انسانها از چه زمانی روی زمین زندگی میکردند؟ اولین خانه آنها کجا بود؟
راز بقا: انسان ها، سرتاسر زمین پراکنده اند و هر گوشهای را به تسخیر خود در آورده اند. عمر انسانهای خردمند تنها ۲۰۰،۰۰۰ سال است که تنها کسری از عمر سیاره زمین با عمری برابر ۴.۵ میلیارد سال محسوب میشود.
به گزارش راز بقا، انسان ها، عضوی از دو پایان نخستین و در خانواده هومونیدها هستند. شما، من و هر کس دیگری بر روی زمین، نوعی هوموی هوشمندیم. هومو در لاتین به معنای انسان عاقل است. بعنوان یک انسان، مغز ما بسیار پیشرفته است و بر روی دو پا راه میرویم و انگشتان شست دستانمان نیز بصورت قرینه یکدیگرند. گمان میرود که انسانها در حدود ۲۰۰ هزار سال پیش در اواسط دوران پالئولیتیک و در جایی در جنوب آفریقا چشم به جهان گشودند.
۷۰ هزار سال پیش، بشر با خروج از آفریقا، تسخیر سیاره را آغاز کرد. حدود ۴۰ هزار سال پیش، در سرتاسر اوراسیا و اقیانوسیه پراکنده شدند و ۱۴،۵۰۰ سال پیش، راه خود را به قاره آمریکا باز کردند. یکی از باستانیترین مکانهای سکنای انسان، آواش میانی، جایی در کناره رود آواش در کشور اتیوپی است که در حدود ۱۶۰ هزار سال پیش، بشر در آنجا زندگی میکرد.
این در حالی است که در دسامبر ۲۰۱۴ مقالهای در نشریه نیچر منتشر شد که محققان را شگفتزده کرد. دانشمندان صدف نیم میلیونسالهای را در اندونزی کشف کردند که دارای الگوی زیگزاگی دقیقی بود و نه توسط انسانهای مدرن و نه توسط نئاندرتالها ساخته شده بود بلکه توسط گونههای بدوی یعنی «انسان راستقامت» (Homo erectus) ساخته شده بود. باستانشناسان و انسانشناسان بر این نکته توافق دارند که خلق این الگوهای هندسی رفتاری مدرن است و مفهوم کشف صدف جدید این است که ذهن مدرن بشر قدیمیتر از آنچیزی است که تصور میشود.