












راز بقا: کشف بزرگ جدید زیر «هرم خفره» (هرم میانی اهرام ثلاثه) نظریههای مبنی بر اینکه این آثار نمادین مصر به عنوان هابهای انرژی باستانی عمل کردهاند، دوباره زنده کرده است.
به گزارش راز بقا، یک مطالعه راداری شگفتانگیز شوکهای بزرگی را در اینترنت ایجاد کرده و یک مجموعه زیرزمینی وسیع زیر اهرام جیزه را آشکار کرده که باورهای قدیمی مبنی بر اینکه این ساختارها صرفاً به عنوان قبرهای سلطنتی ساخته شدهاند را به چالش میکشد.
دانشمندانی به نامهای «کُرادو مالانگا» از دانشگاه پیزا و «فیلیپو بیوندی» از دانشگاه استراتکلاید، با استفاده از توموگرافی راداری آرایه سنجشی مصنوعی (SAR)، هرم خفره را اسکن کرده و به نظر میرسد یک سیستم زیرزمینی به طول دو کیلومتر زیر هر سه هرم بزرگ جیزه را کشف کردهاند.
یافتهها که از طریق یک مقاله علمی و یک بیانیه خبری در ۱۵ مارس منتشر شد، پنج ساختار چندسطحی مشابه را که توسط راهروهای هندسی در نزدیکی پایه هرم خفره به هم متصل شدهاند، شرح میدهد.
حتی شگفتانگیزتر از این، هشت چاه استوانهای عمودی وجود دارد که توسط مسیرهای مارپیچی احاطه شده و ۶۴۸ متر به زیر سطح زمین میروند. این چاهها در نهایت به دو اتاق بزرگ مکعبیشکل با ابعاد ۸۰ متر متصل میشوند.
ویدیویی که در رسانه «ریس ریپورت» منتشر شده اعلام میکند که این کشف «باور قدیمی مبنی بر اینکه اهرام تنها به عنوان قبرهای سلطنتی عمل کرده را به چالش میکشد.»
در عوض، این کشف به نظریههای حاشیهای که برای دههها در حال دست به دست شدن هستند دامن میزند و عنوان میکند که این ساختارها ممکن است عملکرد مکانیکی یا حتی سیستم تولید انرژی داشته باشند. این نظریهها جدید نیستند.
«نیکولا تسلا» مخترع و دانشمند مشهور یکبار عنوان کرده بود که اهرام جیزه ممکن است انرژی طبیعی زمین را جمعآوری و از آن بهرهبرداری کنند. همچنین مهندس «کریستوفر دان» نیز در کتاب خود با عنوان «نیروگاه جیزه» ایدههای مشابهی را مطرح کرد و عنوان کرد که هرم بزرگ به عنوان یک ماشین عظیم عمل میکند که قادر است ارتعاشات زلزلهای را به انرژی قابل استفاده تبدیل کند.
کاربران در فضای اینترنت و به ویژه در شبکه اجتماعی «ایکس» درباره این کشف بزرگ احتمالی به اظهار نظر پرداختهاند.
یک کاربر در X نوشت: «ساختار عظیمی که دانشمندان زیر اهرام جیزه پیدا کردهاند احتمالاً مهمترین کشف در طول عمر ما است.» برخی از کاربران به نتایج غیرمستقیم در مورد فناوریهای موجودات فرازمینی پرداختند و برخی دیگر این کشف را با صحنهای از فیلم «گنجینه ملی ۳» مقایسه کردند.
در عوض، پژوهشگرانی مانند دکتر «سارا شریدر» از دانشگاه لیدن عنوان کردند که پیش از این استخوانهای پیدا شده در آنجا نشانههایی از وجود کارگران در اهرام را با خود حمل میکردند. تیم او نتیجه گرفت که «مقابر اهرام که روزگاری به عنوان مکان استراحت نخبهترین افراد تصور میشدند، احتمالا شامل کارگران فقیر و با کار زیاد نیز بوده است».
به گزارش راز بقا در حالی که مصرشناسان حرفهای هنوز اصرار دارند که اهرام حدود ۲۵۰۰ سال قبل از میلاد با استفاده از رمپها و ابزارهای ساده ساخته شدهاند، ناهنجاریهای جدید کشفشده همراه با دقت ریاضی ساختارها باعث علاقهمندی مجدد به روایتهای جایگزین و البته نظریههای حاشیهای شده است.
گروه «پروژه خفره» به انجام حفاری در این سایت ابراز تمایل کردهاند، اما دولت مصر مدتی است که در مورد تأیید حفاریهایی که موضع رسمی آن هدف تاریخی اهرام را به چالش میکشد، محتاط بوده است. در حال حاضر، این معما و راز هم از نظر معنوی و هم از نظر فیزیکی همچنان مدفون است.