کد خبر: ۲۶۲
15 اسفند 1402
16:44

چند روز طول می‌کشد از زمین به مریخ برسیم؟

چند روز طول می‌کشد از زمین به مریخ برسیم؟
ناسا برنامه دارد تا دو دهه دیگر انسان به کره مریخ بفرستد

راز بقا: در طول تاریخ بشر فضا همواره حس وهم و کنجکاوی انسان را برانگیخته است. هنوز تا کشف راز‌های منظومه شمسی راه زیادی مانده و در این راه باید بر چالش‌های بسیاری غلبه کنیم. چند دهه پس از آن که پای انسان به ماه رسید، همچنان هدف بعدی او رسیدن به مریخ عنوان می‌شود.

در ادامه این مطلب به فاصله ما با مریخ و علت آن که تا به حال به این سیاره سرخ نرسیده‌ایم می‌پردازیم.

چقدر طول می‌کشد به مریخ برسیم؟

به‌رغم تلاش‌های مستمر ناسا، تا سال‌های اخیر فرستادن انسان به مریخ همواره هدفی دست‌نیافتنی به نظر آمده است. این سازمان فضایی گفته تا دو دهه دیگر انسان می‌تواند بر سطح مریخ فرود بیاید.

بسته به مدار گردش مریخ به دور خورشید این سیاره بین ۳۴ تا ۲۵۰ میلیون کیلومتر از زمین فاصله دارد، و این باعث می‌شود خودِ رسیدن به این سیاره دستاورد بزرگی به حساب آید. ناسا گفته فاصله متوسط بین زمین و مریخ ۲۲۵ میلیون کیلومتر است.

بر اساس آنچه در تارنمای مرکز فضانوردی گوداردِ ناسا آمده، اگر با سرعت سفینه‌های فضایی امروزی بخواهیم به مریخ برسیم حدوداً نه ماه طول می‌کشد. تا به حال سفر سفینه بی‌سرنشین به سیاره سرخ مریخ بین ۱۲۸ تا ۳۳۳ روز طول می‌کشیده است.

کریگ پَتِن، استاد فیزیک دانشگاه کالیفرنیا در سن دیه‌گو، می‌گوید با مصرف سوخت بیشتر می‌توان طول سفر را کوتاه‌تر کرد، ولی نمی‌شود این راه را توصیه کرد. اخیراً سازمان فضایی ناسا برای فرستادن فضانوردان به سیاره مریخ برنامه‌ای را در پنج گام آغاز کرده است. اما در نهایت سفر رفت و برگشت دست کم سه سال طول می‌کشد.

به چند دلیل چالش عمده دانشمندان و پژوهشگران در فرستادن فضانوردان به مریخ مسئله سلامت آنان است. بنا بر گفته دوریت دونووی‌یل، مدیر مؤسسه پژوهش‌های کاربردی‌سازی سلامت در فضا، اولین دلیل طول این سفر است.

فضانوردان به مدت حدود سه سال در سفر خواهند بود، و این یعنی هر مشکلی که برای سلامتشان پیش می‌آید باید دور از زمین حل شود. این باعث می‌شود حتی کوچکترین بیماری عامل نگرانی باشد.

دونووی‌یل گفت «مثلاً یک سنگ کلیه ساده در فضا می‌تواند خطر مرگ به همراه داشته باشد. علاوه بر مشکلات معمول که ممکن است در چنین مأموریتی پیش آید، با محیط بسیار مخاطره‌آمیز فضا و سفینه فضایی نیز مواجه خواهیم بود. پس این فضانوردان در شرایطی قرار خواهند گرفت که مجبور خواهند بود خودشان به سلامت و بهداشت خود برسند.»

محققان باید اثرات روانی این سفر را نیز در نظر داشته باشند، چون فضانوردان به مدت طولانی در محیط‌های کوچکی محصور خواهند بود.

وقتی انسان‌ها به این سیاره برسند هم‌چنان باید در قید و بند لباس فضانوردی باشند، چون درجه حرارت سطح مریخ برای بدن انسان مناسب نیست و ممکن است در طول روز تا ۱۷۰ درجه نیز تغییر کند.

متوسط دمای مریخ زیر صفر است و هوای این سیاره عمدتاً از دی اکسید کربن تشکیل شده است.

برچسب ها :
مریخ نجوم ناسا
خواندنی‌ها
ارسال نظر
نظرات بینندگان
ملا اسحاق رسول
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۷
0
0
باپراید؟
علم و کیهان