کد خبر: ۲۶۶۱
07 دی 1403
14:22

یک کشف عجیب؛ بزرگ‌ترین مجموعه اهرام جهان در مصر نیست!

یک کشف عجیب؛ بزرگ‌ترین مجموعه اهرام جهان در مصر نیست!
این بنا‌های تاریخی که در دوران پادشاهی باستانی کوش ساخته شده‌اند، روایتگر داستان یک امپراتوری قدرتمند آفریقایی هستند که در عظمت، اثرگذاری و رازآلودی با همسایه شمالی خود رقابت می‌کرد.

راز بقا: بزرگ‌ترین مجموعه اهرام جهان نه در مصر بلکه در مکانی باستانی در صحرا پنهان شده و بیش از دو برابر مصر هرم دارد؛ اما به‌ندرت درباره آن‌ها و سازندگانشان صحبت می‌شود.

وبگاه دِیلی گَلِکسی در گزارشی آورده است: وقتی به اهرام فکر می‌کنید، احتمالاً ذهنتان به سمت هرم بزرگ جیزه مصر (قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین هرم از مجموعه سه‌گانه اهرام مصر) می‌رود. اما آیا می‌دانستید بزرگ‌ترین مجموعه اهرام جهان اصلاً در مصر نیست؟

اهرام سودان

این مجموعه درست در جنوب دره معروف نیل، سودان قرار دارد که دارای ۲۲۰ تا ۲۵۵ هرم (یعنی بیش از دو برابر اهرام مصر) است. این بنا‌های تاریخی که در دوران پادشاهی باستانی کوش ساخته شده‌اند، روایتگر داستان یک امپراتوری قدرتمند آفریقایی هستند که در عظمت، اثرگذاری و رازآلودی با همسایه شمالی خود رقابت می‌کرد.

اهرام سودان در بیابان

اهرام سودان میراث پادشاهی کوش است، یک ابرقدرت باستانی که بین سال ۸۰۰ قبل از میلاد تا سال ۳۵۰ پس از میلاد در نوبیا، منطقه‌ای که جنوب مصر و شمال سودان را در بر می‌گیرد، شکوفا شد. کوشی‌ها در دوران طلایی تبادل فرهنگی حکومت و حتی مصر را فتح کردند تا بیست و پنجمین سلسله را به رهبری فراعنه سیاه ایجاد کنند. یکی از آنان، پیه (Piye) بود: فرمانروای جاه‌طلبی که در سال ۷۷۰ قبل از میلاد، مصر را تصرف کرد و خواستار آن شد که مقبره‌اش نشان‌دهنده عظمت فراعنه قبل از وی باشد.

یک کشف عجیب؛ بزرگ‌ترین مجموعه اهرام جهان در مصر نیست!

پیه با الهام از مقبره‌های تاریخی مصر، اولین فرمانروای کوشی بود که در الکورو (El-Kurru)، گورستانی در نزدیکی رود نیل، برای خود هرم ساخت؛ این آغاز ساخت اهرام سودان بود که در طول قرن‌ها و در دوران فرمانروایی ده‌ها پادشاه ادامه یافت.

اهرام سودان در بیابان

زمانی که کوشی‌ها از مصر عقب‌نشینی کردند، پایتخت جدیدی در مروئه (Meroë)، در نزدیکی خارطوم کنونی، پایه‌گذاری کردند. این شهر که به قلب تمدن آن‌ها تبدیل شد نزدیک به ۲۰۰ هرم را در خود جای داده است. این اهرام کوچک‌تر و شیب‌دارتر از همتایان مصری خود هستند با فواصل کم در صحرا کنار هم ساخته شده‌اند. شکل نوک‌تیز منحصربه‌فرد این اهرام، آن‌ها را به منظره‌ای چشمگیر تبدیل کرده است.

اهرام سودان

این اهرام نه فقط سازه‌هایی چشمگیر، بلکه مقبره‌های سلطنتی بودند. در میان دفن‌شدگان در این اهرام، ۴۱ پادشاه و ملکه کوشی بودند که به همراه گنجینه‌های فاخری که برای همراهی آن‌ها در زندگی پس از مرگ در نظر گرفته شده بود، دفن شده بودند.

یک کشف عجیب؛ بزرگ‌ترین مجموعه اهرام جهان در مصر نیست!

قرن‌هاست که اهرام سودان با وجود اهمیتشان، در سایه بی‌توجهی قرار گرفته‌اند. کشف مجدد آن‌ها در دهه ۱۸۳۰ میلادی توسط جوزپه فِرلینی (Giuseppe Ferlini)، شکارچی گنج ایتالیایی، نیز با ویرانی همراه بود؛ زیرا بسیاری از این اهرام در تلاش وی برای یافتن طلا، با دینامیت نابود شدند. اقدامات فرلینی زخم‌هایی بر تن اهرام بر جای گذاشت که هنوز هم می‌توان آن‌ها را دید؛ زیرا بسیاری از آن‌ها به مخروبه تبدیل شدند.

یک کشف عجیب؛ بزرگ‌ترین مجموعه اهرام جهان در مصر نیست!

خواندنی‌ها
ارسال نظر
علم و کیهان