کد خبر: ۶۴۷
07 فروردين 1403
11:09

زمین در هر ثانیه با ۱۰ میلیارد فوتون بمباران می‌شود!

زمین در هر ثانیه با ۱۰ میلیارد فوتون بمباران می‌شود!
به گفته سیمون درایور محقق مرکز بین‌المللی مطالعات رادیواخترشناسی (ICRAR)، بیشتر فوتون‌های نوری که انسان را هدف قرار می‌دهند، از خورشید به زمین رسیده‌اند

راز بقا: اخترشناسان میزان نوری که از خارج از کهکشان راه شیری راهی زمین می‌شود را با دقت محاسبه کردند و دریافتند ما در هربار خروج از خانه در ثانیه توسط ۱۰ میلیارد فوتون میان کهکشانی بمباران می‌شویم، چه شب باشد و چه روز.

به گزارش راز بقا، شاید ۱۰ میلیارد فوتون به ظاهر زیاد بیاید، اما منشا بیشتر فوتون‌هایی که بدن انسان جذب می‌کند، خورشید است و در حدود ۱۰ تریلیونیوم از آفتاب سوختگی‌های تابستانه در اثر تشعشعاتی ایجاد می‌شوند که از منابعی به جز خورشید به زمین رسیده‌اند. به گفته سیمون درایور محقق مرکز بین‌المللی مطالعات رادیواخترشناسی (ICRAR)، بیشتر فوتون‌های نوری که انسان را هدف قرار می‌دهند، از خورشید به زمین رسیده‌اند، چه به صورت مستقیم توسط آسمان پراکنده شده باشند و چه بازتابی از نور خورشید بر سطح غبار‌های سامانه خورشیدی باشند.

با این همه انسان تحت تاثیر تشعشعات فراکهکشانی نیز قرار دارد که نور‌های پس زمینه فراکهکشانی شهرت دارند. این فوتون‌ها از قلب ستاره‌های کهکشان‌های دورافتاده یا دیگر اجرام کهکشانی، حتی ماده‌ای که در گرداب یک سیاهچاله به دام افتاده، تابیده شده‌اند.

گروهی از محققان از دانشگاه‌های استرالیای غربی، آریزونا و دانشگاه کاردیف داده‌های جمع‌آوری شده توسط کاوشگر تکامل کهکشانی ناسا، تلسکوپ کاوشگر فروسرخ میدان باز، تلسکوپ اسپیتزر، هابل و هرشل را بررسی کرده و توانستند میزان نور دریافتی زمین را در قالب فوتون‌هایی که در طول موج‌های مختلف به زمین برخورد می‌کنند، با دقتی بسیار بالا محاسبه کنند.

در نهایت محققان دریافتند زمین در هر لحظه توسط ۱۰ میلیارد فوتون از نور‌های میان‌کهکشانی بمباران می‌شود. این رقم بسیار تهدید کننده به نظر می‌آید، اما محققان می‌گویند برای اینکه چنین نوری بتواند آسیب زا باشد، باید بدن برای چندین تریلیارد سال در معرض آن قرار گیرد، زیرا ابر‌های پراکنده در سرتاسر جهان مانند یک لایه محافظ عمل کرده و مانع از رسیدن پرتو‌های مخرب به زمین می‌شوند. این مطالعات در راستای درک بهتر چگونگی شکل‌گیری و تکامل انرژی، جرم و ساختار جهان هستی انجام گرفته است. جزئیات بیشتر این پژوهش در Astrophysical Journal منتشر شده است.

برچسب ها :
کهکشان نجوم
خواندنی‌ها
ارسال نظر
علم و کیهان