کد خبر: ۱۲۶۳
18 خرداد 1403
11:54

گوسفند سنجابی؛ گوسفندی که فقط در کرمانشاه پیدا می‌شود و قطری‌ها عاشق گوشت آن هستند!

گوسفند سنجابی؛ گوسفندی که فقط در کرمانشاه پیدا می‌شود و قطری‌ها عاشق گوشت آن هستند!
با وجود قیمت گران گوشت گوسفند ایران قطری‌ها علاقه زیادی به گوشت و دام زنده ایران دارند، گوسفند نژاد «سنجابی» را از جمله گوشت‌های محبوب بین قطری‌هاست. قطری‌ها حاضر هستند با وجود گوشت گوسفند‌های استرالیایی، این گوشت را به چهار برابر قیمت از ایران بخرند

راز بقا: گوسفند سنجابی (به کردی: په‌س سنجاوی)، از گوسفندان نژاد پشمی-گوشتی ایران است. منشأ این گوسفند در منطقهٔ سنجابی در استان کرمانشاه بوده و از گوشت و پشم با کیفیتی برخوردار است. گوسفند سنجابی برترین نژاد گوسفند در ایران در تولید پشم است.

گوسفند سنجابی؛ گوسفندی که فقط در کرمانشاه پیدا می‌شود و قطری‌ها عاشق گوشت آن هستند!

به گزارش راز بقا؛ گوسفند سنجابی نژادی دومنظوره (گوشتی-پشمی) است و جزء نژاد‌های سنگین با دست و پای کشیده بوده و به علت داشتن جثۀ سنگین از نظر تولید گوشت و پشم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

گوسفند سنجابی؛ گوسفندی که فقط در کرمانشاه پیدا می‌شود و قطری‌ها عاشق گوشت آن هستند!

پشم این نوع گوسفند نیز بسیار بلند و ضخیم و اغلب سفید بوده و قدرت رنگ پذیری خوبی دارد و از الیاف مرغوب به‌شمار آمده و به همین دلیل در تولید لباس و فرش‌های دست‌بافت مورد استفاده قرار می‌گیرد. علاوه بر این زیر شکم گوسفند سنجابی پر از پشم به رنگ سفید یا نخودی بوده و دنبهٔ آن به شکل دایره‌ای است. در برخی از این گوسفندان لکه‌هایی قهوه‌ای در قسمت گوش‌ها، گردن و دست و پای گوسفند وجود دارد و همچنین برخی از گوسفندان سنجابی دارای کله‌هایی به رنگ قهوه‌ای هستند. [۳]دیگر ویژگی گوسفند سنجابی این است که در سال دو بره می‌زاید.

گوسفند سنجابی از نظر تولید گوشت، کیفیت گوشت و پشم سفید و یکدسـت اهمیت زیادی دارد. این دام در مقابل بیماری‌ها مقاومت بالایی دارد و در زمان پرواربندی افزایش وزن مطلوبی دارد.

گوسفند سنجابی

زادگاه گوسفند سنجابی

گوسفند سنجابی در مناطق کوهستانی پرورش داده می‌شود که در استان کرمانشاه پرورش این گونه گوسفندان در مناطق شاه‌کوه و رودخانهٔ قره سو و روستا‌های اطراف روانسر می‌باشد. در مناطق شرقی استان نیز این گوسفندان را در کوه‌های زنگیلان، کماجار، ویس و خورین می‌توان مشاهده کرد. از دیگر مناطق استان کرمانشاه که پرورش این گوسفندان در آن‌ها رواج دارند می‌توان به کوه‌های ولدبیگی، کوه بنی‌گز، روستای ونه‌رنگینه در گوران، روستا‌های اطراف کرمانشاه، قصر شیرین و نیز کوهستان‌های برزه و چنار در منطقهٔ سنجابی اشاره کرد. [۳]علاوه بر این نژاد گوسفند سنجابی به استان‌های اردبیل، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی نیز منتقل شده‌است. گوسفند سنجابی بعد از گوسفند بلوچی بیشترین جمعیت گوسفندان را در ایران تشکیل می‌دهد.

گوسفند سنجابی

انواع گوسفند سنجابی

در میان گوسفندان نژاد سنجابی سه تیپ اصلی دیده می‌شود:

 تیپ زردی: در این تیپ از گوسفند سنجابی سر و صورت از محل خط وصل کنندهٔ دو چشم به پایین یک‌دست قهوه‌ای است.
 تیپ کلول: در این تیپ از گوسفند سنجابی، مانند تیپ کژل نوار سفید دارد، ولی به صورت کامل تا روی بینی و پوزه ادامه ندارد.
 تیپ کژل: در این تیپ از گوسفند سنجابی نوار سفیدی از محل پیشانی تا روی بینی و پوزه گوسفند کشیده شده که در بعضی موارد این نوار سفید تا زیر پوزه نیز امتداد یافته‌است.

گوسفند سنجابی

به گزارش راز بقا؛ در استان کرمانشاه، ۲ میلیون و ۱۶۹ هزار گوسفند وجود دارد که گوسفند سنجابی نزدیک به ۵۰ درصد آن را تشکیل داده‌است. ۳۵ درصد از صادرات دام سبک به خارج از کشور را گوسفند نژاد سنجابی استان کرمانشاه تشکیل می‌دهد. [۵]کشور‌های کویت و قطر از خریداران نژاد سنجابی هستند. همچنین گوشت گوسفند سنجابی در قطر و نیز در تمام دنیا در شمار گوشت‌های محبوب و گران قرار دارد.

