کد خبر: ۷۰۹
14 فروردين 1403
14:21

کشف جمجمه ۳۰۰ هزار ساله که شبیه هیچ انسان اولیه‌ای نیست!

کشف جمجمه ۳۰۰ هزار ساله که شبیه هیچ انسان اولیه‌ای نیست!
باستان‌شناسان در چین فسیلی از جمجمه مربوط به ۳۰۰ هزار سال پیش را یافته‌اند که می‌گویند به هیچ فسیل دیگری از انسان‌های پیشامدرن شباهت ندارد و به طور بالقوه می‌تواند به شاخه جدیدی در شجره خانواده انسان مربوط باشد.

راز بقا: یک تیم بین‌المللی متشکل از باستان‌شناسان چینی، اسپانیایی و بریتانیایی جمجمه‌ای را در منطقه «هولانگ‌دونگ» در شرق چین به همراه ۱۵ نمونه فسیل دیگر کشف کرده‌اند که می‌گویند پیش از این مشابهش دیده نشده بود.

به گزارش راز بقا؛ تصور می‌شود تمامی این فسیل‌های یافت‌شده به دوره زمین‌شناسی اواخر پلیستوسن میانی تعلق داشته باشند. 

دانشمندان بر این باورند که اواخر پلیستوسن میانی، دوره‌ای زمانی که حدود ۳۰۰ هزار سال پیش آغاز شد، یک مقطع محوری برای تکامل خانواده «انسانیان» یا «هومینین‌ها» بوده است. گونه انسان خردمند (هوموساپینس) که زیرشاخه‌ای از انسانیان به شمار می‌رود، در اواخر همین دوره زمین‌شناسی در شرق آفریقا تکامل یافت.

خانواده انسانیان شامل گونه‌هایی است که به عنوان انسان یا نزدیک به انسان در نظر گرفته می‌شوند و چهار سرده موجود شامپانزه‌ها، گوریل‌ها، انسان‌ها و اورانگوتان‌ها را در بر می‌گیرد. 

تیم مطالعاتی در پژوهش خود دریافته است که استخوان‌بندی فک پایین در فسیل یافت‌شده «غیرمنتظره» بوده و در هیچ گروهی از طبقه‌بندی موجود قرار نمی‌گیرد.

دانشمندان می‌گویند طبقه‌بندی بسیاری از فسیل‌های کشف‌شده از خانواده انسانیان در چین، که متعلق به دوره زمانی پلیستوسن هستند، پیش از این نیز دشوار بوده و به عنوان ناهنجاری در نظر گرفته می‌شده است. با این حال یافته‌های جدید قابلیت آن را دارد که الگوی تکاملی در اواخر پلیستوسن میانی را تغییر دهد.

به گفته پژوهشگران، فک پایین فسیل جدید شکلی مشابه فک پایین انسان مدرن دارد. اما در عین حال دارای یک ویژگی مربوط به شاخه تکامل‌یافته از گونه هوموارکتوس‌ها، به نام انسان‌تباران دنیسووان است که چانه نداشتند.

این کشف به این معنی است که بعضی ویژگی‌های انسان مدرن می‌توانسته از ۳۰۰ هزار سال پیش، یعنی قبل از ظهور انسان مدرن در شرق آسیا، وجود داشته باشد.

ماریا مارتینون تورس، مدیر مرکز تحقیقات ملی تکامل انسان در اسپانیا و از نویسندگان این مطالعه، در این باره گفت: «این فسیل فک چانه واقعی ندارد، اما دارای برخی ویژگی‌های ضعیف است که به نظر می‌رسد به ویژگی‌های معمول هوموساپین‌ها مرتبط باشد».

او اضافه کرد: «فسیل هوآلونگدونگ اولین جمعیت فسیلی شناخته شده در آسیا است که ویژگی‌های اولیه مشترکی را با انسان خردمند نشان می‌دهد.»

