راز علاقه انسان به نگهداری از حیوانات خانگی کشف شد
راز بقا: ممکن است شما یکی از دوستداران حیوانات خانگی باشید و حتی از یک یا چند حیوان در خانه خود نگهداری کنید. برعکس ممکن است به نگهداری از حیوانات خانگی بیعلاقه باشید، اما در میان اطرافیانتان کسانی را بشناسید که به نگهداری از آنها علاقه نشان میدهند. در هرصورت احتمالا این سوال در ذهن شما شکل گرفته که چرا انسانها به نگهداری از حیوانات خانگی علاقه دارند؟
به گزارش راز بقا؛ احتمالا از دید برخی افراد در خاورمیانه و شرق آسیا، نگه داشتن حیوانات خانگی یک سنت غربی و مدرن است و آن را دلیل جدا افتادگی مردم از یگدیگر در دوران صنعتی شدن میدانند، اما واقعیت این است که انسانهای باستان نیز به نگهداری از حیوانات خانگی تمایل داشتند.
یافتههای باستان شناسی نشان میدهد که انسانها از حدود ۱۵ هزار سال پیش به نگهداری از حیوانات خانگی روی آوردند. به نظر میرسد اجداد ما حتی حیوانات وحشی از جمله گرگها را از سن کم به محیط زندگی خود آورده و آنان را تا حد امکان اهلی میکردند.
در یونان، مصر و ایران باستان نگهداری از حیوانات خانگی در میان شاهزادگان و ثروتمندان رواج داشت و حیوانات گوناگون از سگ و گربه تا شیر و پلنگ را شامل میشد.
نوع مدرن نگهداری از حیوانات خانگی در قرون هفدهم و هجدهم میلادی در اروپا آغاز شد و نقاشیهایی که از شاهزادگان به همراه حیوانات خانگیشان به تصویر درآمدند، بر درستی این مساله صحه میگذارند.
انسان تنها جانوری است که به نگهداری از موجودات زنده غیر همسان خود علاقه نشان میدهد. آدمیزاد به مدد عقل خود طبیعت را مهار کرده و نسبت به سایر جانوران کمتر در خطر مرگ و نابودی ناشی از قحطی و گرسنگی قرار دارد. این دلایل سبب شده که انسان بسیاری از جانوران را رقیب خود ندانسته و نگهداری از آنان را بر عهده بگیرد.
دلیل دقیق این علاقه انسانها به حیوانات خانگی که عموما برایشان منفعت اقتصادی ندارند، به طور دقیق مشخص نیست، اما به نظر میرسد دلایل تکاملی در این امر موثرند. از آنجا که انسان موجودی اجتماعی است، به ایجاد رابطه با دیگر موجودات زنده علاقه دارد و این علاقه سبب شده تا حیوانات به خواست انسانها و در طی قرنها به محل زندگی آنان راه یابند.
دلیل دیگر علاقه به نگهداری از حیوانات خانگی به حس مادری و پدری در انسانها برمیگردد. نگهداری از حیوانات خانگی سبب میشود تا انسان بتواند احساس والد بودن خود را بدون قید و شرط به موجود زنده دیگری نشان دهد، رفتاری که سبب بروز احساس رضایت و قدرت در انسان میشود.