نیزه‌ای و سبز رنگ هستند و در اوایل تابستان میوه‌های کروی و زرد رنگ آن می‌رسد.

پنیر باد

ویژگی‌ها و خواص گیاه دارویی پنیرباد

ارتفاع گیاه پنیرباد بین ۳۰ تا ۹۰ سانتی‌متر است. به گزارش راز بقا شاخه‌های آن استوانه‌ای، پوشیده از کرک‌های خاکستری یا زرد بوده و در تمام فصول سبز می‌مانند. برگ‌ها مستطیلی، دارای حاشیه صاف و پوشیده از کرک هستند. گل‌های آن تک‌جنسی و دو پایه‌اند و میوه‌ای به قطر ۱۰ تا ۱۵ میلی‌متر، کروی، صاف و زرد رنگ دارد که در سطح خارجی‌اش کرک‌های فلسی قرار دارند. پس از خشک شدن میوه، رنگ آن تغییر کرده و به رنگ سیاه در می‌آید.

برای مطالعه بیش‌تر بخوانید:

اسفرزه یا بارهنگ تخم‌مرغی؛ گیاه بومی پاکستان و ایران که در درمان دیابت معجزه می‌کند

کلاه میرحسن؛ گیاهی خارق‌العاده با خواص تصفیه‌کننده فلزات سنگین که بومی ایران است

خواص شگفت‌انگیز نوشیدنی‌های گیاهی که زندگی شما را متحول می‌کند!

خواص دارویی و کاربرد‌های پنیرباد

پنیرباد نه تنها خواص دارویی بسیاری دارد بلکه در محافظت از خاک در برابر طوفان و فرسایش نیز مؤثر است. بومیان منطقه از دیرباز از این گیاه برای درست کردن پنیر محلی استفاده کرده‌اند. پس از خشک شدن میوه یا بذر، آن‌ها را می‌کوبیدند و از پودر حاصل به عنوان مایه پنیر بهره می‌بردند.

به گزارش راز بقا در طب سنتی و گیاه‌درمانی، پنیرباد به عنوان یک گیاه با خواص ضد باکتری، ضد قارچ، ضد کرم روده، تقویت‌کننده سیستم ایمنی، ضد التهاب و بسیاری دیگر از بیماری‌ها شناخته شده است. از آن برای درمان عفونت‌های گوارشی، اسهال، بواسیر، ورم چشم، تب، و تقویت قوای جنسی استفاده می‌شود. همچنین در درمان هپاتیت، دیابت، بیماری‌های مزمن کبد، ناهنجاری‌های معده و مشکلات مربوط به استخوان‌ها مؤثر است.

پنیر باد

ترکیبات گیاهی و نحوه مصرف پنیرباد

این گیاه حاوی ترکیباتی، چون ویتانوزیدها، نیکوتین و گروه‌های مختلفی از ترکیبات استروئیدی و گلوکزید‌های فلاونولی است. به گزارش راز بقا پودر این گیاه یا عصاره آن به شکل مایع به عنوان دارو مصرف می‌شود. برای استفاده، معمولاً توصیه می‌شود که پودر گیاه را به میزان ۱۵۰ تا ۳۰۰ میلی‌گرم تا سه بار در روز مصرف کنند. عصاره مایع آن نیز به میزان ۶ تا ۱۲ میلی‌لیتر در دو یا سه بار در روز مصرف می‌شود.

دیگر خواص دارویی پنیرباد

پنیرباد خواص متنوع دیگری از جمله ضد پیری، ضد آندوتوکسین، ضد آرتریت، ضد ویروس، ضد سرطان و ضد استرس دارد. همچنین در درمان اختلالات خواب، کاهش فشار خون، تقویت حافظه و بهبود وضعیت گوارشی نقش موثری دارد.

پنیر باد

نکات قابل توجه درباره این گیاه دارویی

گونه دیگری از پنیرباد با نام علمی Withania somnifera نیز خواص مشابهی دارد و در مناطقی مانند هند و افغانستان به‌عنوان مایه پنیر و در طب سنتی استفاده می‌شود. به گزارش راز بقا در این نواحی، این گیاه به نام جین سینگ هندی نیز شناخته می‌شود.

این گیاه خود رو است و به راحتی تکثیر می‌شود. تمام قسمت‌های رویشی گیاه برای استفاده دارویی به کار می‌روند.

برچسب ها :
گل و گیاه
خواندنی‌ها
ارسال نظر
علم و کیهان