کد خبر: ۶۴۱
06 فروردين 1403
14:12

زمین با چه سرعتی به دور خود می‌چرخد؟

زمین با چه سرعتی به دور خود می‌چرخد؟
محیط سیاره زمین در استوا ۴۰،۰۷۵ کیلومتر است و مدت زمانیکه طول می‌کشد تا زمین یکبار به دور محورش بچرخد ۲۳.۹۳ ساعت (۲۳ ساعت و ۵۶ دقیقه و ۴ ثانیه) است که ستاره شناسان به آن روز نجومی می‌گویند.

راز بقا: زمین زیر پایتان محکم و استوار به نظر رسد. البته زمین در حال چرخش است؛ هر ۲۴ ساعت، یکبار به دور خودش می‌چرخد. خوشبختانه گرانش، شما را محکم به زمین چسبانده است و به دلیل وجود تکانه، شما این حرکت را احساس نمی‌کنید؛ همانطور که حرکت ماشین خود را که با سرعت زیادی در اتوبان در حرکت است را احساس نمی‌کنید. خوب حالا زمین با چه سرعتی به دور خودش می‌چرخد؟

به گزارش راز بقا به نقل از بیگ بنگ، شاید تعجب کنید اگر بدانید که یک نقطه روی سطح زمین با سرعت ۱۶۷۵ کیلومتر بر ساعت یا ۴۶۵ متر بر ثانیه در حال حرکت است! فقط فکر کنید که برای یک ثانیه شما در حدود نیم کیلومتر در فضا حرکت می‌کنید و حتی احساسش هم نمی‌کنید. بیایید این عدد را به دست آوریم.

محیط سیاره زمین در استوا ۴۰،۰۷۵ کیلومتر است و مدت زمانیکه طول می‌کشد تا زمین یکبار به دور محورش بچرخد ۲۳.۹۳ ساعت (۲۳ ساعت و ۵۶ دقیقه و ۴ ثانیه) است که ستاره شناسان به آن روز نجومی می‌گویند. سپس برای بدست آوردن سرعت چرخش زمین، طول خط استوا ۴۰،۰۷۵ را تقسیم بر ۲۳.۹۳ می‌کنیم که می‌شود ۱۶۷۵ کیلومتر بر ساعت.

سفر با سرعت ۸۵۰ کیلومتر بر ثانیه چه حسی دارد؟!

البته سرعت چرخش زمین به نسبت دور شدن از استوا و حرکت به سمت قطب‌های شمال و جنوب متغیر است. بالاخره زمانیکه شما به قطبین می‌رسید، یک روز کامل طول می‌کشد تا یک دور به دور خودتان بچرخید که این البته زیاد سریع نیست. به خاطر اینکه بر روی زمین در حال چرخش قرار دارید، همواره نیرویی هست که می‌خواهد شما را به درون فضا پرتاب کند؛ درست مانند وزنه‌ای که به طنابی متصل است و آن را می‌چرخانید. اما نگران نباشید، این نیرو زیاد قوی نیست و تماماً در برابر گرانشی که شما را به سمت پایین می‌کشد بسیار ناچیز می‌باشد. نیرویی که می‌خواهد شما را به سمت فضا پرتاب کند، تنها ۰.۳% نیروی گرانش است و بعبارتی اگر زمین نمی‌چرخید، وزن شما ۰.۳% از حالت کنونی آن بیشتر می‌شد.

اگر زمین یک لحظه نچرخد، چه می‌شود؟

سازمان‌های فضایی برای پرتاب موشک هایشان با سرعت بیشتر به فضا، از استوای زمین بسیار سود می‌برند. با پرتاب موشک از استوا، سوخت کمتری مصرف می‌شود، و یا با همان مقدار سوخت می‌توان محموله سنگین تری را به فضا انتقال داد. هنگام پرتاب، موشک عملاً با همان سرعت ۱۶۷۵ کیلومتر بر ساعت – بدون در نظر گرفتن سرعت حاصل از پیشران‌های موشک – در حال حرکت می‌باشد. این، خود رسیدن به سرعت ۲۸،۰۰۰ کیلومتر بر ساعتی که برای یک پرتاب مداری نیاز است را آسان‌تر می‌سازد.

برچسب ها :
سیاره زمین
خواندنی‌ها
ارسال نظر
علم و کیهان