کشف یک گونه عجیب و اسرارآمیز انسان در آفریقا
راز بقا: پروفسور لیبرگر، انسانشناس دانشگاه ویتواترسرند، بقایای فسیل اجداد انسان را در سال ۲۰۰۸ و پس از برخورد تصادفی پسرش متیو با یک تکه استخوان فسیل شده در نزدیکی ژوهانسبورگ کشف کرد. آنها بعدها یک جمجمه نسبتا کامل را در کنار استخوانهای بازو، دست، مچها و آرنج استخراج کردند. همچنین این محققان از سال ۲۰۱۰ تاکنون، توانستند بقایای پنج اسکلت دیگر را در این منطقه استخراج کنند که شامل دو اسکلت نسبتا کامل و چندین اسکلت حیوان هستند.
به گزارش راز بقا به نقل از دیلی میل، آنها درون دندانهای این فسیلها نیز مواد غذایی را که در آن زمان خوردهاند، یافتهاند. مواد موجود نشان میدهد که اینگونه از انسانهای اولیه دارای رژیم غذایی شامل دانه و میوه بودهاند و برخلاف تصور کمتر از گوشت حیوانات تغذیه میکردند. تحقیقات دانشمندان حاکی است که نژاد اینگونه از انسانهای اولیه به استرالوپیتکاسها برمیگردد
لی برگر این انسانهای اولیه را یک گونه جدید موسوم به جنوبیکپی سدیبا نامید که گونه انتقالی بین جنوبیکپیهای اولیه و گونههای اولیه هومو هستند. اگرچه این کشف بسیار جنجالبرانگیز بوده و برخی انسانشناسان بر این امر پافشاری میکنند که استخوانها متعلق به یک گونه جدید نبوده، بلکه ترکیبی از استخوانهای چند انسان اولیه متفاوت است، اما به گفته برگر، این یافتهها به تائید نظریه جنوبیکپی سدیبا به عنوان یک گونه منحصربفرد کمک میکنند.
به گفتهی پروفسور لی برگر همه این فسیلها درون یک غار یافت شده است و هنوز مشخص نیست چطور این فسیلها درون آب افتاده و با گذر زمان بخوبی حفظ شدهاند. پروفسور برگر و همراهانش بر روی دو تکه جمجمه انسان استخراج شده، متوجه سطح غیرعادی شدند که شامل لایههای کوچک و باریک مشابه بافت پوست بودند. با استفاده از اسکن سه بعدی و تجزیه و تحلیلهای شیمیایی و میکروسکوپی پی بردند که این نسل از انسانهای اولیه گونههای منحصر به فردی بودهاند و پوست آنها در بافتهای بدن بخوبی حفظ شده است.