گوسفند سنجابی

پشم گوسفند سنجابی از نوع بلند بوده و مرغوبیت بالایی دارد به همین دلیل استان کرمانشاه به عنوان یکی از تولیدکنندگان عمدهٔ پشم در ایران شناخته شده و پشم کرمانشاهی، به همراه پشم مشک‌آباد اراک و پشم سیرجان کرمان سه گونهٔ مرغوب پشم را در ایران تشکیل می‌دهند. در این میان پشم کرمانشاه به دلیل الیاف بلندی که دارد از دو گونهٔ دیگر مرغوبتر است، تا جایی که دو گونهٔ دیگر نیز به تنهایی قابل استفاده نیستند و باید حتماً با پشم کرمانشاهی ادغام شوند.

برچسب ها :
گوسفند
ارسال نظر
نظرات بینندگان
عبدالوحاب
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۰
1
0
چ گوسفند بدی،اگر گتری ها عاشقش نبودند ،رو دست کرمانشاهیا ن باد میکرد،همش میشد ضرر،
مرتضی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۱
1
0
درود
سنجاب یعنی پیشرفت و انرژی داشتن و موفقیت
برای همین است که دنبال گوسفند سنجابی هستند۱۱
سپاس
369
فرشاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۰
0
0
سلام ب همه اولا در پاسخ عبدالوحاب بگم خوشگل تر از این نژاد وجود نداره اگه حرفی میزنی با تحقیق و منطق حرف بزن بعد در جواب ادمین محترم بگم گوسفند سنجابی اصیل کوزران سنجابیه ونه این گوسفند نژاد اصلیش فقط مختص کوزرانه پ چرا میگی سنجابی ولی اسمی از کوزران نبردی ولی در کل از شما خیلی ممنونم بخاطر زحمتی ک کشیدی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۰
0
0
نمیدونم کی این گزارشوتهیه کرده گوسفندی سنجابی اسمش باخودشه اسم شهرو وستاهای اطراف واورده ولی مرکزاصلی پرورش وزادگاه این حیوان نیاورده که دراصل کوزران وروستاهای اطراف کوزران وگوران هستش
بهنام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۴
0
0
خوشحالی گزارش نوشتی قطر عرب گوسفند موفت میبرن میخورن اونوقت ما مردم ایران دو ماه یبار بتونیم گوشت یخورده بگییررم
بهنام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۴
0
0
خوشحالی گزارش نوشتی قطر عرب گوسفند موفت میبرن میخورن اونوقت ما مردم ایران دو ماه یبار بتونیم گوشت یخورده بگییررم
برزو
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۰
0
0
باوجود میلیاردر بودن هنوز عاشق
سوسمار مارمولک بوشهری هستند!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۳
0
0
وای راست میگن .گوشتش خیلی خوشمزه است.ما هروقت بریم کرمانشاه طرفهای سنقروصحنه زیادداره می خریم .آب و هوای عالی ،انواع علفهاوگلها و گیاهان دارویی کوهستانی،آب خوشمزه باعث شده گوشت این نوع گوسفند بخصوص جوانترهاش عالی بشه .اصلا سریع هم می پزه .برای قربونیها معمولا ازاین نوع گوسفندمی خرند
.
مهدیه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۰:۵۳
0
0
سلام عزیزان مستکبران تصمیم دارند گوسفندان را از ایران خارج کنند به خصوص گوسفندان ماده را برای ایجاد قحطی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۱:۲۵
0
0
مردشور این شکمتونا بزنه که دنبال گوشت خوبم میگردین رهر مار بخوربن شکمتونا مقبره حیونا میکنید خبرتون
کلهر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۹
0
0
گوسفند سنجابی قدیلند و پشت درازی دارن دمبه بزرگی هم دارن .چون بهاره چرا دارن ییلاق قشلاق مبرن خیلی گوشت خوشمزه و معطری دارن ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۴
0
0
گرونه
خسرو
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۳
0
0
خاک برسر ماکه همه چیز برا عربهای حاشیه اس نه مردم خودش میدونی آخرین باری که گوشت گوسفندخوردیم کی بودبخدایادم نمیاددرعوض عربابخورن که بیشترمست بشن که به خلیج فارسمون بگن خلیج عرب وبمابگن مجوس
جانان پیامبر صاحب کل
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۹:۴۱
0
0
همین مدل گوسفند تمیز بره قوچ. گله ابراهیم اند که مال من شدن از اب بیرون ریختند..
سعید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۵ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۴
0
0
باسلام خدمت همه عزیزان درجواب عبدلوحاب بگم یقین دارم هنوز تشخیص خوب وبدبودن وبلدنیستی هرآدمی نگاه قیافیه این حیوان زیباکنه اززیباییش حرف میزنه حالادیگه ازلذت گوشتش جای خودداره که جناب عالی هنوزنصیبت نشده
مصطفی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۵ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۶
0
0
بسیار عالی و مفید لطفا کنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۶ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۲:۰۳
0
0
ما‌ک چندساله‌با‌گوشت‌قرمز خداحافظی‌کردیم کرمانشاه‌مرکز گوسفند‌سنجابی‌هست‌ ولی خودموم‌ کمترین‌مصرف‌توی جهان داارین
ت
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲ تير ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۲
0
0
مگه ما ایرانی ها بد گوشت میخوریم که بدیم قطری ها کوفت کنن.
علم و کیهان