کد خبر: ۲۴۱۶
10 آذر 1403
16:25

خیار مُشک: کدویی عجیب که طعمی شبیه طالبی و ظاهری شبیه خیار دارد!

خیار مُشک: کدویی عجیب که طعمی شبیه طالبی و ظاهری شبیه خیار دارد!
خیار مُشک (Sicana odorifera) گیاهی استوایی با میوه‌های بزرگ، شیرین و خوشبو که به راحتی در مناطق گرم و آفتابی رشد می‌کند. این میوه دارای خواص تغذیه‌ای عالی مانند آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین‌ها است و در آشپزی، مربا و دسر‌ها کاربرد دارد. همچنین به دلیل عطر خوشایندش، به عنوان خوشبوکننده طبیعی در خانه‌ها استفاده می‌شود.

راز بقا: خیار مُشک (Sicana odorifera) برخلاف نامش، خیار نیست؛ بلکه نوعی کدو است. میوه آن شباهت زیادی به طالبی دارد. این میوه حدود ۶۱ سانتی‌متر طول و ۱۳ سانتی‌متر قطر دارد و به شکل استوانه‌ای تقریبا صاف یا گاهی کمی خمیده رشد می‌کند. پوست آن می‌تواند قرمز، شرابی، بنفش یا حتی سیاه باشد و ضخیم است، به‌طوری‌که باید با ابزار مناسبی مانند چاقو باز شود.

به گزارش راز بقا، گوشت زردرنگ داخل آن از نظر طعم و بافت، شباهت زیادی به طالبی دارد. بوی این میوه، حتی پیش از بریدن، بسیار قوی، شیرین و دلپذیر است. به همین دلیل، گاهی از آن به عنوان خوشبوکننده هوا یا دورکننده حشرات در کمد‌ها و خانه‌ها استفاده می‌شود.

ویژگی‌ها و طعم خیار مشک

به گزارش راز بقا خیار مشک میوه‌ای بزرگ به طول ۳۰ تا ۶۰ سانتی‌متر است که پوستی سخت و براق با رنگ‌های قرمز تا بنفش تیره دارد. داخل میوه دارای گوشتی زرد یا نارنجی است که طعمی شبیه به ترکیبی از خیار، طالبی و کدو دارد.

خیار مُشک بنفش

کاربردهای خیار مشک

خیار مشک در آشپزی برای تهیه خورش، سوپ و دسر استفاده می‌شود. به گزارش راز بقا در برخی کشورها، از آن برای تهیه مربا یا ژله بهره می‌برند. همچنین، به صورت خام به عنوان میان‌وعده مصرف می‌شود.

پوره خیار مُشک

فواید تغذیه‌ای خیار مشک

این میوه سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند بتاکاروتن، ویتامین C، ویتامین‌های گروه B، کلسیم، فسفر و فیبر است که به تقویت سیستم ایمنی، بهبود هضم و حفظ سلامت پوست کمک می‌کنند.

برای مطالعه بیش‌تر بخوانید:

میوه پالمیرا یا سیب یخی؛ سوپر میوه‌ای که معجزه درمان چاقی است

تاماریلو یا گوجه درختی؛ میوه عجیبی که هم بسیار تلخ است و هم بسیار شیرین!

کیوانو یا خربزه شاخ‌دار؛ میوه عجیبی با طعم ترش و شیرین که شبیه موجودات فضایی است

دوریان؛ میوه سه کیلویی معروف به «پادشاه میوه‌ها» که بوی فاضلاب و طعم سیر دارد

خیار مُشک: کدویی نصف شده

چگونه خیار مشک بکاریم؟

خیار مشک بومی برزیل است، اما امروزه در آمریکای جنوبی، مرکزی و کارائیب نیز کشت می‌شود. اگر این گیاه را زودهنگام در داخل خانه بکارید، می‌توانید موفق به پرورش آن شوید. به گزارش راز بقا مشکل اصلی در مناطق معتدل، فراهم کردن زمان کافی برای رسیدن میوه‌ها پیش از سرمازدگی است. پیش از کاشت بذرها، خیساندن آن‌ها مفید است. بذر‌ها را حدود ۲.۵ سانتی‌متر عمق در خاک و در محلی پرنور و آفتاب‌گیر بکارید. گیاهان معمولا به‌سرعت جوانه می‌زنند. پس از رفع خطر یخ‌زدگی، می‌توان آن‌ها را در فضای باز و زیر آفتاب کامل منتقل کرد.

ویژگی‌های گیاه خیار مشک

گیاه خیار مُشک

خیار مشک یک تاک است که می‌تواند تا طول ۱۵ متر رشد کند. این تاک دارای پیچک‌هایی با دیسک‌های مکنده است که به آن امکان بالا رفتن از هر سطحی را می‌دهد. به گزارش راز بقا این گیاه حتی می‌تواند از درخت بالا برود، اما خطر خفگی و مرگ درخت وجود دارد. بهترین گزینه این است که آن را روی یک داربست یا طاقچه مستحکم هدایت کنید. در طول فصل رشد، خاک گیاه را مرطوب نگه دارید و در صورت تمایل، پس از رشد اولیه گیاه، از کود متعادل یا کمپوست استفاده کنید.

خیار مُشک سیاه نصف شده

تاریخچه و فرهنگ خیار مشک

خیار مشک در گذشته در آمریکای جنوبی به عنوان یک نماد معنوی و درمان بیماری‌های عصبی و تب استفاده می‌شد. به گزارش راز بقا بعد‌ها توسط مهاجران و تجار به کشور‌های دیگر برده شد و امروزه در کشور‌های مختلف برای مصارف خوراکی و زینتی کشت می‌شود.

برچسب ها :
میوه
خواندنی‌ها
ارسال نظر
علم و کیهان