محققان این نظریه را مطرح کرده‌اند که این جمجمه باید به گروهی در شجره یا درخت انسانیان تعلق داشته باشد که هنوز نامگذاری و طبقه‌بندی نشده است. گمان می‌رود فسیل جمجمه یافت شده متعلق به یک نوجوان ۱۲ تا ۱۳ ساله باشد.

محققان می‌گویند برای درک موقعیت و جایگاه دقیق این گونه در شجره خانواده انسان هنوز مطالعات بیشتری مورد نیاز است. 

نتایج مطالعات تازه در نشریه علمی «Journal of Human Evolution» منتشر شد.

اگر این مطلب برایتان جذاب بود؛ حتما مطلب دیگر ما درباره کوچک‌شدن مغز و هیکل انسان امروزی و دلایل آن را بخوانید.

برچسب ها :
انسان اولیه
خواندنی‌ها
ارسال نظر
نظرات بینندگان
کوروش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۵:۴۴
0
0
از حدود هفت میلیون سال پیش که خانواده ما انسانها راهش رو از عموزادگان اجدادیمون یعنی شامپانزه ها جدا کردن و یجورایی میشه گفت که : ما آواره دشت‌های گسترده و البته بی‌رحم و خطرناک آفریقا شدیم و برای حفظ بقامون و کمتر شکار شدن توسط گوشتخواران بزرگ دشتها ( مانند کفتاران عظیم الجثه و انواع گربه سانان بزرگ‌ ) و تأمین غذا ،وارد تقابلاتی سخت و نفس گیر با شرایط محیطی شدیم ، دهها (و شایدم بیشتر از صد) مدل شبه انسان مختلف (جنوبی کپی ها ، پرامردم ها و ...) بوجود آمدن که تا الان آثار دست‌کم 22 مدل مختلف انسان و شبه انسان (اونایی که حجم مغزشون به 70۰ سی سی و بیشتر رسیده رو انسان -- و اونایی هم که حجم مغزشون کمتر از ۷۰۰ سی سی بوده ،رو شبه انسان می‌نامند) توسط پژوهشگران پیدا شده
همچنین خیلی عجیب ‌و جالبه که بدونیم اجداد مستقیم ما انسانها(هوموساپینس☆- که انسانهای زنده ومدرن حال حاضر سیاره زمین باشیم‌) در بین بقیه گونه ها - گونه ای کم هوش و ضعیف بوده.که نه توانایی های ذهنی و هوشی چندانی داشته که ابزارهای کارآمد و خوبی بسازه ، و نه توان بدنی آنچنانی که بتونه تو رقابتش با بقیه گونه ها پیروز میدان باشه،و میشه گفت جزو ضعیف ترین گونه ها بوده ایم که احتمالا خوش شانسی (و ممکنه خصلت نوع دوستی و هوای همدیگه رو داشتن به گروهمون شانس بقا داده) باعث بقای گروه ما شده ، آثار و شواهد مختلف نشون میده که از میلیونها سال پیش تا همین چند ده هزار سال قبل که از انواع مختلف و متعدد گونه های انسانی ،تنها ما باقی بمونیم و بقیه منقرض و حذف بشن ، عادت جنگ و درگیری و خشونت نسبت به همدیگه در بین ما انسانها اصلا وجود نداشته، یعنی اجداد ما با بقیه گونه های انسانی ( مثلا با نئاندرتال ها ) درگیری و خشونت و کشتار داشته اند ، منتها نسبت به همدیگه فوق العاده همدل و صمیمی و پر عاطفه بودن و تو هر شرایطی کاملا و شدیدا از همدیگه حمایت میکردن - خصلت مهم و مؤثری که نامش رو " انسانیت " گذاشته ایم و همین خصلت هم باعث پیروزی و بقا گروهمون در رقابت تند و بی‌رحمانه مون در مقابل بقیه گروههای انسانی شد☆
همچنین ناگفته نماند که برای اجداد مستقیم ما از حدود یک میلیون سال پیش ‌چند جهش ژنتیکی مهم و ارزشمند رخ داده که باعث افزایش زیادی در حجم مغزی شده ، که نتیجه اش افزایش توان ذهنی و هوشی ست
علم و کیهان