کد خبر: ۲۲۰۹
20 آبان 1403
14:12

کشف عجیب درباره شروع سن قاعدگی در دختران عصر یخبندان؛ انسان‌های اولیه چه زمانی به بلوغ می‌رسیدند؟

کشف عجیب درباره شروع سن قاعدگی در دختران عصر یخبندان؛ انسان‌های اولیه چه زمانی به بلوغ می‌رسیدند؟
اسکلت‌های باستانی فاش می‌کنند انسان‌های ۳۰ هزار سال پیش در چه سنی به بلوغ می‌رسیدند. آیا نوجوانان امروزی شبیه اجداد یخبندانی خود هستند؟

راز بقا: پژوهشگران حدود دوازده اسکلت از دوران آخرین عصر یخبندان، از جمله اسکلت‌هایی از سایت آرن کاندید در ایتالیا، را بررسی کردند تا مشخص کنند که نوجوانان در چه سنی به مراحل مهم بلوغ رسیده‌اند.

به گزارش راز بقا، بر اساس تحقیقات باستان‌شناسان که بر روی اسکلت‌های نوجوانانی انجام شده که بین ۱۰ هزار تا ۳۰ هزار سال پیش در اروپا زندگی می‌کردند، بیشتر نوجوانان عصر یخبندان تقریباً در همان سنی که انسان‌های مدرن بلوغ را تجربه می‌کنند، به این مرحله می‌رسیدند. اما بلوغ فیزیکی برخی افراد به دلیل سبک زندگی چالش‌برانگیز و پرخطر، به تعویق افتاده بود.

اسکلت باستانی

یک تیم بین‌المللی از پژوهشگران، اسکلت‌های ۱۳ نوجوان را که از هفت سایت باستان‌شناسی در ایتالیا، روسیه و چک (جمهوری چک) به‌دست‌آمده بود، مطالعه کردند. در یک مطالعه که در ۱۲ سپتامبر در مجله Journal of Human Evolution منتشر شد، پژوهشگران از «نشانگر‌های بلوغ» روی اسکلت‌ها استفاده کردند تا مراحل مختلف بلوغ را در نوجوانانی که در دوران پارینه‌سنگی زندگی می‌کردند، تخمین بزنند.

به گزارش راز بقا نوزادان با حدود دو برابر تعداد استخوان نسبت به بزرگسالان به دنیا می‌آیند؛ در دوران کودکی، این استخوان‌ها رشد کرده و تا سنین ۱۸ تا ۲۵ سالگی به هم جوش می‌خورند. به همین دلیل، باستان‌شناسان می‌توانند از استخوان‌ها برای شناسایی چندین مرحله در روند سال‌ها طول کشیده‌ی بلوغ، از جمله رشد سریع نوجوانی، آغاز قاعدگی و رسیدن به بلوغ جنسی که در آن تمامی استخوان‌ها به‌طور کامل به هم جوش می‌خورند، استفاده کنند.

فردی در حال عکس گرفتن از اسکلت

پژوهشگران توانستند مرحله بلوغ را در ۱۱ نفر از این افراد دوران یخبندان تعیین کنند. به گزارش راز بقا آن‌ها دریافتند که این نوجوانان باستانی بین سنین ۱۳ تا ۱۶ سال به رشد جهشی خود رسیده‌اند، که مشابه با محدوده ۱۲.۵ تا ۱۴ سال برای گروه‌های شکارچی‌گردآور مدرن است. نوجوانان عصر یخبندان همچنین بین سنین ۱۶ تا ۲۱ سال به بلوغ کامل می‌رسیدند. این موضوع نشان می‌دهد که برخی از نوجوانان باستانی نسبت به همتایانشان در جوامع غربی مدرن، که معمولاً بین ۱۶ تا ۱۸ سال به بلوغ می‌رسند، مدت بیشتری را در دوران نوجوانی سپری می‌کردند.

فردی درحال  مطالع اسکلت

دکتر مری لوئیس، زیست‌باستان‌شناس در دانشگاه ردینگ بریتانیا و نویسنده اصلی مطالعه، گفت: «درحالی‌که جای تعجب نیست که هومو ساپینس‌های باستانی همان مراحل رشد نوجوانی را طی می‌کردند، تعجب‌آور است که آن‌ها بلوغ را تقریباً در همان سن  ۱۳.۵ سال آغاز می‌کردند. این موضوع نشان‌دهنده این است که این محدوده سنی می‌تواند به نوعی «طرح ژنتیکی» برای شروع بلوغ جنسی انسان‌ها اشاره داشته باشد».

برای مطالعه بیش‌تر بخوانید:

انگیزه عجیب انسان اولیه برای تجاوز به زنان؛ از قحطی زن تا آرزوی تجاوز!

انسان‌ها از چه زمانی روی زمین زندگی می‌کردند؟ اولین خانه آن‌ها کجا بود؟

قد انسان‌های اولیه چقدر بود؛ از ما بلندتر بودند یا کوتاه‌تر؟

لباس انسان‌های اولیه؛ مردم ۳۰۰ هزار سال پیش چه می‌پوشیدند؟!

با این حال، تفاوت عمده بین نوجوانان عصر یخبندان و مدرن را می‌توان در زمان شروع قاعدگی مشاهده کرد. به گزارش راز بقا با اینکه نمونه پژوهشگران شامل فقط پنج زن از این دوره بود، آن‌ها نتیجه گرفتند که سن شروع قاعدگی حداقل ۱۶ تا ۱۷ سال بوده است. در حالی که در جمعیت مدرن ایالات متحده، سن متوسط شروع قاعدگی ۱۱.۹ سال است. اما در جمعیت‌های شکارچی‌گردآور مدرن، محدوده این سن بیشتر بین ۱۳ تا ۱۷ سال قرار دارد.

به گزارش راز بقا دکتر آپریل نوول، باستان‌شناس پارینه‌سنگی در دانشگاه ویکتوریا در کانادا، گفت: «درک رایج این است که نوجوانان امروزی خیلی زودتر وارد بلوغ می‌شوند، اما چیزی که ما می‌بینیم این است که نوجوانان امروزی الگویی را دنبال می‌کنند که در طول هزاران سال تقریباً بدون تغییر باقی مانده است و آن‌ها در سنی مشابه با بستگان عصر یخبندان خود به بلوغ می‌رسیدند.»

او افزود: «دیدگاهی از زمان‌های بسیار دور به ما کمک می‌کند تا بلوغ امروزی را در زمینه‌ای وسیع‌تر ببینیم چیزی که با دیدگاهی محدود نمی‌توان به دست آورد.»

به گزارش راز بقا برای باستان‌شناسان، مطالعه نوجوانان و روند بلوغ در زمان‌های گذشته، کلید فهم تفاوت‌های فردی در فرایند بلوغ و معنای فرهنگی نوجوانی در یک جامعه گذشته است، مانند اینکه آیا نوجوانان به‌طور متفاوتی توسط جامعه‌شان رفتار می‌شدند یا خیر.

انسان‌ اولیه دارای کوتولگی

یک فرد از سایت ایتالیایی رومیتو اولین مورد شناخته‌شده از کوتولگی غضروفی را نشان می‌دهد. پژوهشگران دریافتند که او حدود ۱۶ سالگی و در میانه دوران بلوغ فوت کرده است، اما رشد او در مقایسه با سایر مردان آن دوره کمی عقب‌تر بوده است. قد کوتاه او حدود ۱ تا ۱.۳ متر، همراه با تأخیر در بلوغ ممکن است به این معنی باشد که جامعه او را بیشتر به‌عنوان کودک می‌دیدند تا بزرگسال که شاید توضیح دهد چرا او به‌طور منحصر به فردی در آغوش یک زن مسن‌تر دفن شده است.

برچسب ها :
انسان اولیه
خواندنی‌ها
ارسال نظر
علم و کیهان